Florian Wirtz

no bo bysmy pewnie pierwsi stracili bramke, skoro stracilismy środek z Wirtzem , to z wolniejszym, gorzej presującym Elliottem napewno bysmy dominowali.
NIech Elliott odejdzie i pokaze ten potencjał to sam ci kupie flaszke.

5 polubień

Wiesz co jest najlepsze w eliocie? Że nie gra. Dlatego takie posty jak twój mają swoich sprzymierzeńców. Za każdym razem kiedy dostawał szansę w pierwszym składzie zawodził. Natomiast z ławki kilka razy dla extra zmianę więc to pamiętamy. Jednak dał też mnóstwo bezbarwnych jak choćby wczoraj( tak na pewnym etapie akcji bramkowej dotknął piłki jak każdy po za szobo).

Możesz mówić że slot to uparciuch być może to prawda, ale nie odmówisz mu fachowosci. Jeśli on widzi treningi, mecze, analizy i takie decyzje podejmuje to tym bardziej trzeba wierzyć w jego osad.

Flo jeszcze będzie błyszczą jestem o to spokojny.

Gościu wchodzi w 95. Minucie a Ty piszesz o jego bezbarwnej zmianie, weź czasem się zastanów.
Ewidentnie starasz się mu umniejszać , to trzeba w ogóle rozsądku nie mieć, aby pisać o wejściu w 95. Minucie jako bezbarwnym występie.

Co do Flo to mam nadzieję, że będzie błyszczał, bo daliśmy za niego kupę siana i oczekiwania są kosmiczne. Gorzej jak się spali i będzie statystował, jak to robił wczoraj.

No ale co mam napisać że nie dal bezbarwnej? Dał. Czasu mało to fakt, ale dalej nie napisałem nieprawdy.
Nie umniejszam mu. Już dawno zdałem sobie sprawę że na poziom lfc z tej maki chleba nie będzie i to mimo olbrzymiej sympatii

Ty potrafisz w drugiej kolejce o kimś pisać że jest zardzewiały🤷

Balans całej drużyny został poniekąd zaburzony przyjściem Wirtza hehe. Kłopot polega na tym, że trudno posadzić na ławce chłopa za ponad 100 mln.

Obrona nie jest monolitem, dlatego powinno się wrócić do większego zabezpieczenia środka pola, czyt. Grav-Macca-Szobo.
Wtedy można kombinować z przesunięciem Wirtza na lewe skrzydło, ale w żadnym razie Gakpo nie zasługuje na odstawienie od składu. Gra lepiej od Wirtza i jest mega przydatny jednak. To że kosztowałeś ponad 100 nie powinno decydować, że wchodzisz do składu za chłopa w lepszej formie.

Reasumując, ciężko wyobrazić sobie posłanie Niemca na ławkę z powodu poniesionego kosztu, ale idę o zakład że wyglądalibyśmy bez niego lepiej. Szczególnie w tym momencie, gdzie zaraz wychodzimy na silny Arsenal.

EDIT
Już pal sześć reakcje kibiców na Wirtza, ale dobrem nadrzędnym jest wynik z Arsenalem. Niemiec może śmiało wejść z ławki. Priorytetem powinien być skład, który daje największe szanse na pozytywny wynik. Musimy zagrać jako drużyna (nie tylko Konate z Kerkezem) o niebo lepiej w obronie.

6 polubień

To prawda, o ile Wirtz może się jeszcze dostosować do ligii o tyle zagranie nim w meczu z Arsenalem będzie dużym ryzykiem. Ale pewnie i tak wystąpi od pierwszych minut, z tym że nie wiem czy to nie jest rzucanie go kibicom na pożarcie.

Tylko pytanie czy na PO nie zagra znowu Szobo, wtedy w środku pola wyjdziemy Graven, Mac, Wirtz. A jeżeli Bradley gotowy do gry od początku to może i faktycznie wyjsc z Szobo w miejsce Wirtza.

Wstrzymajcie konie.
Nasza docelowa pomoc to trójka : Mac, Wirtz, Grav,

A od przyjścia Niemca nie udało się nawet zagrać jednego meczu W takim ustawieniu.

Ogólnie dziwię się aż tak negatywnej reakcji na jego występ z Newcastle.

Na moje nie czarował, ale nie odstępował poziomem od pozostałej dwójki, a nawet zagrał lepiej od Jonesa.

Wiadomo od rekordu transferowego wymaga się więcej, ale chcę zobaczyć go z naszą podstawową dwójką i to na kilka meczów.

5 polubień

Od Jonesa do każdy lepiej gra :wink: Ale racja, że docelowe ustawienie Wirtz Mac Graven jeszcze nie miało miejsca, więc na spokojnie trzeba do tego podejść, poczekać i zobaczyć jak to będzie chodziło.

Po ostatnim meczu wolę Szobo na PO. Z Arsenalem jego wybieganie na tej pozycji może być kluczowe w obronie. Macca wróci za bezjajecznego Jonesa (sorry, ale typ jest taki miałki, nie robi nic ekstra, po prostu tyle co musi, nie podejmuje ryzyka, by nie spieprzyć niczego - jako opcja poszerzenia kadru, do tego ze statusem HG, zajebista, ale nic więcej i na taki Arsenal to musi wyjść dlatego Alexis w jego miejsce) i środek powinien wygladać wtedy lepiej.

2 polubienia

Zagrał beznadziejnie to dlaczego mamy pisać że zagrał inaczej? Ja jestem pewien że ten facet jeszcze będzie top, ale narazie gra słabo co po części jest zrozumiałe.

No nie da się z tym stwierdzeniem zgodzić. Nie jestem fanem jonesa bo brakuje mu czegoś extra, ale w tym meczu to półka wyżej niż flo.

Wg takich statystyk to Szobo był najsłabszym graczem meczu z Newcastle, także w ogóle nie ufam tym ocenom.

Widziałem, że Gordon miał lepszą ocenę od Wirtza czy Szobo o wiele za niską ocenę.

Także takie wszelakie strony są nic nie warte.

1 polubienie

Nie, ale mi nie chodzi o same oceny bo one faktycznie są z d.

Dla mnie statystyki to tylko pewna argumentacja mojego zdania. Jones zagrał solidne zawodny pokazuje to kilka rzeczy jak wygrane pojedynki np. Wirtz był przytłoczony trochę tempem i o ile dobrze zaczął to potem słabiutko.

Natomiast dalej uważam że to super transfer i chłopak potrzebuje czasu. Pamiętam ile wchodził robbo czy fabs żeby już wiecznie nie pisać o przypadku gravena

Nie wiem o co tu chodzi, ale chłop wygląda z piłką jak Nunez, psuje każde najprostsze podanie. Dodatkowo bez Szobo na środku cała drużyna straciła balans i wyglądamy w wyprowadzeniu piłki jak amatorzy.

Co niby na celu miał ten transfer?

2 polubienia

zajebanie go city(żart) napewno są ludz którzy wiedzą to lepiej niż ty ja i my wszyscy na forum więc to głupie pytanie

2 polubienia

Ale czy u nas z przodu jest jakikolwiek gracz w formie? Co gra salah? Na stojąco. Wydaje mi się że slot przesunął wajchę w przygotowaniach i mamy mieć gaz w późniejszej fazie sezonu niż w zeszłym gdzie mieliśmy genialny start, a potem gasnęliśmy.

Florek to nie jest narazie Wirtz tylko…. wic i to nieśmieszny :man_facepalming:t2:

1 polubienie

Flo mocno pracuje na literę p na końcu

Problem jest większy niż sama gra Wirtza. Ona wynika też z tego w jaki sposób gramy jako drużyna. Jeśli budując atak pozycyjny Van Dijk gra do Konate i odwrotnie, następnie podanie do Kerkeza/Szobo i oni zamiast szukać Salaha/Gakpo grają tylko do Alissona, to w taki sposób nijak nie wykorzystasz Wirtza. Nie istnieje w tym sezonie granie kombinacyjne, a szkoda, bo mamy piłkarzy, którzy umieją pograć szybko - przykład gol Rio z Newcastle. Wirtz najlepiej by pasował w takiej Barcelonie obecnej. Dopóki nie zmienimy stylu gry to nie będzie z Niemca większego pożytku.

1 polubienie