Chiessa dobre wejście
liczę na 45 min po zmianie gapko w następnym meczu ![]()
Panowie wątpię żeby to była częstą tendencja, ale jako zmiennik cheisa może zostać. Bo on obskoczyc wszystkie 3 pozycję. Jest szybki i obunożny.
(post usunięty przez autora)
Jak wchodził na boisko, pomyślałam sobie fajnie by było jakby to właśnie on dał nam dziś 3 pkt…
Ten strzał nie był łatwy do wykonania, ale na szczęście zrobił to perfekcyjnie ![]()
Dziś nawet ynwa podobał się Chiesa
Szczególnie kiedy tak na bramkę rywala uderza ![]()
![]()
Nasza ławka nie jest zbyt szeroka delikatnie mówiąc. A Salah wyjeżdża dodatkowo na Puchar Szamana… Chiesa powinien zostać, doświadczony zawodnik na ławce się przyda
Chiesa może dawać fajny impuls z ławki jak tylko będzie zdrowy.
Kwestia czy w obliczu zbliżającego się Mundialu nie będzie mu zależało na większej liczbie minut. U nas może grywać jedynie ogony jak będzie w miarę w formie.
Co do wąskiej ławki to jednak się nie zgadzam. Wiadomo, że jest Cody, Mo i Ekitike. Do tego pewnie dojdzie Isak. Z ławki może wchodzić Chiesa, Elliott i Ngumoha, który w presezonie grał tak, że musi dostawać szansę. Jest jeszcze Frimpong, który może pokryć prawe skrzydło, oraz Wierz, który może zagrać wszędzie. Podobnie Szobo.
Nie wygląda to źle. Za duża kadra to też problem, bo nie można każdemu zagwarantować minut i rodzą się konflikty.
Ogromnie się cieszę że Chiesa strzelił gola w tak ważnym momencie. W zeszłym sezonie grał za mało a jak już był na boisku to często pokazywał swoje wysokie umiejętności.
Salah nie może znów grać od deski do deski bo się zajedzie, a także mamy Puchar Szamana. Zmiennik w formie i z umiejętnościami jak Chiesa jest nam bardzo potrzebny.
Już w zeszłym sezonie pokazywał że nie do końca sprawiedliwy był czas jego gry względem tego co potrafił pokazać. Myślę że jako 5 gracz ofensywny przy isaku i Rio naprawdę powinnien zostać i się przyda.
Problemów z nim żadnych. W drugiej części sezonu miał dobre zdrowie. Gra na każdej pozycji.
No i strzelony gol w takich okolicznościach może mu dać trochę paliwa
Zdziwiłem się, że wszedł, myślę a niech mu się uda, może strzeli zwycięską bramkę. Świetny strzał, zadziałał tutaj jakiś instynkt. Fajnie wyglądał, zrobił więcej wejściem z ławki niż niektórzy przez cały mecz.
Świetny moment dla Chiesy! Mam nadzieję, że zapamięta go na długo.
Oby Slot również pamiętał, kiedy będzie trzeba postawić na jokera i wystawić go szybciej przy niekorzystnym wyniku. Sezon jest długi, a my potrzebujemy takich piłkarzy jak on. Jest szczęśliwy w LFC, chce walczyć, mam nadzieję, że zostanie na kolejny rok.
Ktoś też w Liverpoolu musi kontynuować spuściznę po Origim i strzelać ważne bramki w końcówkach meczów.
Anfield wybuchło…
We can hear them crying in Turin,
Federico’s here to win!
One chat with Arne Slot and he said “Ciao”
F**k off Juve,
I’m a Kopite now! ![]()
Jak ma zostać to w postaci Origiego 2.0 albo włoskiego Darwina ;D
you killed the man not the idea
Nie obrażaj Chiesy, bo to kolejny piłkarz na poziomie na którym Darwin nigdy nie był i już pewnie nie będzie.
Warto odnotować przytomne zagranie przy bramce.
Podoba mi się w nim jak m wejsc na boisko ta jego radość taka, naładowanie, ekscytacja i skupienie jak jakiś młodzik. Widać, że wiele to dla niego znaczy, że chce tutaj być.
Przecież on odciąży Mo i w ogóle jest super udanym transferem😜
Nie wiem po co trzymać go w takim razie jak pobiera prawie 10 baniek rocznie…
Przecież to nie jego wina że go nie zarejestrowali
A co moja?
Za to pewnie jego wina, że nigdzie nie odszedł. W sumie jakbym dostawał 2-3 razy więcej, niż oferował mi ktokolwiek inny i jeszcze za minimum pracy, to też bym się trzymał stanowiska.