Pomijając oczywiste, Wirtz i Gravenberch to będą dobre karty.
Ktoś z Was gra w FIFĘ regularnie? Znaczy się testując nowe wersje wydawane co roku? Zastanawiam się, czy warto będzie spróbować.
U mnie standardowo, jak co roku, czekam na SmokePatch FootballLife 2025/26 (wiem, oldschool), z tym że to wszystko tylko bardziej kosmetyczny update na silniku eFootball PES 2021. Nikt nie robił lepszej symulacji piłkarskiej, niż KONAMI.
Format rozgrwek LM jest stary i raczej nie uda im się tego zmienić. Jednak mając zaktualizowane zespoły, ligi, składy, stroje, twarze i staty piłkarzy… rozgrywka wciąż trzyma poziom i dla samej Master League warto pograć.
where Ngumoha?
#znakiznaki
edit: Elliott dosyć mało, patrząc na występu na ME-U21 powinien mieć chociaż 80. Chiesa za nazwisko ma tylko powyżej 80, powinien realnie mieć z 75.
Zawsze interesowałem się tymi statystykami. Ostatnio mniej czasu na granie, ale chyba się zaopatrze w fife26, żeby moich chłopaków od Manchasteru United (których sporo mam) ładnie gnoić o zera klasycznie
Jeszcze poproszę Isaka.
Salaszek to chyba najlepszy piłkarz w grze. Tak jak w edycji 25.
Półtorej roku temu kupiłem Fife24 na Xboxa i gra mi się całkiem ok. Inna sprawa, że nie jestem jakimś maniakiem i nie gram w FUTy czy te inne online, gram ze znajomymi nasze stworzone turnieje i potrafi zabić trochę czasu
Ooo PES, Konami bez licencji na PC ![]()
Ostatnio grałem w PES’a15 na lapku.
Wiem, że to temat Fify ale po prostu muszę Szanownego Pana poprosić o pomoc. Bardzo chętnie pograłbym w peeska, nie grałem od PES15. Dokładnie tryb Master League, albo Become a Legend co za czasy, ale do sedna sprawy. Jakbyś miał chwilę czasu, albo posiadał jakąś instrukcję co i jak zrobić i udzielił mi pomocy jak najszybciej i od podstaw ogarnąć sobie wersję w którą grasz obecnie i żebym również mógł czekać na SmokePatch 25/26. Domyślam się grę masz już jakiś czas i pobierasz updatey, a da radę ot tak z partyzanta pobierając tylko ostatnią wersję update no i oczywiście grę i nie bawić się w pobieranie jakiś starych wersji patchy? Bardzo prosiłbym o pomoc w tym temacie na priv żeby już nie zaśmiecać.
Grał ktoś w UFL? Nowy rywal PES i FIFY. Osobiście nie próbowałem ale słyszałem, że początek był średni. Ktoś ma jakieś doświadczenie i może powiedzieć czy warto próbować?
Salah najlepszym piłkarzem w grze.
Drewniane badziewie, nie polecam obecnie.
Niestety Fifa bez konkurencji odjechała .
Jak nam nie wyjdzie z Isakiem to można z tą Pajor pokombinować. Szybsza, z lepszym dryblingiem, strzał na podobnym poziomie ![]()
Salah tylko overallem bedzie najlepszy. Jesli chodzi o użyteczność to bedzie kilka lepszych kart w grze. Np Mbappe Vini czy Dembele. Ogólnie nasi piłkarze w fifie od kilku lat sa dziwnie skonstruowani. Van Dijk ma różne oblicza bo czasem jest topowym ŚO a czasem ma IQ Magłajera i sam karne robi. Ali jest awaryjnym bramkarzem( jak zreszta wiekszosc w tej grze) a Momo jest sztywny i oprocz finezki z lewej nogi nic nie oferuje
Grałem po premierze na PS5 - wtedy gameplay drewniany, zmieniał się co łatkę. Bardzo odczuwalny system Pay to Win.
Ciekawe rozwiązanie z wbijaniem statystyk na zawodnikach - ale nie zrobisz ze słabych zawodników zawodników wybitnych, chyba, że rozegrasz 2000 meczów.
Wróciłem niedawno dokończyć platynę. Gameplay dalej drewniany (choć ma swój urok xD). Co do rywali to albo świeżaki bez dobrych składów, albo goście z 92+ całego zespołu - rzadko zdarza się coś pomiędzy.
2k miało wydać coś nawet ponoć na licencji Fifa i cisza. Oni akurat te NBA czy TopSpiny mieli na prawdę wyśmienite. Aczkolwiek tez mocno poszli w ściąganie kasy z graczy. Jednak gameplayowo się NBA broniły, w topspina ostatniego nie grałem, ale poprzednie były miodzio ![]()
Ponoć pod koniec 2025 ma wyjść. Bardzo długi proces developerski mają. W Przeciwieństwie do EA nie mają tyle asysetów i nagrań.
UFL od zapowiedzi kilka lat minęło.
A nie ma gdzieś takiego obrazka z całym LFC? Ciekaw jestem jak wygląda reszta piłkarzy.
Edit:
Racja, @omnia nie zauwazylem
wyswietlil mi sie temat z fifą, zobaczylem grafike z topka w grze i nie scrollowałem wyżej niż kilka wiadomości do góry.
Było to dosłownie 10 postów wyżej…
Siema @Michalek! Sorry, że tak późno odpowiadam. Akurat kiedy zadałeś pytanie to byłem w podróży i nie mogłem sprawdzić, czy wersja od SmokePatch wymagała oryginalnego PESa, a nie pamiętałem.
Generalnie, nie wymaga. Więc instalujesz patch i grasz za darmo. Ci ludzie robią świetną robotę, naprawdę. Polegają głównie na dotacjach i mają swój profil na Patreon.
Akuat parę dni temu zespół SmokePatch wypuścił nową wersję 2025/26. Do pobrania tutaj. Do tego masz osobno dosyć duży Face Pack z uaktualnionymi twarzami piłkarzy itp + komentarze v8.
Instalacja jest banalnie prosta, instalujesz jak każdą inną grę. A face pack i komentarze + wszystkie inne dodatki (np update do stadionów/reklam/piłek itp) po prostu kopiujesz do folderu “download” tam, gdzie zainstalowałeś grę.
Po drodze pewnie pojawią się jakieś mniejsze aktualizacje, no i na pewno kolejna wersja po zimowych transferach.
Jedyny minus to tak jak wspomniałem wcześniej, brak nowego formatu LM. Rozgrywka w nowej wersji różni się od wersji 2024/25. Jeszcze nie grałem wystarczająco, aby stwierdzić, czy jest lepsza.
Ja na razie się nie przestawiam i wciąż lecę 4 sezon w Football Life 2025 w Master League.
od Fify 18 gram w każdą edycje zarówno w Ultimate team chociaż w ostatnich latach mniej
jak i w kariere menadżera z modami (lubie się pobawić w realizm nowe koszulki co sezon inne kluby zmieniające menadżerów anulowanie/robienie transferów innych klubów etc) generalnie lubie zachowywać realizm i nie podoba mi się kiedy np sadio mane w styczniu dołącza mi do West Hamu z Al-nassr. Ale bardzo ale to bardzo ubolewam na dźwieki Anfield w FC26 w zasadzie przyśpiewki i intro na rozpoczęcie meczu z YNWA to chyba ten sam plik audio od Fify 22
wciąż czekam aż ktoś pokusi się o stworzenie moda który dodałbym więcej rozmaitości np.
przyśpiewki nowych piłkarzy jak ekitike czy ibou.
Dobra tyle narzekania
Poza tym wylewem żalu na temat dźwieków Anfield to samą FC26 w szczególności pod względem kariery po rozegraniu ponad 200 godzin mogę polecić nie ma w niej tyle błędów jak w 25 a nowe funkcje jak np symulowanie dodatkowch 5 lig czy rynek menadżerów są naprawde przyjemne.