Czyli FSG gra na zimową sprzedaż Salaha , proste.
No to czekamy, aż w szatni się poszczególne grupy jeszcze skłócą i już będzie komplet.
Nie rozumiem tego co się w tym klubie dzieje od kilku lat. Brakuje mi w tym wszystkim spójności. I przykłady można by mnożyć. Od tego, że masz 0 zdrowych seniorów na danej pozycji i nic z tym nie robisz. Przez to, że masz braki na niektórych pozycjach, co widzą wszyscy wokół, a i tak z tym przez kilka okienek nic nie robisz. Po to, by nie wydawać w zasadzie funta przez 3 okienka, by później na raz wydać 500mln. I nadal mieć te newralgiczne pozycje niezabezpieczone. Teraz projekt Slota wydaje się martwy w zasadzie w każdej płaszczyźnie. W lidze za ostatnie 10 spotkań jesteśmy na 17 miejscu zdobywając zawrotne 0,8 punktu na mecz. W Lidze Mistrzów nie jest źle, ale po meczu z Interem może być już zauważalnie gorzej. Jeszcze się okaże, że w ostatniej kolejce będziemy na musiku z Karabachem.
Dzisiaj na x/twitterze przeczytałem, że wszystko idzie zgodnie z planem Edwardsa i ten teraz zaprowadzi swoje porządki i wprowadzi Liverpool w nową erę. Nie jestem w stanie uwierzyć w jakieś szachy 5D i moim zdaniem już od dawna znajdujemy się poza trajektorią negatywnego scenariusza tzw. “sezonu przejściowego”. Dziwi mnie też nieco wręcz religijne uwielbienie dla postaci Edwarsa. Zwłaszcza, że część rzeczy, o których pisałem w akapicie wyżej można też właśnie jemu zarzucić. A w niektórych sprawach przede wszystkim jemu.
Jestem zmęczony oglądaniem tego Liverpoolu, ale równie zmęczony jestem całą tą otoczką wokół klubu. Wywiady Slota, w których gada kocopoły. Dziennikarze z okolic klubu też piszą te to co klub chce (czyli ten korporacyjny bełkot), bo inaczej odetnie ich od informacji.
Żeby się tylko nie okazało, że my wszystko co zawdzięczamy Kloppowi (i reszcie odpowiedzialnych za ten projekt, w tym Edwarsowi), to my w 2 lata spuścimy w klopie czy tam innym kiblu.
Taka jego rola. Albo będzie pisał (on i kilka innych osób), to co klub chce by pisał, albo odetną go od informacji. Taka niestety cena korporyzacji tego sportu. Ja wielu tych artykułów nie jestem w stanie przetrawić. Lukrowanie i farbowanie trawy na zielono, byleby wyszło, że jest okej i że mamy wspaniały plan i wszystko pod kontrolą. A o negatywnych rzeczach nie wolno.
Nie będzie miękkiej gry. Salah dostał zajebisty kontrakt, po czym zaczął grać piach. Efektem było posadzenie go na ławie (akurat tutaj Slot podjął dobrą decyzję), po czym zaczął obrażać klub. Chłop jest na wylocie. To jego koniec kariery w LFC. Nie ma Klopa , który by go obronił. Edwards to pragmatyk. Już przelicza hajs , który zaoszczędzi na Mo, a potem wyda.
Dokładnie, tymi słowami wypisał się z klubu. W styczniu odejdzie chyba ze Slot jednak poleci szybciej
Czy należy sprzedać Mo już w zimowym okienku transferowym?
- Tak
- Nie
Jeśli Slot ma zostać to Salah musi odejść. Tam już są mosty spalone a pozostawienie Egipcjanina rozwali szatnie
Ja mysle ze to beda dwie pieczenie z tego wywiadu
Zaczynam się domyślać dlaczego Jurgen nie mógł się dogadać z Edwardsem.
I od tego kółka wzajemnej adoracji czyli Hughesa i Edwardsa trzeba zacząć porządki.
Najpierw uparli się na patyczaka za absurdalną kasę a potem żyłowali paru milionów na Marca.
Wywalić tych dwóch kochasiów na zbity pysk!
Tak wezmy Schmadtke i kupujmy Endo.
…
Do tego przeciez to nie jest koniec przebudowy, Slot dostał graczy 1:1 tylko teoretycznie lepszych i miał dowiezc top 4 w tym sezonie a w przyszlym bysmy skonczyli przebudowe i mieli mlody perspektywiczny skład na lata z teoretycznie bardzo dobrymi graczami.
To wina Edwardsa i Hughesa, że ktos tak poprowadził przygotowania, że nikt poza Szobo nie ma siły biegać? A na stojaka to mozna w La lidze wygrac. Czy nasze problemy wynikają z tego, że Kerkez gra słabo i Isak? Swoja droga to czemu Kerkez z jednego z najszybszych graczy wisienek jest jednym z wolniejszych u nas? To wina Edwardsa?
Przeciez my gramy tak wolno, że wszyscy 10x zdążą się cofnąc i dlatego nie mozemy sie przebić. Kiedy my wyszlismy sam na sam z bramkarzem po własnej akcji, albo żeby ktos na pustaka strzelil ( Ekitike w pucharze ligi dawno temu)
Do tego czesto mamy 5-6graczy w linii pola karnego i każda strata potem to kontra 3 na 2. To Edwards wpadł na to, żeby boczni obroncy byli ustawieni wężej niz skrzydłowi dodatkowo zagęszczając środek pola? Albo żeby Kerkez jak głupi obiegał Gakpo, tylko po to, żeby ten sobie strzelil w trybuny?
Frimpong tutaj tak poruszany to jeszcze nie zagrał 100min w lidze, wiec w ogole nie wiem jakim cudem jest mieszany w nieudane transfery,
Zaraz wyskoczą jeden z drugim jak to oni przewidywali, że tak się skonczy- no normalnie w totka zagrajcie.
Nie ma co ich bronić. Skoro Slot jest winny , to oni też przynajmniej w 50%. Oni zatrudniali Arne, olali transfery do obrony i wyprzedali zawodników rezerwowych przez co kompletnie nie ma możliwości rotacji.
Dodalbym jeszcze brak zakupu nastepcy Lucho a to obok nie sprowadzenia SO najwiekszy blad letniego okienka transferowego !
No i tradycyjnie brak nowego, jakościowego DMa. Graven z Macą już nie błyszczą jak sezon temu i nagle okazuje się, że nasza druga linia mocna nie jest
Nagle? Cały zespół nie błyszczy - delikatnie mówiąc. Podkreślam to kolejny raz - to nie jest problem faktu że Salah stracił formę a Isak i Wirtz nie potrafią się odnaleźć. Cały zespół gra słabo. Nawet Mac Allister który w poprzednich dwóch sezonach był absolutną klasą światową. Winny jest Slot - nie ma innego wytłumaczenia na kompletną zapaść formy całego zespołu. Jeden Szoboszlai gra dobrze i regularnie.
Nagle, w sensie od momentu kiedy wysoka forma tego duetu nie pudruje braku porządnego grajka na pozycję DMa. teraz nawet jak obaj kaleczą to jedynie mozna próbowac stawiac tam Szobo lub Curtisa, bo Endo to pomyłka
Ale oni kupili ŚO tylko że się połamał. Od początku okienka celowali w młodego i perspektywicznego obrońcę. Dean Huijsen był ich pierwszym wyborem ale wolał Real Madryt.
Szkoda jedynie że Crystal Palace zablokowało transfer.
FSG sprzedali klub z NHL Penguins. Kupili go za 900 mln dolarów, a sprzedają za 1.7mld.