Ludzie nie rozumieją tego że fsg w przeciwieństwie do ludzi którzy wydawali by nie własne pieniądze nie panikują. Nie ma ekipy która ma 4 Rownych stoperów!! Nie ma. City doznało urazu jednego rodriego i im się sezon rozjechał! Dlaczego? Bo to gracz który gra 95% czasu!! Kupno zmiennika dla takiego gracza to katorga!! Bo nie ma nikogo kto jak nie będzie grał to utrzyma formę, ale nie ma też nikogo kto wygryzie rodriego.
U nas jest identyczna sytuacja z salahem. Ludzie obwieszczają że transfer chiesy to niewypał jednocześnie nie rozumiejąc jego roli. Nikt przy tak grającym salahu by nie grał! Nikt! Jednocześnie ciężko po pół roku bez gry myśleć że wchodzi kozak.
Dlatego fsg nie chciało w zimie płacic dziesiątek milionów za stoperów bo wiedziało że matip Gomez i vvd wrócą. I w lecie będzie problem z nadmiarem. I trzeba będzie kogoś sprzedawać bo virgil gra wszystko, matip był świetny, a Joe się dobrze zapowiadał. I mieli już upatrzonego konate.
Tak samo w lecie każdy jechał że jak to nowy trener bez transferów 8miejsce itp. a fsg wiedziało że lepiej poczekać dać Arne samemu każdego ocenić a potem w 2 rok wejść z kopyta. Nie było by tu żadnego wirtza gdybyśmy wtedy kogoś przytulili.
Dlatego zanim się kogoś skrytykuje dajmy sobie czas na to jak to wyjdzie w praniu!!
I dotyczy to też aktualnego okienka które wygląda jak marzenie przeciwników fsg a może na boisku wyjść słabo. I co wtedy chwalimy zarząd że wydał dużo siana? Czy ganimy że źle wydał choć wydawało się wręcz wybitnie?
Już nie wspomnę o tych tekstach że vvd i salah nie dostaną kontraktu bo to się nie opłaca księgowej i bla bla. A ofertą za caicedo to była tylko medialna żeby się pisało że coś robią
jednak odpowiem. Tylko co ma LB i DM do Wirtza? a o takie transfery była rozmowa, i tak jak DM się wybronił, tak nikt nie powie, że LB sie obronili - wygralismy mistrza mimo wielu błędow na tej pozycji, ale z LM przez to odpadlismy.
No dobra fajnie, że będzie Kerkez i może rok temu nie był gotowy, ale taki Ait Nouri był.
owszem masz racje mieli juz Konate, tylko
ale kto pisał o równych, my zostalismy z 3 ( słownie: trzema) stoperami, to chyba jednak jest za mało, szczególnie, że dwóch z nich było łamliwych.
Teraz tez mielismy niby 4 - ale łamliwy Konate ( ktory o dziwo się nie połamał) Gomez - ktory na środku za pewny nie jest, akurat tym razem w miesiac spisał się super, ale potem się połamał. No i Quansah. Wiec jednak ryzykowalismy znowu, że zostanie Van Dijk i jakis wynalazek w razie słabszej formy Quansaha.
kurde od kiedy Ty kibicujesz? w praniu to wychodzi od 10 lat, że jestesmy 1-2 transfery co okienko w plecy. Może własnie przez to zabraklo po tym 1 punkcie - może tak może nie, ale nikt nie zaprzeczy, że kadra zawsze jakis brak miała. W zeszlym sezonie z lepszym LB może bysmy ugrali trochę wiecej ( aczkolwiek na pierwszy sezon Slota to zrobił super robotę i ja jestem zadowolony z wyników). Jakby w pomocy nie musial grać 4 pomocnikami cały sezon a dostał jeszcze kogos tak samo.
Pewnie zaraz wyskoczy ktoś, że mi PL to mało. Nie nie jest mało - pisałem o tym w wielu tematach czy odpasc z LM w 1/8 czy w 1/2 to bez różnicy. Nawet przegrac w finale nic nie zmienia, bo nadal nie jestes zwycięzcą.
Tu chodzi o to, że ciągle jestesmy 1-2 transfery opoznieni i przez to zawsze czegos brakuje. Dodaj kilka kontuzji i juz się nie liczymy.
moze taka, żeby miec na ławce gracza, ktorego wprowadzenie nie obniza znacznie jakosci i ktoremu ufa trener. I nie musi jak Jurgen w finale grac 19-latkami, którym cały sezon nie ufał i tylko ich wpuszczał jak nie miał wyjscia.
Rozumiesz, że np w pomocy masz 3 pozycje to naturalnie jest miec 6 graczy a nawet 7? u nas Slot grał czterema i od biedy Endo/Elliotta jako 1 mozna policzyc.
Wypadłaby jednoszczesnie dwójka z trojki Graven/Szobo/Alexis i tyle byś z tego mistrzostwa widział.
A to że nie było by kasy na wirtza gdyby zarząd kupił za 65 zubiego i za powiedzmy 40 kogoś na LB. Po prostu zaufali że robbo jeszcze ogarnie jako tako. Jak wiemy mieli rację.
Żeby była jasność nie zawsze mieli. Nie raz ich kalkulacja była błędna.
Pro Evolution 2. Michel Owen i pace 19. Ehhh
A tak na poważnie. Pamiętam jaki klub przejmowali i gdzie klub jest. Tyle. Przez te wszystkie lata oczywiście że parę razy zasłużyli na krytykę jednka znaaaaacnzie więcej na pochwały. My kibice tak naprawdę nie znamy wielu zakulisowych rzeczy. Czemu robione jest to a nie to.
Wiele wskazuje jednak na to że to jurgen klopp był osobą która nie chciała wymieniać znanych sobie trybików a tylko co jakiś czas kupić cracka (vvd, Ali). Bo jedyna wspólna jest Edwards. A podejście skrajne inne. Zresztą on grał ta karta jak nie szło że mu możemy a to city musi
przeciez teraz wydamy ponad 40 za LB. Wiec co za roznica czy rok temu czy teraz. a jesli te 65mln miałyby zrobic róznicę, to o Isaku mozecie zapomniec
Zresztą teraz po fajnym rozpoczęciu okienka najpierw musimy kogos w koncu sprzedać, żeby myslec o ewentualnych kolejnych zakupach.
Jaki zarzut? stwierdzam fakt, że teraz trzeba sprzedać a potem można ewentualnie znowu ruszyc na zakupy. Tu jakas obsesja panuje, że jak cos napiszesz, to albo chcesz drogich transferów albo zarzut do FSG piszesz
Czy ty piszesz to jako zarzut? Dla mnie to super że potrafimy pozbywać się graczy za grube miliony którzy są za słabi na ten klub. Pamiętajmy że są osoby które chciały żeby carvalho tu grał który ugrzązł na ławie w Brentford.
To że potrzebujemy sprzedać graczy aby kupować dalej pokazuje że studnia nie jest bez dna.
Kolejna sprawa są pewne okoliczności jakie były w zeszłym sezonie. Duża część która chciała wzmocnić LO chciała też sprzedać gravena. Jasne teraz łatwo mówić, ale może włodarze chcieli zobaczyć czy slotowi uda się coś jeszcze z robbo wycisnąć tak jak udało się z gravena czy z diaza.
Pamiętajmy też o sprawach kontraktów. Nie było pewności jak wielki inwestycje mogą być potrzebne w nastepnym sezonie. Z tej perspektywy cierpliwość nie musiałabyc błędem a mądra kalkulacja
No i to jest główny powód dlaczego dyskusja z wieloma osobami w tym wątku nie ma sensu. Nawet prosty komunikat, że zawsze “szukamy right playera” nie jest tutaj rozumiany, a wręcz wyśmiewany przez pewną grupę “kibiców”, którzy twierdzą, że to ściema, żeby ostatecznie nikogo nie kupić. Jeżeli do tej pory nie zrozumieliście dlaczego czasem wolimy jako klub poczekać pół roku, lub rok, zamiast kupić od razu “opcję B” albo “opcję C”, którą pokazują i domagają się kibice, to już chyba nigdy tego nie zrozumiecie. O strukturze klubowych finansów i obowiązującym FFP nie wspominając. Jeszcze w zeszłym sezonie spłacaliśmy ostatnią ratę za transfer… Diogo Joty. No, ale wy żyjecie TYLKO teraźniejszością, więc was zobowiązania z przeszłości nic a nic nie obchodzą. Jak nie było transferu zawodnika do klubu to znaczy przecież, że “klub nie wydał kasy”. To, że ktoś wtedy nie był akurat dostępny, że trzeba było przedłużyć rekordowe kontrakty u kilku ważnych zawodników (pamiętacie jak o to też płakaliście, że na pewno im FSG nie przedłużą bo za drodzy? Ja pamiętam), że wybudowaliśmy (i nadal spłacamy) nowe trybuny. To ZAWSZE pomijacie. Liczy się dla was ostatecznie tylko wydana kwota, nic więcej. Dobrze, że to nie wy rządzicie tylko FSG, bo byście utopili ten klub w parę sezonów…
Nie da się “źle wstawić cytatu” lub wyrwać go z kontekstu. Funkcje forum pozwalają na rozwinięcie całej wypowiedzi i automatycznie podkreślają cytowany fragment. Można przeczytać cały kontekts jeżeli ktoś tylko chce. Nie raz byłem już o to oskarżany, że niby coś wyciągam z kontekstu - zawsze tłumaczę o co mi chodzi. A czy do niektórych dotrze? Niektórzy ewidentnie po prostu NIE CHCĄ zrozumieć co jest napisane w moich komentarzach, więc zapewne nie. I nie jest to wina tego, że nie mogą zrozumieć kontekstu.
E2:
Nie no, przecież nie chcą. Ewidentnie nie chcą. Wystarczy, że będą uważać transfer za 999 milionów za średni a nie drogi i wtedy w ich rzeczywistości magicznie nagle wcale “nie będą chcieli drogich transferów”, tylko zaledwie te średnie. Co nie?
dobrze, że ty sie znasz na wszystkich i jest sens z Toba dyskutować , szkoda tylko, że nie potrafisz odpowiadac na argumenty, źle wstawiasz cytaty, ucinasz zmieniając kontekst, do tego nie rozumiesz niektórych przekazów przez co źle odpowiadasz na to co cytujesz
i przede wszystkich wmawiasz wszystkim, że chcą drogich transferów.
hmm patrząć na Twoje wypowiedzi, to ja mam wrażenie, że Ty żyjesz tu i teraz, ale ok.
ale drogi to jest Wirtz, Frimpong to promocja a Kerkez to normalna cena za takiego gracza
od Isaku to sie mowi od roku no i pytanie czy to jednak nie bedzie kosztem Diaza- co akurat moim zdaniem byłoby super zamianą ( wtedy na lewej by grał Gakpo/Jota/Szobo/Wirtz/Jones - cos tam byśmy ukleili- a jakby został Chiesa to tymbardziej. Guehi z rokiem kontraktu to nie wierze,że damy ponad 40 - a to chyba dobra cena za reprezentanta kraju i HG.
wedlug mnie transfery do 50 baniek to nie są drogie, aktualnie to takie standardowe za dobrego gracza.
Ale po co taka nerwowa odpowiedź. Neo byłem pewny w jakim kontekście to piszesz stąd zapytanie. Ja właśnie uważam że umiejętne sprzedawanie które nam ostatnio świetnie wychodzi to też duży plus zarządu. Pozwala nam to nawet kiedy wydamy dużo zachować płynność i nie robić bajzlu w składzie jak w Chelsea
Mi trochę pachnie koncepcja rychłej sprzedaży klubu
Podbijają wartość trofeami oraz asetamiczytaj nowymi młodymi zawodnikami. Gdy otwarcie mówili o sprzedaży klub był w kiepskim miejscu sportowo do tego kluczowi zawodnicy bez kontraktów.
LA Lakers zostali sprzedani za 12 mld dolarów… Wiadomo że Liverpool aż tyle nie będzie kosztował ale FSG i tak zarobi krocie jeśli zdecydują się na sprzedaż.
To okienko jest jak M jak Miłość uznanie dla Liverpoolu kolejny letni sezon transferowy, a okienko wyjątkowe czekamy na kolejne zwiastun od Naszych dziennikarzy z ziemi. Im więcej się wkręcasz tym bardziej wyciągasz o THE REDS . Czekamy na dalej od reżysera Edwardsa i Hughesa
No tylko, że jak biznes czyli Liverpool się rozwija, to kto myśl wtedy o zwijaniu się? Teraz jak nasze finanse wyglądają jak czołowych klubów na świecie, a przypominam, że jesteśmy klubem, który wydaje tyle ile generuje to na co Fsg ma rozważać sprzedaż jak tymbardziej teraz nie są w stanie przewidzieć gdzie jest ten wasz ulubiony ,sufit,? Sprzedaje się wtedy gdy zaczyna się wszystko kończyć i są pierwsze oznaki tego, że biznes upada ale jest jest na tyle solidny, że spokojnie dostanie się swoje. Moim zdaniem na teraz nie ma żadnego rozważania sprzedaży przez amerykanów.
Fsg chciało kupić bordo teraz rozważa poszerzyć swoje imperium o getafe, wydaje rekordowe pieniądze na bardzo młodych a już wybornych graczy co musi w tym momencie wyglądać jak paczka na lataaaaa. Tylko po to żeby sprzedać klub który systematycznie i znacząco zwiększa swoją wartość.
Czego nie rozumiecie?