Na początku sezonu pisałeś o tym, ze mamy najsilniejszy skład w historii. To sugerujesz, że JK to najgorszy trenerów historii skoro z takim składem zajmuje miejsce w srodku tabeli? Ogólnie klepiesz bzdurę za bzdurą.
Btw, Salah załatwił nam nowego właściciela
Nowy właściciel albo wprowadzi klub na salony ze będziemy finansowo rywalizowali z City, Realem i PSG albo spuści nas w przeciętność. Ciekawe kto to będzie.
Tak jeszcze informacja do FSG-entuzjastów goście wyłożył za klub 300mln, zainwestowali moze drugie tyle i sprzedadza za około 4mld. Myśle, że właśnie w pewnym sensie klub na te 3 mld okradają. Napewno nie są oni dobroczyńcami tylko sprawnymi biznesmenami, którym dodatkowo szczęście w postaci Jurgena sprzyjało.
Na ESPN, pisali że są dwa powody dlaczego chcą sprzedać klub
Po 1, mocno liczyli na dochody z Superligi, jednak nic z tego wyszło
Po 2, inspirowali się Chelsea, która została sprzedana za ponad 4mld, więc mają nadzieję że zarobią jeszcze więcej niż na sprzedaży przez Romka drużyny z Londynu
Sprzedają bo widzą że więcej już nie wydoją, a niektórzy i tak będą im tu stopy całować i robić z nich mesjaszy. Dziwnym trafem są to te same osoby które uwierzyły że wielkie transfery będą za rok.
Tych transferów miało nigdy nie być i teraz widać jaki był plan xD
W pewnym sensie jak idę z psem na spacerze to mamy po 3 łapy. Jest w tym tyle samo prawdy jak w tym, że FSG okradło klub na 3mld. Jak ktoś kupi zepsuty samochód naprawi go, wpakuje w niego nowy silnik i sprzeda z zyskiem to okrada kogoś? Top10 głupich wypowiedzi, a pamiętam że wypisywałeś transfery od początku ery FSG jako argument przeciw FSG tylko wyszło im to na plus
Hehe to jest ekonomia by SEB. Zeby go okrasc w jakis sposob musieliby np. opróżnic sejf czy wpakowac Salaha do bagażnika i wywiezc do ameryki LFC nalezy traktowac w duzym uproszczeniu jako towar dostepny na rynku. Mozna to porownac np. do kupna zrujnowanego mieszkania czy zepsutego starego auta ktore po odpicowaniu mozna sprzedac z zyskiem. Auto zmienia tylko wlasciciela ale nadal jest wiele warte, dopoki wlasciciel bedzie dalej o nie dbał albo np. nie wyląduje na drzewie.
Na początku którego sezonu? Zacytuj mnie, bo możliwe, że faktycznie tak kiedyś pisałem, ale to mógł być początek poprzedniego sezonu. Zresztą, nawet jeśli my mamy swój najlepszy skład, dalej nie oznacza to automatycznie, że jest on lepszy od naszej konkurencji. A mając 19 kontuzji nawet ten najlepszy trener będzie miał kłopoty. Sprytnie ten ostatni fakt pomijacie, no ale taki wasz poziom - nie ma argumentów na oczernienie kogoś, zmyślmy je!
Ale idąc twoja pseudologiką to zapewne musisz jak ja uważać, że FSG to najlepsi właściciele na świecie, skoro z ograniczonymi funduszami osiagnęli wszystko hehehe.
Fajne porównanie do samochodu, kupili auto z uszkodzonym silnikiem i w słabym stanie technicznym. naprawili je, doprowadzili do bardzo dobrego stanu, trochę pojeździli ale coś powoli zaczyna stukać w zawieszeniu, więc zanim zacznie stukać mocniej, trzeba to auto sprzedać żeby nie wchodzić w koszta, jeśli nie planuje się tym autem dłużej jeździć. Więc już nie inwestujemy jeśli mamy zamiar je sprzedać i zanim zaczną wychodzić kolejne rzeczy.
Taka analogia do braku LM i starzejącego się składu.
Sheikh Khaled Bin Zayed Al Nehayan Witamy
Tylko Daniel Obajtek!
Muszę przyznać, że dawno się tutaj tak nie uśmiałem jak dzisiaj czytając wpisy. Ostatni raz była taka beka, kiedy Radbug wymyślił teorię o ustawionym meczu Aston Villi z City
Tak podsumowując - myślę, że nikt nie neguje zasług FSG - przejęli klub w trudnym momencie i stopniowo wyprowadzili nas na prostą. Za Kloppa staliśmy się zespołem że ścisłej europejskiej czołówki. Nikt tego Amerykanom nie odmówi. Problem stanowi ten ostatni czas - nasz menedżer przedłużył kontrakt i dostał obietnicę konkretnych funduszy na przebudowę zespołu żeby był silny jeszcze po jego odejściu. Ale widzimy że słabo to idzie. O ile w ataku przyszli młodsi - Jota, Diaz i Nunez o tyle w innych formacjach jest dużo gorzej. Nasi podstawowi pomocnicy się starzeją. A na ławce albo mamy wiecznie kontuzjowanych Keite i Oxa, albo młodych Elliota i Carvahlo albo weterana Milnera. Przy kontuzji Thiago czy słabszej formie Fabihno - nie mamy ławki. Podobnie sytuacja ma się z alternatywą na PO. Będącego w słabszej formie Trenta nie ma kim zastąpić. Gomez jest przecież stoperem a Ramsey jest chyba słaby skoro nie dostaje szansę gry. Trzeba też pomyśleć o kolejnym stoperze bo rozwój Gomeza się zatrzymał. Matip ma problemy z kontuzjami a i van Dijk pokazał, że on też może mieć dołek formy. FSG potrafiło wprowadzić klub ma salony ale nie potrafi go tam utrzymać. Inwestycje w klubową infrastrukturę, chociaż ważne i potrzebne, nie zmienią faktu, że trzeba inwestować w skład. Ciągle utrzymywać jego jakość i głębię. Akurat to ostatnie się niestety nie udało
Według mnie nowy właściciel już jest dawno ugadany i kwota też. Tak samo było z Pingwinami. Rano news a w południe już było po transakcji. Tak działa FSG.
Z drugiej strony mają cały grudzień podczas mistrzostw świata żeby negocjować.
Martwi mnie tylko jeden szczegół. Jeśli pojawi się jakiś szejk z nielimitowanymi funduszami to czy Klopp będzie chciał w tej szopce uczestnicyć czy nie zrezygnuje.
Może nie dosłownie, ale sugerowałeś takie idiotyzmy. Tez je wyjaśniłem. Co do okradania napisałem, ze w pewnym sensie. Na takiej zasadzie skoro maja z klubu tyle kasy mogli się podzielić, pozwalając na większe transfery skoro i tak wychodzą 3 mld na plusie. Co do motoryzacyjnych porownanMoim zdaniem ostatnimi miesiącami totalnie zepsuli swój i tak poszarpany wizerunek u nas. Udowadniając, że liczą tylko na jak największy zysk, a dobro klubu nie ma najmniejszego znaczenia.
Do tego nie uważam, ze zostawiają klub w dobrym stanie. Mamy dług z ich inwestycji, do tego starzejąca się kadrę.Jesteśmy zdani na łaskę nowych właścicieli.
Poza tym te 19 kontuzji się nie nałożyło na siebie, wiec możesz tych herezji już nie opowiadać. Od paru tygodni gramy praktycznie najsilniejsza 11. Tylko brakuje Joty i Matipa, czyli 2 zawodników, którzy gwiazdami nie są. Skoro mamy tak silna 11 to czemu nie radzimy sobie jak nam 2 brakuje i to nie najmocniejszych.
W pewnym sensu są najlepszymi właścicielami, w sensie biznesowym i to dla nich nie dla klubu.
@qba3 jak jesteśmy przy samochodowych porównaniach. To akurat świetny przykład właśnie oni podreperowali, wstawili nowe, z reguły tanie części. Odmalowali i potem pare lat to auto katowali, a kolejnemu właścicielowi to się zaraz rozsypie i będzie musiał jeszcze więcej włożyć.
Takie jeszcze podsumowanie FSG odchodzi, nie wiem po co ich zażarcie bronić. Wyjaśnię prostu mechanizm. Grupa inwestorów kupuje wielka futbolowa markę na zajebistej promocji. Wkłada w nią niewielkie nakłady, uzyskuje wielki przyrost wartości. To dla nich był deal, aż za dobry. Oni nie mogli na tym stracić, gdyż właśnie uczynili jak to ladnie mówili klub samodzielnym, samemu spijając śmietankę. Nawet jakbyśmy grali w srodku tabeli oni i tak byliby do przodu. Udało się bo Jorgus okazał się wiele lepszy niż ktokolwiek zakładał, to uczynił naszych właścicieli wiele bogatszymi, słowo klucz- właścicieli. Gdyż klub ma na dobra sprawe tylko kilka tytułów więcej, za to jest w stanie kadrowym, który wymaga dużych nakładów finansowych. Za to FSG odchodzi szczęśliwe od stołu, żałując te 5-10% zysku by klub zostawić w dobrym stanie. Jak typowy sknera, co tylko patrzy, żeby się nachapać.
𝘽𝙍𝙀𝘼𝙆𝙄𝙉𝙂: Liverpool have now received their FIRST proposal from an interested party since putting the club up for sale.
Moim zdaniem przed rozpoczęciem mistrzostw będziemy mieć już nowego właściciela.
Bardziej, a przynajmniej ja to tak odczytałem, chodziło o to, że skoro kupili klub za 300 mln, włożyli drugie tyle, a sprzedają za 4 mld, to mogliby trochę więcej zainwestować w odmłodzenie składu przez ostatnie 2 lata, bo tabelki w excelu, niezależnie od wydatków i tak będą się świecić bardzo, bardzo na zielono.
Teraz pozostało modlić się o to, aby potencjalny nabywca zbił jak najwiecej z ceny, im więcej zbije tym więcej dostaniemy na transfery.
Z drugiej strony w momencie gdy przejmie nas amerykański właściciel przy kwocie zakupi 4 mld funtów to nie zobaczymy transferu przez najbliższe 4 okienka.
Może wyloty Mbappe do Dubaju przed podpisaniem kontraktu z PSG miały podwójne dno. Dla szejka nie ma znaczenia gdzie będzie grał Kylian, najważniejsze aby był to klub z ich stajni.
Zobaczycie temat sprzedaży klubu już dawno był dogadany.
Panie sterniku nikt nie zabiera i nie odmawia sukcesów FSG. Zrobili bardzo dużo dla klubu, rozwinęli go, zrobili dobre ruchy kadrowe. Jednak w każdym okienku transferowym nie inwestowali póki nie sprzedali. Na dłuższą metę to zła polityka. Od strony finansowej spisali się 6/10, sporo w tym pracy również było Kloppa. Potrzebował ludzi to ich dostał w miarę możliwości. Teraz Jurgen potrzebuje kolejnych, ale FSG nie chce dać kasy, bo zwijają manatki.
Także pamiętamy sukcesy, ale FSG nie jest wieczne.
A skoro już jesteśmy przy teoriach spiskowych - nadal po foliarsku myślę że SEB i kuczq to jedna osoba.Trochę różnią się składnią, ale ten sam shitpostowo-trollowy smrodek czuć na odległość.
Straszne dyrdymały wypisujecie chłopaki, dużo w tym nastoletniego zakwaszenia hormonów. Wymagać od was szerszego spojrzenia na FSG jest po prostu nie fair wobec waszych horyzontów myślowych. A wchodzenie w dyskusję jest dewaluowaniem słowa „dyskusja”.
FSG było najlepszym co mogło się Liverpoolowi przytrafić. trudno wskazać przykłady takiego progresu wśród topowych klubów. Szczekanie o to że był za mały jest krótkowzroczne i małostkowe. Ale to właśnie dzięki FSG mamy w klubie ambicję która pozwala takie bzdury wykrzykiwać.
Trzymajmy kciuki żeby dotrzymali tę kierownicę do końca i świadomie wybrali kupca.