Napastnik przyjdzie. Nie wiadomo co z Diazem.
Chiesa może obskoczyć LW/FW/RW, więc ktokolwiek by nie przyszedł na napadziora, to i tak zmiennika potrzebujemy. Chiesa mi się z Brighton podobał, widać było brak regularnej gry i wsparcia reszty zespołu, bo ogólnie to był słaby mecz z naszej strony, przy regularniejszej grze, epizodach po 15-30min/raz na jakiś czas wyjściu w podstawie byłby to wartościowy członek kadry, ale to jak ja bym to widział to jedno, niestety nie we wszystkim z Arne się zgodzę, bo trakowanie Włocha jeśli ten nie jest problemem wychowawczym poza sceną, to zasłużył na nieco więcej IMO. No ale zwycięzców (Slot) oceniać nie powinienem negatywnie, bo i sobie na to zasłużył, więc po prostu zobaczymy co się stanie.
Po tym co pokazał w Brighton jeśli zostanie będę bardzo zaskoczony
ale no wystawili chlopa co ma 200 min w sezonie czego sie spodziewac po kims tak bardzo zahamowanym czasem gry
W ogóle to Chiesa jest chyba bardzo lubiany w szatni, widzieliście jak mu wciskali ten puchar żeby nim machał przed kibicami?
tez mi sie to rzucilo w oczy, naprawde uwazam ze chlopak ma przyszlosc w rtym klubie ale niech dadza mu grac widac ze przyszedl tu za marzeniem
No ale co w związku z tym, że trzyma odwrotnie?
Chiesa w zasadzie nie dostał szansy w tym sezonie. Ciężko oczekiwać cudów po gościu, co wychodzi na boisko od kilku meczów, nie ma zgrania meczowego z zespołem itp.
Wg mnie powinien zostać jako zawodnik do rotacji na dowolnej pozycji w ataku.
Raczej wiadomo, że Nunez odchodzi, ja bym wolał sprzedać Jotę, na którego Arne stawiał przez dużą część sezonu, a z którego pożytku było co kot napłakał niż oddawać Chiesę. Niech Włoch przepracuje cały okres przygotowawczy z drużyną i pokaże na co go stać.
Przyjście Wirtza (oby!) może oznaczać, że taki piłkarz jak Fede znakomicie sie sprawdzi w grze kombinacyjnej w ataku, pod warunkiem złapania zgrania z resztą drużyny, o ile nie kupimy nowej ‘9’.
…
Graven - Mac Allister
Wirtz
Salah - Chiesa - Diaz (Gakpo)
Chiesa ponoć dostał okres przygotowawczy swoj na jesien, więc juz z tym dawaniem mu czasu skończmy, facet ma prawie 30tke na karku i ewidentnie najlepsze lata za sobą.