Prawie zgadłeś kosmonauto ![]()
Skrót G-A-S jest fajniejszy niż G-M-S według mnie ![]()
Po wczorajszym meczu można śmiało dojść do wniosku, że powinien grać jako taki fałszywy lewoskrzydłowy a obok niego szeroko obiegający go lewy obrońca. Czyli jak pisaliście, że Kerkez w Bournemouth grywał właśnie szeroko przy linii, tak wydaję się, że połączenie Wirtza i Kerkeza mogłoby zdać egzamin. Jedynie pytanie jak wtedy funkcjonowała by obrona na tej lewej stronie.
Przecież nie pozycja wirtza sprawiła że nam kayode po aucie ramę wsadził. Ludzie kochani. Każdy wiedział że on tam może grać i grać będzie bo jego uniwersalność to mega ceniona rzecz dla naszej ekipy.
Naszych po prostu puściło. Wróciła energia do biegania, świeżość i nagle każdy lepiej wygląda. Rozumiem że Bradley pożarł wczoraj viniego a wcześniej woziły go największe pety Anglii bo wirtz grał na lewym skrzydle a nie w środku? Hahah ok
Pozycje na boisku stają się umowne. Liczą się role i kto ma jakie założenia. Wirtz miał mnóstwo swobody, był takim lewym półskrzydłowym, ale dogrywał przecież do Szobo z prawej strony boiska. Generalnie dzięki temu manewrowi, miałem wrażenie, że w końcu gramy w 11 i jest nas odpowiednio dużo w środku pola, żeby zbierać drugie piłki.
Nie było jeszcze idealnie, ale pierwszy raz w tym sezonie miałem wrażenie, że kontrolujemy spotkanie i każdy wie co ma robić. A z tym Florian miał chyba póki co największe problemy.
Możliwe że Slot obiecał Wirtzowi grę na 10 ale to nie wypaliło i osiągnęli jakiś kompromis w postaci tak jak kolega napisał takiego nominalnego lewoskrzydłowego ale z dużą swobodą i nie przyspawanego do pozycji. To się zdaje działać lepiej i jeśli satysfakcjonuje wszystkich to dobrze.
@ynwa19 mi się podoba GSM ![]()
Wypowiedz Wengera czy prawdziwa czy nie, ma najwięcej sensu jeśli chodzi o przyczynę zapaści. To czy przygotowania do sezony były odpowiednie tego nikt nie wie, to czy Slot to drugi Ten Hag to kwestia potrzeby chwili, tak samo, czy było to najlepsze okno transferowe czy totalna klapa.
Widać wyraźnie, że po powrocie do starego ustawienia gra od razu się poprawiła. Jest większa równowaga między obroną i atakiem, co oznacza lepsze cofanie się i bronienie przy ataku rywali i jednocześnie więcej swobody i przestrzeni podczas gry ofensywnej.
Fanom kuchni azjatyckiej spodoba się też MSG.
Macie występ Flo, wcale jakiegoś wielkiego grania tam nie było
Po prostu solidny występ, taki bardziej Milnerowski, niż Coutinho/Firminowski ![]()
Ty to naprawdę jak się uprzesz to jest już koniec. Flo zebrał bardzo dużo pochwał, powinien mieć asystę, ale nieeee… zagrał takie o zawody ![]()
Czasem mam wrażenie że specjalnie to robisz tylko żeby mieć odmienne zdanie od innych
@Loku64 ja jednak uważam, że mieć asystę z Realem Madryt to jest coś ![]()
Po prostu kurde mam oczy i nie ulegam presji tlumu. Co tam wielkiego zrobił? Mieć asyste w futbolu to jest niespotykane rozumiem
?
Po prosut zagral niezly mecz, sporo walki, ale nie bylo zadnego super zagrania, ta prawie asysta to tez po prostu z wybiegania i zagrania do środka.
Co uważasz, że Milner byl slabym zawodnikiem ?
@osi zalezy jak na to patrzeć, Szobo to np osiagnal we wtorek. Flo i Mo byli blisko. Pewnie co roku kilkadziesiąt zawodników może się tym pochwalic ![]()
@spawacz ja nie narzekam, ja tylko mowie, ze to nie jest nic nadzwyczajnego, czego by nie zrobił prime Milner ![]()
A wy oburzeni, bo ktos nie klepie po plecach Flo, za to że kopie prosto piłke, czy biega po boisku ![]()
Gościu kosztował 120 baniek, a wymagania wobec niego, jak wobec chłopaka z Akademii.
A od Mo to właśnie wymagacie hattrick i 2 asysty co mecz a i tak się przypierdzielicie.
On już taki jest. Zawsze musi mieć inne zdanie, niż całe forum. Wszyscy chwalą Wirtza za występ, on sam jest zadowolony, ale nie. Gdzieś w dalekiej Polsce mieszka Loku z mentalnością narzekającego na wszystko Polaka. Wirtz strzeliłby hat tricka dupa, to by narzekał i pytał czemu nie strzelał jajami.
Loku na piłce zna się jak świnia na gwiazdach, więc jak jemu się Wirtz nie podoba, to znaczy że Niemiec łapie formę. Wydaje się że to ustawienie z Wirtzem teoretycznie na LS ale w praktyce mającym dużo swobody to w tej chwili optymalne rozwiązanie. Ciekawe, czy w lidze też tak będziemy grać czy jednak tam Slot będzie na razie stawiał na Gakpo.
Misiu misiu, pokory trochę
Chyba coś tam więcej widzę niż Ty i jednak ten futbol jakoś czuję. Pisałem to w okolicach meczu z Brentford
W takim razie co powinien zrobić w meczu z Realem Madryt żeby określić jego występ batdzo dobrym? Minąć Valverde, Militao i wyłożyć na pustą Salahowi? Pytam serio, bo naprawdę nie wiem.
Skoro w tym wieku gra jak nasza była mega gwiazda Milner, to jest komplement. Będzie tylko lepiej ![]()
Po prostu zagrał mecz jaki powinno sie co najmniej od niego wymagać na codzień, chodzi mi o to, że tam nie było żadnych wielkich atutów widać poza wybieganiem i chęcią walki, determinacja.
Nie było wielkiego podania, czy właśnie rajdu.
Widać formę zwyżkowa cieszę się, tylko moim zdaniem, za łatwo się go chwali ![]()
I to jest właśnie to za co tak dużo osób nie ceni twojego zdania na forum. Skrajnie stronnicze. Salaha próbujesz bronić i chwalić za najprostsze rzeczy, a takim gracza jak ekitike, wirtz czy mamardashvili wyciągasz najmniejsze niedociągnięcia. Mimo że są to gracze relatywnie młodzi i mają prawo jeszcze do naszego zespołu, stylu gry się adaptować.
Mówisz nieprawdę twierdząc że wirtz nie zagrał świetnego podania bo w kapitalny sposób rozczytal akcje i stworzył 100% syt szobo.
Chwilę wcześniej również fantastycznie odebrał piłkę huijensowi i zagrał ja w pole karne z czego mogło/powinno wyjść większe zagrożenie.
Dodajmy że mimo że nie grał całego meczu facet zrobił najwięcej kilometrów ze wszystkich graczy na boisku!!!
Ehh szkoda że akurat to kibic lfc jest tak nieobiektywny
Tylko że flo wypracował najwięcej okazji w tym meczu xd
Ale ty pisałeś o jednym konkretnym meczu czyli z Realem. Potem jak wychodzi że to co piszesz jest bez sensu no to już zmieniasz narrację i się odnosisz do całego sezonu:joy:
. Przecież wirtz jest dość często krytykowany i był nawet ostatnio za zmianę z Aston Villa xd
Ehh ty to bardziej do pustej dajesz niż salah
O każdym można powiedziec to samo, bo wlasnie wychwalacie byle pierdniecie Flo, a Mo wytykacie, ze nie podal na “pusta”. Jak sam chwile wczesniej wykreowal setke i pierwszy zareagowal do dobitki, mimo ze paru zawodnikow mialo blizej.
JA po prostu wymagam od goscia, co przychodzil tu jako zbawiciel naszej kreacji znacznie wiecej, niz aspektów typowego walczaka.
Tez potwierdzam gra coraz lepiej widze duzo dobrego, ale nie widze wlasnie tego Faktoru X, który odróżnia Milnerów od De Bruynów.
Dopóki nie zagra kilku meczów na poziomie KDB, to dla mnie będzie wtopą i tyle ![]()
Mamy już gościa od biegania, który w kreacji jest taki sobie, za to ma więcej atutów niż Wirtz.
Na ten moment wlasnie Wirtz przypomina bardziej Szobo w średniej formie, niż prime Cou ![]()
@Kajojojek13 ale wrzucilem nawet caly wystep, widzisz tam wielka okazje? Poza podaniem do Szobo, to nic tam nie naekrowal dużego…
Pisalem, ze wystep solidny, ani razu nie napisalem, ze zly.
Tylko nie rozumiem wielkich pochwal, Ty za to chetnie wszystko przekrecasz/wyolbrzymiasz i starasz sie przypierdzielic, dla przypierdzeilenia, dlatego rozmowa z toba jak sie nie zgadzasz to walenie grochem o sciane.
A zarówno tu, jak i na X widze wieczne pochwaly w strone Flo za cokolwiek, co mnie mocno razi, bo on kosztowal 120 baniek, a nie 20 i raczej poprzeczke wypadałoby mu zawiesić wyzej.
Samo to, ze w lidze nie ma nawet 1 udziału przy bramce jest wręcz katastrofalne.
Oprócz tego ustanowił rekord kolejki w liczbie splunięć na połowie rywala, niesamowity występ.
I przebiegł najwięcej mimo, że grał 88 minut, a nie 93
i to sa wymagania wlasnie o to mi chodzi, dobrze, ze ktos to widzi ![]()
Co do tych sytuacji, ciekawe, ze wszystkie były w pierwszej połowie i jedna z nich to np podanie do Macci, na 30. metrze na 2 metry, tylko Macca sobie postanowił uderzyc. Jakby kreowanie sytuacji, kreowaniu nierówne, ale fajnie wyglada w statystykach.