Fenway Sports Group (FSG)

Aktualnie czekamy na transfer. jeszcze nic nie jest pewne. Będzie oficjalnie podpis Wirtza to mozemy debatowac.

Z chęcią napiszę pochwalny tekst o FSG po zakończeniu okienka, jeśli zapowiedzi o Wirtzu, Frimpongu, Kerkezie i paru innych będą miały pokrycie w faktach.

Na razie jestem bardzo mile zaskoczony aktywnością na rynku transferowym.

3 polubienia

Ja również jestem mile zaskoczony aktywnością na rynku, czekam na oficjalne podpisanie kontraktów głównych celów, czyli Fimpong, który jest już chyba po badaniach i … No właśnie, być może Wirtz, być może Kerkez. Czekam i mogę pochwalić na koniec, nie mam z tym problemu.

Jak zwykle przedwczesna ejakulacja

Klopp to był podpis Henryego, Slot to podpis Edwardsa. Slot nie przyszedł tutaj bawić się w niańkę jak miał to w zwyczaju Klopp tylko wygrywać trofea. No i widać, że dobrze się dogaduje ze sztabem od rekrutacji. Odkąd wrócił Edwards chyba nie ma osoby, która napisze, że Liverpool nie idzie w lepszym kierunku niż pomiędzy okresem, w którym go nie było. Wszystko jest poukładane. Edwards jest od gadania z mumią, Hughes jest od czarnej roboty, Slot jest od trenowania, Spearman jest od danych. Wszystko ma ład i porządek. Jak ktoś nie zauważa różnicy z i bez Edwardsa to nawet jak mu się posmaruje dupę miodem to tego nie zauwazy. Parafrazując fenomenalnego komentatora boksu pana Andrzeja Kostyre przeciwnicy FSG stoją jedną nogą w grobie, a drugą na skórce od banana. Nie ma tu aktualnie argumentów. Wszystko idzie zgodnie z planem i tak ma być.

3 polubienia

Kupiono póki co niepotrzebnego Chiese i prawdopodobnie niepotrzebnego Gruzina, więc transfery na razie sie nie bronią. A co będzie na koniec lata to wtedy ocenimy, a nie wyciąganie wniosków na podstawie plotek.
Już tylu zawodników prawie kupiliśmy, że lepiej brać na wstrzymanie z wychwalaniem.

@MG75
Wciąż mamy właśnie Kellehera i Jarosa. Gruzin jeszcze do nas nie trafił, więc niewiadomo wcale, czy okaże się lepszym wyborem od powyższych

Niepotrzebnego Gruzina? Uważasz, że powinniśmy wejść w nowy sezon z samym Alissonem?

3 polubienia

Lepiej nie zaczynaj tego tematu bo zaraz ci wytłumaczy że zarząd zły bo w 13 kolejce mama źle bronił przez co opadla jego cena więc jego zakup był niepotrzebny bo w tym roku byłby tańszy(serio używał tego argumentu)

Myślę że wygląda to wyśmienicie wręcz, ale tylko w prasie. Na ten moment wybór slota wydaje się trafiony, a to czy kontrakt salah to dobra decyzja pokaże sezon( o vvd chyba jesteśmy spokojny).

Transfery jeśli wydarza się te o które się nas podejrzewa to powiem tylko Wielkie WOW

1 polubienie

Sprzedaliśmy Kellehera ? :thinking:Hmm. Ciekawe. Jarosa ? Też nie wiedziałem. :person_shrugging:

1 polubienie

Kelleher na 100% odchodzi, a Jaros może rękawice czyścić Gruzinowi.

Trochę nie rozumiem tego postu.
Ten sezon jest dobry , jak i teoretycznie dobry początek okienka stąd brak krytyki w tym wątku w ostatnich miesiącach.

Jak olali ostatnie okienko to dostawali po łapach.

Chodzi o to że jak fsg robili coś źle to była krytyka ogromną.
Często była nawet krytyka nie słusznie(zeszłe lato gdzie dopiero stawialiśmy cały sztab transferowy).

Dlatego teraz uderza do tych którzy krytykowali aby napisali pochwalili. Tylko trochę za wcześnie to raz, a dwa większość użytkowników tego neo zrobi mówiąc że zobaczą jak te transfery będą grały.

Jednocześnie zupełnie zapominając że w drugą stronę to nigdy nie działało

2 polubienia

Tak olali, że mistrza wygraliśmy.
Może po prostu lepiej potrafią w budowanie kadry, niż wszystkim się tutaj wydaje.
Arsenal, United czy Chelsea wydali astronomiczne kwoty na transfery.

2 polubienia

Ale to jest perspektywa nas, kibiców, a my mamy bardzo małe pojęcie co dzieje się za kulisami. Po za tym Slot sam chciał przetestować w boju kadrę pozostawioną po Kloppie. Teraz ma lepsze i szersze rozeznanie i można działać.

No i właśnie pisze że olali. Teraz wyobraź sobie że slot jeszcze nie ma pełnej wiedzy co do swoich graczy co jest raczej oczywiste. Wydajemy 60m na gracza do ofensywy. Transfer nieprzygotowany bo nie było czasu na odpowiednią selekcje. Sam gracz radzi sobie ok, ale bez szału. I w tym okienku chcielibyśmy wirtza, ale brakuje kasy. Czasami brak zakupu naprawdę nie jest zły!

Zobaczcie na city które w ziemi kupowało na potęgę wydając 240m i? Marmoush to dobry gracz ale zarabia kolosalne pieniądze 300k!!! I 70m.
2 stoperów to melodia przyszłości. A Nico? Za 60? No trochę średnio bym powiedział. Efekt taki że chcieliby iść po wirtza, ale ich nie stać.

Jestem ciekaw czy w następne lato jak nie wygramy ligi czy ligi mistrzów te same osoby będą pisały i gdzie byli Ci co chwalili zawczasu!

Nie daj Boże żeby Real z TAA triumfował w Europie.

@zawad2 to jest akurat pewne , że tam pracują ludzie z większym doświadczeniem i kontaktami.

@Kajojojek13 na moje jakbyśmy już w zeszłe lato ściągnęli lepszego lewego obrońcę i pomocnika ( problemy znane od dawna) to śmiało można było też powalczyć w lidze mistrzów.

A osobiście nawet jak nowe transfery nie wypalą to nie będę kręcił nosem, bo właśnie o te pokazanie chęci i ambicji, przynajmniej w moim przypadku zależy.

Cieszy, że nasze problemy są już ogarnianie przed skutkami, TAA odchodzi jest już ogarnięte zastępstwo.

Lewa niedomaga bęc już coś kręcą.

Jak przyjdzie jakieś wzmocnienie do przodu ( Niemca już jako te wzmocnienie liczę).

Do tego jakiś pomocnik za jednego z średniaków ( Endo, Jones)

To będzie bajka.

I nie chodzi o wydawanie kosmicznych kwot jak City,
Po prostu próby rozwiązania problemów w kadrze zanim pojawią się skutki jak zdechły Grav pod koniec sezonu czy właśnie cały sezon słaba lewa obrona.

To co pisze to jest trochę utopia. Bo zgadzam się z tobą że był problem z lewa obrona. I kto był na rynku w zeszłym sezonie? Kupno przeciętniaka by 2 lata później próbować go wypchnąć? Kerkez był niedostępny po za tym nie był jeszcze tka bardzo zweryfikowany. Ait nouri to chyba jedyna opcja.

Moim zdaniem zawsze prawie można było zrobić coś lepiej, ale uważam że to że staramy się nie sprowadzać szrotu tylko celujemy w graczy którzy coś mogą dać to akurat plus.

Ja tam sam nawet jako przeciwnik FSG pisałem o wstrzymywaniu się z oceną pracy Hughesa&Edwardsa do końca tego lata i wygląda na to, że jest spora szanse, że to jest właśnie „te lato”.
Poczekajmy na koniec, ale jak już zaczynamy z wysokiego C, z duetem z Bayeru, to w sumie z miejsca z jednej strony szczęka opada, a z drugiej zaczyna rosnąć apetyt.
Na dobrą sprawę jakbyśmy jeszcze dołożyli LO, załatwili sprawę Konate(kontrakt, lub sprzedaż i zakup następcy) plus kupili 9 to byłoby to okienko praktycznie idealne.
Oczywiście nie tracąc przy tym żadnego topowego grajka( poza starymi wygami, to chyba tylko Macca byłby nie do zastąpienia, wygi raczej nigdzie się nie wybierają, więc byleby Alexisa nie stracić :sweat_smile:).

Ja osobiście współczuję ludziom, którzy są skrajni. Pozdrawiam wszystkich, którzy realnie oceniają sytuację i jeśli trzeba pochwalić to chwalą, a jeśli należy się krytyka to krytykują.

3 polubienia

Zgadza się z tym że już trzeba ich pochwalić za zdobycie mistrzostwa. Wybór slota.

Na resztę trzeba zaczekać. Jeśli kupimy te trójek o której się mówi i podpiszemy konate to ocena 9.5/10. Natomiast to wszystko zanim wyjdą na boisko a tam… Różnie bywa