Federico Chiesa

Wierzysz, że Tsimikas zagrał na taką ocenę ? :woozy_face:
@Loku64 w to wierzy większość forum, jednak nie należy opierać się na ocenach z sofascore czy flashscore.

Słowo ‘hejt’ jest dziś nadużywane do granic absurdu. Wyrażenie krytycznej opinii, popartej argumentami i faktami, to nie hejt, tylko ocena. Jeśli ktoś gra słabo, to powiedzenie tego na głos nie jest żadnym atakiem, tylko stwierdzeniem rzeczywistości. Niestety, coraz częściej każda negatywna opinia jest automatycznie wrzucana do jednego worka z hejtem, co prowadzi do tego, że nie można już nawet normalnie dyskutować o piłce.

6 polubień

Ludzie, to tylko statystyki. Wiadomo, że one są tak tworzone, żeby jak najbardziej przybliżać rzeczywistą wartość występu. Ale to jest jakaś funkcja zagrań na boisku. Procent celnych podań, celność strzałów, odbiory, udane dryblingi.
Nieraz ktoś zaliczy 5 nieudanych dryblingów, ale jeden wybitny udany, odwróci nim mecz, a ocena słaba. A inny będzie bezpiecznie celnie podawał do tyłu i do boku, raz dostawi nogę do pustaka i ocena wysoka.

100% zgoda. Ale akurat w przypadku Chiesy pojawiała się też chamska, niemerytoryczna krytyka. Kpienie z kontuzji, z choroby, ironiczne pisanie o wielkim sukcesie gdy zagrał dobry mecz mniejszej wagi.

1 polubienie

Po prostu niektórzy tak mocno wierzą w duet Hughes-Edwards, że nawet jak Chiesa nie zagra już minuty i spędzi 3 następne sezony na wypożyczeniach, albo w szpitalu to i tak będą go chwalić, bo wygrał kiedyś Euro i tani był. A każdy argument przeciw jest nieistotny i wyrazem hejtu :sweat_smile:

1 polubienie

Przeczytajcie większości tego wątku. Połowa to jazda za wszystko użytkownika @Loku64.
Wszędzie cokolwiek chiesa nie zrobi to jest krytyka. Szkoda że nie jest to sprawiedliwe dla wszystkich.
Czy chiesa grał dziś dobrze? Nie, słabo a nawet bardzo.

Ale co dziś grał uwielbiamy wszem i wobec jota? Który jest u nas od kilku lat i chyba to on powinnien bardziej dowodzić nasza ofensywa.
Co dizs pokazała eliott? Miał najwięcej strat!!! To on zrobił jednego z najgłupszych karnych w ostatnich latach. Jeśli to was nie przekonuje to on gra na środku pomocy i miła 75% celności podań z 2 ligowcem!!!
Jasne chiesa zagrał słabiutko ale to nie on zrobił karnego który nas wyeliminował.
Szkoda że tylko Włoch jak zwykle zostanie kozłem ofianym

Jeśli ktoś naprawdę myślał że chiesa był brany żeby zamieszać w pierwszym składzie to rozumiem jego rozczarowanie bo Włoch nigdy takiego poziomu nie osiągnie. Jeśli ktoś tak jak ja od początku nastawiał się na zawodnika który jest na słabszych rywali i na plagę kontuzji to chiesa jest całkiem ok

Nie miał, Chiesa miał więcej

Dziś udowodnił, że nie jest ok. Przypominam tez, że zarabia więcej niż Diaz i Eliott razem

Pamiętasz jak tu triumfy święciłeś po meczu z PSV?

Ogolnie dotychczas sam transfer i pensja mi się nie podobały. Dziś to Chiesa pokazał taka niemoc, że aż zęby bolały od oglądania go. Taki Aspas u nas mi się przypomniał, czy inny Borini.

Jak u Joty, czy Elliotta mimo wszystko było widać umiejętności, tak dziś Chiesa wyszedł jak na kacu dawna gwiazda w meczu oldbojów

Ale to jeden mecz, nie oceniam na jego podstawie.
W takim wypadku jota, Diaz, eliott również zagrali słabo.
Gdybyś był tak surowy wobec innych jak wobec chiesy to eliott był by już w Borussi.

Nie wiem skad tak dużo się pisze o chiesie kiedy właściwie całą starszyzna z wyjątkiem Endo i może quansaha dała ciała

@Loku64 jakie umiejętności dizs pokazał eliott? Gry w siatkówkę? Facet gra w środku i miał celność podań na poziomie 75 %. Jest w klubie od kilku lat. Ma już 22 lata i każdy mecz w pierwszym skladzie jest słabiutki, a my tracimy kontrolę w tej strefie

Ja wiem, że inni grali też cienko, ale pokazali coś jak Jota ładnie się urwał przy strzale. Elliott pare ładnych piłek posłał, ciągle był widoczny, pod grą.
Za to Chiesa zatrzymywał piłkę, albo zatrzymywał się na zawodnikach Plynouth. Jeden strzał oddał z dupy 5m od bramki

@Kajojojek13 bo grał długie piłki, bo nie było z kim klepać. Jota schowany, a Chiesa naj… do tego w środku słabi partnerzy. W ogóle on kończył na prawej obronie…

Ale ty wiesz że my ten mecz przegraliśmy przez eliota? Wiesz?

Dodatkowo my w środku pola przegralismy ten mecz a eliott był tam liderem

Masz rację że reszta grała słabo i to wpływało na grę eliotta. Jednka to też działa w druga stronę. Chiesa nie dostawał dobrego serwisu bo słabo grał Śródkę.

Obaj grali słabiutko, ale to eliott łapał piłke w polu karnym. Chwalenie 22 latał za to że wrzucił kilka piłek z dołem championship? No panie.

@Loku64 ale taktyka slota polega na kontroli. Dzieki wygrywaniu pojedynków w i powolnym ale pewnym rozgrywaniu zameczamy rywali i szukamy tam luki. Niestety ilość przegranych pojedynków i strat które eliott ma dyskwalifikuje go w tej taktyce. Dlatego nie gra u slot bo z nim na boisku przegrywamy w tej strefie i każdemu się gra gorzej.

Ja tu nie jestem krytykiem Harveya bo bardzo lubię chłopaka, ale chcę żeby wreszcie zaczął grać w pierwszym składzie tak jak mówi się że niby może grać. Z ławki to świetny gracz bo gra ryzykownie i jest ambitny, ale to za mało na pierwszy skład

Co do fede. To rezerwowy i tak pisałem o nim od początku. Zagrał świetny/bardzo dobry mecz z psv i teraz zagrał piach. To jest to co można się spodziewać po gracza w tej cenie.

xD to nie przez to, że nie potrafiliśmy stworzyć zagrożenia pod bramką drużyny z dna Championship ?

@Kajojojek13 chodzi o przebłyski klasy, których to nawet brakowało Fede. Bo wyglądał, jakby znalazł się na boisku przypadkiem

Teoretycznie przegrał 1z 4 pojedynków.

Chiesa za to wygrał 4 z 17, czyli 1 więcej niż Elliott to był lepszy, nie?

Jak zwykle piszesz idiotyzmy nie poparte faktami tylko własnym widzimisię, już wiem dlaczego postanowiłem Cię ignorować. Powracam do tego. Dopóki nie nauczysz się bazować na faktach i po prostu nie kłamać pod narracje.

Jeszcze opowiadasz o tym, jak to lubisz Elliotta i zmyślasz przeciwko niemu. Jak w ogóle można taką osobę traktować poważnie…

Cóż widać że moje zdanie znacząc pokrywa się z tym słota. Na tym skończę.

Szczerze to początkowo nie wierzyłem, że mógł stracić piłkę 30 razy ale to prawda.
Ja pierdole katastrofa na takim poziomie

Weźcie się obaj ogarnijcie. W dyskusji ważne są konkrety. Wszystko inne to manipulacja, albo śmieci. Jeden uważa, że zawinił Elliott, drugi że Jota, trzeci że Chiesa. Każdy sobie coś tam napiszę, swoją rację i super.
Serio tak Wam ciężko w życiu, bo jakiś koleś z forum się z Wami nie zgadza?

2 polubienia

Ile tak zlych meczy zagrał w Liverpoolu Chiesa? Czy ten nie był pierwszym aż tak złym występem? Może warto się trochę wstrzymać z osądami po jednym meczu, tym bardziej przy zawodniku, który nie ma rytmu meczowego. Szobo też czasem zagra katastrofalnie, ale to nie powód żeby go wyrzucać, dopóki tych dobrych meczy jest znacznie więcej niż tych złych, a w ostatnim czasie wydaje się, że taka jest tendencja w przypadku Węgra.

Nie zagrał wielu jakiś wybitnie złych, ani wielu dobrych, w ogóle póki co nie zagrał wielu meczów - ok, kiedyś to był talent, ale dziś nie jest i jego cena też z czegoś wynikała. Chyba czas się z tym pogodzić. Fajnie bo mozna go opchnąć latem, można zostawić jako zawodnik szerokiego składu - tu akurat nie ma co się jakoś spinać, ot niezły rezerwowy

No i zawsze jest jeszcze to kilka procent szans, że chłop nagle zacznie grać jak za dawnych lat. Bardziej prawdopodobne, że maestro wróci do formy niż drewniak stanie się maestro.

4 polubienia

Ile wogóle meczy w Liverpoolu zagrał Chiesa?

1 polubienie

10 meczów. 370 minut. 1 bramka, 2 asysty.

1 polubienie

Chiesa zagrał tak “niesamowicie” jak Elliot. Przyzwoity był tylko Endo w tym meczu. Reszta zagrała źle. Trochę śmieszne jest bronienie Elliota który od czasu złamania nogi nie poczynił już żadnych postępów, ma przebłyski jak wchodzi z ławki ale ogólnie szału nie ma. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie ale wynik i statystyki nie pozostawiają złudzeń. Przeszli koło meczu jakby pojechali na wycieczkę. Byli gorsi od Puchacza.

1 polubienie