Fenway Sports Group (FSG)

Nikt Ci tego nie karze :man_shrugging:

Niektórzy po prostu nadal żyją przeszłością. Ale jak już mówiłem, poczekajmy do lata i
zobaczymy co zrobią.

8 polubień

Nie, mamy ich ganić, bo sa “za biedni i skąpi” i pisać w co drugim poście FSGout.

Ostatni przykład z dziś rana. Odchodzi 31 letni Firmino, bo kończy mu się kontrakt. Powody jego decyzji nie są w tej chwili znane. Zna je tylko i wyłącznie sam Bobby. Co pisze forumek? Oczywiście wyrok już wydany - wina FSG.

I tak niemal codziennie. Nie ściągneliśmy pomocnika - wina FSG, przegraliśmy mecz - wina FSG, Nunez nie strzelił setki - wina FSG, kolejna kontuzja w zespole - wina FSG, słaba forma Fabinho - wina FSG, Henderson puścił bąka w szatni i śmierdzi - wina FSG. Jak zepsuta płyta. Powód jakiś się znajdzie. Może być dosłownie cokolwiek. Jakiś fanatyczny obłęd, ale tylko i wyłącznie z waszej strony. Nie mojej jak to próbujesz insynuować.

12 polubień

Absolutnie nie masz racji. Nie ma w Tobie obiektywizmu. Oprócz Thiago (kupionego w promocji) od 2018 roku nie kupiliśmy klasowego pomocnika z jakimiś osiągnięciami. W obronie tylko Konate i Tsimikas na rezerwę. Tylko mi nie mów, że przecież kasa była tylko Klopp nikogo nie chciał. A poza tym to bez sensu kupił Gakpo zamiast pomocnika. Kupił Holendra bo trafiła się okazja, on będzie zastępcą Firmino. Także transfer do linii ataku i tak latem byłby konieczny.

1 polubienie

Niech zgadnę.
Wina FSG?

A czyja? Serio uważasz, że przez 4 lata Klopp się zadowolił jednym Thiago? Nie dostał kasy na więcej. Co napisał Pearce po odejściu Giniego? Że zastępstwem jest Thiago i nikogo więcej na ile kupimy

No przecież wiadomo, że FSG.

Ku*wa mać czy wy czytacie moje komentarze? Gdzie ja cokolwiek napisałem o kadrze? Gdzie rozwodziłem się nad transferami? W czym nie mam racji, skoro o tym nawet NIE PISAŁEM! Gdzie widzisz słowo “Thiago” w moim poprzednim komentarzu? Gdzie zauważyłeś nazwiska Konate i Tsimikas? Chodzi ci o ten fragment gdzie wymieniałem różne wasze, często chore, insynuacje o spiskowych działaniach FSG przeciwko naszemu klubowi? Aha, a do tego rzekomego pierdnięcia Hendersona to też sie odniesiesz? Było, nie było? Wina Kloppa, nieświeżego brytyjskiego śniadania czy jednak FSG? :rofl:

Ale właśnie o takich użytkownikach jak ty mówię. Rozmowa toczy się o czymś innym, a ty nagle - ale wiecie, FSG nie kupiło pomocnika. I jak z wami dyskutować?

4 polubienia

A kto ku**a odpowiada za środki na transfery jak nie FSG? Nie twierdzę, że Klopp czy Edwards nie zrobili żadnych błędów. Ale po prostu nie dostali należytych środków i za to trzeba winić FSG

1 polubienie

Odpowiada oczywiście osobiście Henry, który siedzi wieczorami na youtube, ogląda filmiki z kompilacjami zagrań zawodników, a potem podsuwa Kloppowi propozycje nie do odrzucenia jak mu Dawid Hanc wpadnie w oko. Na pewno nie ta osoba, która zdecydowała że wyłożymy równe 90 milionów na Nuneza a nie na przykład 45 na pomocnika i 45 na napastnika. Nie, nie, to niemożliwe. Lepiej o tym nie mówić, lepiej wierzyć, ze to Henry razem z FSG pociąga za absolutnie wszystkie sznurki w klubie.

No i proszę, niby “nie mam racji” a jednak sam swoim wpisem i zachowaniem potwierdzasz moje słowa w 100%:

1 polubienie

Daj spokój, z fanatykiem nie wygrasz, będzie i tak wiedział swoje. O dziwo, na inne tematy wypowiada się sensownie, nie wiem co mu odcina prąd w mózgu, jak widzi ,fsg"

A Ty dalej swoje. Pewnie że Henry nie jest od szukania zawodników. Tylko jak nie dał wystarczającej kasy to transferów było za mało i teraz praktycznie cała linia pomocy jest do wymiany. Co, Klopp czy Edwards mieli wyłożyć kasę ze swoich kont?

Nie zapominaj jak ludzie płakali kiedy klub pod rządami FSG spieniężył najlepszych graczy typu Suarez. Jak ludzie pisali, że taki klub jak Liverpool nie powinien oddawać swoich najlepszych zawodników w szczycie ich możliwości. Nie jesteśmy Southampton. Co robi kilka lat później FSG? Zatrzymuje najlepszych zawodników i trener piłuje ich do ostatniego tchnienia, a sprzedaje ich wtedy jak ich prime minął jak Mane czy Matip… Co piszą ludzie. Hurr durr zawodników się sprzedaje jak można jeszcze na nich dobrze zarobić, a nie oddawać za pół darmo. Trolle.

10 polubień

Przeciwnicy FSG to hipokryci?

image

10 polubień

Ale dlaczego uważasz że nie wypowiada się sensownie na ten temat, bo według mnie bardzo sensownie się wypowiada.

8 polubień

Bo się wypowiada totalnie bezkrytycznie i nie widzi błędów popełnionych przez fsg, naginając rzeczywistość pod swoje teorie.

Nikt nie mówi, że FSG jest winne wszystkiemu, ale klub będący na topie nie powinien musieć sprzedawać, aby kupić kogoś innego. Wiadomo, że nie odpowiadają bezpośrednio za kontuzje, ale gdyby Klopp i sztab mieli większe środki na transfery to mogliby skomponować rywalizująca kadrę gdzie podstawowi piłkarze nie byliby aż tak eksploatowani.

2 polubienia

Znowu większość z was wypowiada się tylko krytycznie, i to Radbug jest ten be bo się wypowiada zero jedynkowo a wy cacy.

Ja napisałem, że moim zdaniem obecnemu kryzysowi w 70% jest winne FSG a pozostałe 30% można podzielić między Kloppa i Edwardsa/Warda. Radbug zaś uważa, że w FSG nie ma ani grama winy. Winien jest Klopp bo sobie ubzdurał kupować drogiego Nuneza zamiast 2 czy 3 tańszych piłkarzy. On jest radykałem a nie ja

2 polubienia

Nie no co ty?

:wink:

Szkoda, ze nigdzie tak nie napisałem o winie Kloppa, no ale wiemy, że
image

Pisałem jedynie, że transfer Nuneza mi się nie podoba pod względem wyłożonej kwoty a nie sprowadzanego zawodnika. I winny takiemu stanowi rzeczy nie ejst Henry tylko osoba odpowiedzialna za ten transfer. Czy był nią bezposrednio Klopp? nie wiadomo, natomiast szanse na to, że to jednak on wydał ostateczną decyzję, a nie Henry, są jakieś 500 milionów razy większe.

Kolejny raz w krótkim czasie pokazujesz, że nie potrafisz czytać komentarzy innych osób a próbujesz na nie odpowiadać i wdawać się w dyskusje, w dodatku nadużywając argumentów ad personam. Najpierw nadrób zaległości a potem dopiero ewentualnie pisz.

@down
czyli nie winisz FSG za brak transferów do środka pomocy bo to Klopp chciał 1 drogiego Nuneza zamiast 1 pomocnika + 1 tańszego napastnika? O, to fajnie. Bo jak to inaczej odczytać :roll_eyes:

Nie? Nadal ich wina? To przestań robić panią lekkich obyczajów z logiki…

Nikt z nas nie wie kto podjął taka decyzję, a najbardziej nienawidzę oprócz bezczelnego kłamania, takiego gdybania bez żadnych podstaw.

E2: no i wracamy do punktu wyjścia.

A tak się zarzekałeś, że tak nie jest…

2 polubienia