The playmaker’s transfer to Liverpool FC is considered a done deal. The English champions and Wirtz have agreed on a contract until 2030. According to information from SPORT BILD and BILD, the Bundesliga star is expected to earn up to €22 million per year on the island.
Negotiations between the clubs regarding the transfer fee are also nearing completion. The Reds recently offered just over 130 million euros, including all bonuses, while Leverkusen is demanding 150 million. Talks are ongoing, and an agreement is considered certain.
It seems possible that Wirtz will complete his medical in Liverpool early next week, then go on vacation and begin preseason training in Liverpool in July. This would mean he won’t travel to Brazil with Leverkusen.
Zaryzykuje założenie tematu, bo nie chce spamować tematów transferowych, skoro temat jest już praktycznie dopięty. Jak nie przejdzie testów to dajcie mi bana na tydzień i usuńcie temat
Na początku teorie wskazywały na to, że może grać jako fałszywa 9, i zmianie taktyki przez Arne, ale oficjalne źródła potwierdziły, że Slot widzi go jako nr 10 i centralną postać w całej tej układance na przyszły sezon.
Pytanie brzmi jak wysokie są wasze oczekiwania? Bo ja trochę oczekuje impactu ala Luis Suarez (nie spodziewałem się tego w momencie samego transferu, ale jak było to każdy wie), gdzie to Wirtz przejmie pałeczkę po Salahu i w ciągu najbliższych lat będzie gwiazdą kręcącą genialne liczby.
Cena transferu zobowiązuje, ale nie oczekuje tego od pierwszego meczu, mam nadzieję, że do stycznia już w pełni się zaaklimatyzuje i presja go nie zje.
Chętnie poczytam opinie innych, bo może ktoś często ogląda Bundesligę, i wie coś czego ja nie wiem, a chętnie bym się dowiedział. Bo jest to potencjalny transfer, jakiego nasz klub jeszcze nie widział i muszę powiedzieć, że jestem podekscytowany.
@Czerwoniak Oby mu dali napastnika godnego tak dobrych piłek, bo KDB mając przed sobą takiego Aguero nie mógł narzekać na brak conversion.