Federico Chiesa

Jak masz się ekscytować „darmowym” transferem 16latka to może powinniennes kibicować jakiemuś Accrington

Ekwiwalent będzie pewnie w okolicach paru tygodniówek Chiesy. Poza tym inne klubu co roku ściągają kilku takich zawodników.
U nas taka posucha, że się to podaje jako pełnoprawny transfer :upside_down_face::upside_down_face:

Widać jakość w grze Włocha.
No nic, może go jakoś posklejają żeby w następnym sezonie łapał więcej minut.

Ja jestem neutralny co do transferu.
To była gra warta świeczki, plus mam do niego mega słabość od Euro kiedy był najlepszym piłkarzem turnieju.

1 polubienie

Koleś po niemal pół roku przygotowywania sie do sezonu, wchodzi na 45 min z 4-ligowcem i już jest hype jaki to kocur :joy::joy::joy:. Ehh forumek zawsze w formie

2 polubienia

Jak ktoś nie dostrzega jakości w grze Fede to:

1. Albo jest futbolowym ignorantem
  2. Albo po prostu debilem

Zagrał dobra połówkę i należą mu się słowa pochwały.

2 polubienia

Chiesa ma jakość, ale nie ma zdrowia. Czyli drugi Keita. Nie ma to znaczenia więc, bo i tak się nam przydaje od święta do święta. A my potrzebujemy zawodnika na TU I TERAZ.

Dokladnie kawal grajka Akrinton to nie byle jaki zespol, na Nottom w podstawie.

2 polubienia

Ludzie którzy obrażali Chiesę jeszcze przed meczem i wyśmiewali się z niego, że go Slot nie wystawił, powinni się teraz po prostu wstydzić. I tyle. Te komentarze łatwo znaleźć. Gość jest naszym zawodnikiem, nakłada czerwoną koszulkę, zmienia ligę na najsilniejszą i najtrudniejszą na świecie, złapał kontuzję tuż po przyjściu, potem wykluczyła go choroba, idzie nam w tym roku świetnie i ofensywa śmiga aż miło, więc nie ma potrzeby wprowadzać tak często zmienników, gość przychodził jako 6 do gry, a tutaj takie pretensje. Zamiast wsparcia dostaje rzygi i hejt. Żadnego powodu by tak się wobec niego zachowywać nie dał.

Bardzo dobre 45 minut. Ze złych rzeczy to 1 głupia strata. A oprócz tego, był cały czas pod grą. W praktycznie każdej akcji ofensywnej dotykał piłki i brał udział w ataku. Biegał do pressingu i wystawiał się na czyste pozycje kolegom, przez co dostawał sporo tych podań. Gol, asysta głową przeciwnego bramkarza i do tego jeszcze słupek - wszystko z trudnych i nieoczywistych pozycji strzeleckich. Jeden z lepszych, jeżeli nie najlepszy zawodnik na boisku. Tak to tylko 4 ligowiec, ale oby przynajmniej na chwilę zamknął mordy ludziom, który nie znają się na piłce i już postawili na nim krzyżyk.

Owszem. Nie wydaje mi się, po tych 3 sezonach u nas, że niezasłużenie. Ale dajmy mu jeszcze czas. Może i kosztował drogo, ale przynajmniej takim IV ligowcom z 19 miejsca strzela! A nie czekaj. Ale jak tylko nauczy się języka i zaaklimatyzuje to będzie najlepszym napastnikiem na świecie! Tymczasem Chiesa po kilku miesiącach, kontuzji i chorobie - wypad dziadu!

6 polubień

To bardzo ważny aspekt trzeba było podkreślić :joy::joy:
Minamino ladowal bramki w CC aż miło i to nie przeszkadzało tutaj niektórym pisać o nim jako slabiaku.
Ty po Nunezie z czego kojarzę też sporo jeździłeś, a jakby nie patrzeć ma kilkadziesiąt u nas bramek i asyst.
Za to Chiesa z bramką i niezłym występem przeciwko 4 ligowcowi to jest gość. Może wykupmy pół Ligue two, bo skoro Accrington jest na 19. Miejscu to pewnie znajdzie się z kilkudziesięciu tam zawodników, co będzie dobrze na ich tle wyglądać.

@Bubek555
Do gościa ogólnie nic nie mam, wydaje się sympatyczny. Jednak z poziomu biznesowego to na ten moment bardzo nieudana transakcja.
Największą moją bolączką jest, że właśnie został zakupiony, pomimo że gra w jedynej formacji, co mamy na prawdę dobrze obsadzoną. Stąd może złośliwości w jego stronę.
Do tego prawdopobnie pracowitością nie grzeszy, co patrząc na tygodniówkę i problemy w negocjacjach z trio, powoduje nieco irytacji u mnie jako wieloletniego kibica.

Możesz zacytować gdzie ktoś napisał , że to kocur.

Poziom forumka w formie dzięki tobie :wink:

3 polubienia

Xd to jest najśmieszniejsze.

Ja się nie ekscytuje transferami bo nie jestem nastolatkiem (albo nie mam takiej mentalności).
To ty sugerujesz że kupujemy graczy żeby przypodobać się fanom (transfer za 12 m przy 200m wydawanych rok rocznie przez Man utd i Chelsea)

Dla mnie liczy się to jak gra zespół któremu kibicuje.

1 polubienie

Po czym wznosisz że pracowitością nie grzeszy? Czemu wypisujesz obelgi do których nie ma żadnych podstaw ( no chyba że takie masz ) tylko po to żeby potwierdzić swoją tezę

@Bubek555 mądre słowa. Po prostu większość ludzi nie rozumie że nie każda inwestycja musi się zwrócić i nie każdy rozumie że musi się zwrócić już. Prawdopodobnie te same osoby pisały żeby gravena sprzedać bo słabo zaczął. Po to mamy kontrakt z nim na 4 lata żeby się nam wtedy zwrócił.

Po drugie czy ci co krytykują mają polisę na życie? Płacicie za nią ale często nigdy nie zostanie użyta bo wam nic złego się nie stanie na szczęście. Czyli fatalna inwestycja!!
Dla nas chiesa to jest taka polisa na wypadek urazu gakpo Diaz ale głównie salaha.
Jak więcej żaden tego urazu nie złapał.

Napisałem, że prawdopodobnie i to nie jest raczej obelga. Jak bym napisał jest „pie… leserem”, to by była obelga.
W każdym razie to można wyczytać z komunikatów Slota o nieprzygotowaniu itp

W Anglii nie ma juz słabych drużyn… Przypominają mi się, wszyscy “eksperci” którzy jaraja się grajkiem po obejrzeniu 7 min kompilacji na YT.

Co z tego, że strzelil w końcówce na 4:0 w meczu z 4-ligowcem. Dać tam Frankowskiego i też by strzelił…

Niech chłopak będzie do dyspozycji i gra od dechy do dechy co 3 dni i niech robi liczby. Wtedy można go oceniać.

Na ten moment chłopak rozegrał że 150 min przez pół roku i nie wchodzi w podstawie na mecz z amatorami. Tak dla przypomnienia - on zarabia 150k/w. Kvara ma zarabiać 200k w PSG…

1 polubienie

niby na jakiej pozycji ma grac te od dechy do dechy?

2 polubienia

No jak jest taki zajeb***y, że kasuje najwyższą tygodniówkę w ofensywie po Mo a sam jest bardzo uniwersalny to może np. Na środku albo za Gakpo na LW… Ktoś mu broni wywalczyć pierwszy skład i posadzić na ławie Codiego, Lucho czy Jotę?

Dziś.pierwszy skład przegrał z Eliotem, który nie jest skrzydłowym oraz 16-latkiem…

Forumek wie najlepiej. Slot i jego sztab obserwując Chinese na codzien oraz korzystając z analityki (w tym badań wydolności) raczej nie robią sobie i jemu na złość. Wiedza, że Chiesa nie jest gotowy (po 6 miesiącach przygotowań) do tego aby wchodzić z lawy w EPL (a czasem nawet na nią się nie mieści), grać od pierwszej w pucharze myszki Miki czy FA cup z amatorami. Te wszystkie gadania, że a to mały uraz a to choroba - ja w to nie wierzę.

Bo co mają powiedzieć kibicom? Sory ale jedyny ściągnięty gracz latem, który kasuje tyle co tydzień, że starczyłoby na podwyżkę dla Mo i VvD ma problem po pół roku treningu z zespołem, żeby po 30 min nie zdychać na boisku?

I to jest zawodnik za 150k/w. Co z tego, że mało kosztował, co z tego, że ma talent. Przez 6 miesięcy nie pokazał nic a skasowal c.a. 3 mln już.

@Kratos jakoś mu się nie dziwię…ma 4 lata kontrakt z tygodniówka której nikt przy zdrowych zmysłach mu nie da. Coś w kościach czuje, że mamy swojego Frankiego DeJonga.

1 polubienie

Dokladnie. Wstydzcie sie - Fede rozjebał 4 ligowca (spadkowicza bo w sumie Akrinton se nie radzi w tej 4 lidze) i co wy na to? Fede teraz wali 22 letnią whiskey i śmieje się z was hejterów.

Przyznam - tez mialem watpliwosci co do jego umiejetnosci, ale po dzisiejszym meczu? Po dzisiejszym meczu chyle czoła, dawno nie widzialem takiego kozaka w czerwonej koszuli.

Fede strzela - hejtery wstydzcie sie gosc jest kozakiem.
Nunez strzela - hehe no hehe pewnie hehe strzela chociaz hehe IV ligowcowi hehe co za frajer.

xdddddddddddddddddddddddddddd

1 polubienie

Wstydzić powinieneś się bo obrażasz NASZEGO ZAWODNIKA, zakładającego czerwoną koszulkę z Livebirdem, który ani swoim zachowaniem, ani postępowaniem, ani złą grą nie zasłużył sobie na ten hejt. Robisz to jeszcze zanim pierwszy raz kopnął piłkę w meczu. Szkoda, że tego nie rozumiesz, ale niektórzy nigdy tego nie zrozumieją. Może kiedyś dorośniesz i zrozumiesz.

Strzela? :thinking:

4 polubienia

8 polubień

Nunez jakoś nie strzelił :joy:

3 polubienia