Fenway Sports Group (FSG)

Dobra, możemy iść w kierunku Arsenalu i zadowalać się długimi latami walką o top4…

No właśnie o tym lamencie i płaczu wspominałem wyżej xD :joy: :joy: :joy:

W tej lidze nie wiadomo co się wydarzy za miesiąc, ale Ty już wiesz, że następne X lat będziemy Arsenalem po 2004. Podajże jeszcze numery totka.

3 polubienia

No wiesz, zgadzam się z Tobą bo wreszcie mówisz mądrze, ale pamiętam jeszcze jak przed banem krzyczałeś o zwolnieniu Kloppa w trakcie sezonu i z góry spekulowałeś prawie co kolejkę że dany mecz przegramy.

No ale cieszę się z Twojego optymizmu, widzę, że trochę przejrzałeś na oczy. Z wieloma rzeczami się nie mogę zgodzić, ale tutaj przyznam rację. Odpowiednie transfery w letnie okienko mogą całkiem odmienić ten zespół.

Ludzie pie#dolą już że ten klub się skończył, bo wstrzymujemy się z wydatkami od kilku lat, nikt nie pomyślał, że jak wydamy te 200-300 milionów w jedno okienko to ten zespół może się stać najmocniejszym jak dotąd i że zaczniemy wszystkich znowu kosić, a może prawdziwa złota era dopiero nadejdzie bo z ogórkami typu Henderson i tak sporo osiągnęliśmy, na pewno powyżej oczekiwań, a przecież to że mamy duże ograniczenia w dotychczasowym zespole LFC nie jest jakimś odkryciem, gramy w połowie wyrobnikami którzy są max. solidni na ligę, ale nie wybitni. Zamiana tych wypalonych wyrobników na topowych zawodników wprowadzi nas na zupełnie nowy level.

No ale to zależy tylko i wyłącznie od woli liczykrupów z FSG, Kloppa i skautingu. Możemy wrócić na szczyt albo ugrzęznąć w średniactwie. To ostatnia chwila by odbudować i utrzymać zespół w ścisłej czołówce.

1 polubienie

No tak, lepiej założyć różowe okulary i myśleć pozytywnie. Przecież wszyscy mówią o końcu pewnej ery w LFC, potrzebie przebudowy składu… A z klubu wychodzą o informacje że z tą kasą na transfery (zwłaszcza) bez LM to będzie cienko… Połącz te kropki.

Absolutnie się zgadzam. Ja nie mówię, że musimy zostać przeciętniakami. Mówię, że tak się stanie jak właściciele nie wydadzą większej kasy. Pewnie, że 3 klasowych zawodników postawiłoby zespół na nogi. Tylko pytanie czy FSG zmieni politykę i ich kupi… To okienko będzie absolutnie kluczowe dla przyszłości Liverpoolu

“No tak, lepiej założyć różowe okulary i myśleć pozytywnie. Przecież wszyscy mówią o końcu pewnej ery w LFC, potrzebie przebudowy składu”

Tylko co to za argument? Takie hasła pojawiają się “co roku”. Literalnie w sezonie covidowym już się tak mówiło.

Jak chcesz mieć co roku bicie się o mistrzostwo kraju - zapraszam do kibicowania PSG.

Naturalnym jest, że zdarzają się lepsze i gorsze sezony np. City. Ba zdarzy się, że popadniemy w przeciętność na kilka lat np. Arsenal. Ba, tak może się zdarzyć nawet gdy właściciele będą dawali kupę kasy. Przykład ManU.

To na co wtedy będziesz narzekał? Bo, że będziesz, to jestem pewny.

1 polubienie

Ludzie, my zdobyliśmy 1 mistrzostwo w ostatnich 32 latach. To że chciałbym żebyśmy wygrali powiedzmy 3 w przeciągu kilku lat to jakaś fanaberia? W erze premier league zdobyliśmy tyle samo tytułów co Blackburn czy Leicester … Dlatego że chciałbym żebyśmy przebili te dwie ekipy to jestem od razu sezonowcem…

10 polubień

Mam lepszy pomysł, to może ty pójdziesz kibicować takiemu stockport county chociażby i zostawisz w spokoju normalnych kibiców Liverpoolu, którzy chcą tylko żeby klub zachowywał się na rynku transferowym na miarę swoich możliwości. Co ty na to?

11 polubień

Grzegorz, ja mam wrażenie, ze niektórzy kibice na tej stronie nie zdają sobie sprawy, co to za klub Liverpool FC. Potem są takie skrajne postawy jak aprobata dla działań FSG. Jeśli my sami siebie nie szanujemy, to jak maja to robić Amerykańce, którzy dowiedzieli się o takim klubie jak LFC, kiedy składali ofertę. To smutne. Ludzie obudźcie się.

Od siebie dodam do dyskusji to: ponieważ jestem kibicem LFC od prawie 5 dekad czyli przeżyłem ten okres naszej dominacji w Anglii to TAK! chciałbym a nawet wręcz żądam abyśmy rok w rok walczyli o tytuł mistrza Anglii.
Odsyłanie kogoś kto myśli w podobny sposób do kibicowania PSG jest niepoważne.

Liverpool ma być w czubie PL oraz na parkiecie europejskim ZAWSZE! :grinning:

11 polubień

Amen. Koniec dyskusji.

Tak swoją drogą fajny materiał który pokazuje, że czasem lepsze jest wrogiem dobrego. Amerykanie jacy są tacy są. Ale wyobraźcie sobie przejmuje nas obrzydliwie bogaty Chiński inwestor a już za rogiem czeka kolejna pandemia albo nowe pomysły chińskiego rządu xD

6 polubień

Tak w kwestii katarczyków z PSG, sąd rozpoczyna śledztwo, grube oskarżenia, informuje L’Équipe

4 polubienia

Screenshot 2023-03-01 at 11-37-32 Anfield Edition na Twitterze

1 polubienie

No tak, zarządzają klubem tak wspaniale, że po kilku latach sukcesów nie stać ich na transfery i szukają jelenia który zgodził się kupić pakiet mniejszościowych udziałów . Dopiero ta kasa pozwoli na kupno nowych piłkarzy. Faktycznie, genialni właściciele

1 polubienie

Musimy jak najszybciej zmienić właścicieli. To jest o byc albo nie byc w czołówce angielskiej. Oni myślą ze można jelenia znaleźć. Już jelenie wyzdychały w dzisiejszych czasach.

2 polubienia

Końcówka roku 2021, a u Ciebie bez zmian co nie?

4 polubienia

Fajnie sie zestarzalo xD

Ale jego akurat nie ma co brac na powaznie. To taki typ czlowieka, ktory w kazdej rozmowie i dyskusji musi nie zgodzic sie ze wszystkimi by zablysnac, nawet jezeli musi stanac na glowie, udawac slepego i gluchego.

1 polubienie

A ja się nie dziwię, że przy radykalizacji postaw przeciwników FSG to i Radbug zmienił albo zradykalizował swoje stanowisko.

Nieprzyjemnie się czyta te co raz kolejne obelgi w stosunku do wszystkich, którzy jakkolwiek nie zgadzają się z pewnym nurtem, który pojawił się w ciągu ostatniego roku.

Wystarczy minimalnie nie zgadzać się z czyjąś wizją, żeby zostać zwyzywanym :wink:

Chociażby przykład komcia powyżej. Jeżeli ktoś się nie zgadza to należy nie brać go na poważnie, a każde inne stanowisko to z pewnością ignorowanie faktów albo udawanie.