Florian Wirtz

Widzisz kolego, nie można, ale trzeba. Bo ja, nawet gdy napisze post typowo do wątku, to zaraz przyleci jakiś Aldor albo LFC275 albo jakieś ich multikonto i będzie odnosił się do mnie, koniecznie z nawiązaniem do FSG “żebym się zdecydował czy ich popieram czy nie” robiąc nawet tutaj syf.

Wiec nie wiń proszę mnie, że tylko ODPOWIADAM, na tak grzeczne pytania forumka.
A zaczęło się od czego? Po prostu od tego, ze napisałem, że 150 mln za transfer 1 zawodnika to ogromne ryzyko które podejmujemy i jeżeli Wirtz nie bedzie grał wybitnie, to będziemy w wielkich kłopotach. Tyle. Nic więcej. Nie moja wina, że niektórzy tutaj mają manie prześladowczą i “złe FSG” jest z nimi w pokoju. Już nawet niektórzy oskarżają mnie o “kradzież” obrazka który samodzielnie wykonałem i wstawiłem na forum. No z czym do ludzi?

5 polubień

Ja pikole To Teraz Na pewno Heniek klub wystawi na sprzedaż jeśli to już tak kiepsko wygląda i pójdziemy w ręce Arabskich Szejków… Biada nam oj biada.

Dobra odklejka radbuga xD Typ sie zesral na 85 linijek z zartu o obrazek, ktory mam ze 2 lata w avku xDDDD

Swoja droga to od razu widac roznice w graficznym kunszcie tego badziewia zrobionego przez radbuga, nie to co moj piekny John W Henry - wygladajacy tak jak na to zasluguje. <3

A tak powazniej co do tego to polecam zapoznac sie z definicją efektu potwierdzenia, bo masz z tym spory problem cumplu. Opowiadales kocopoły miesiacami… nie, w sumie nie miesiacami. Latami. Az w koncu sie udalo, nadszedl ten moment zwyciestwa, moment glorii kiedy twoja bzdura sie potwierdzila. I jak dla mnie spoko, bardzo mi sie to podoba, jakies 15x wspominalem, jak bardzo cieszy mnie, ze mi Arne Slot zamknal morde i oby robil to dalej. :smiley: Totalnie nie mam z tym problemu dopoki Liverpool osiaga takie wyniki. <3

Jednak nadal - jak rzucisz 100 rzutek i jedną akurat trafisz w tarcze nie sprawi, ze ludzie nagle beda zachwalac Twoje zdolnosci grania w rzutki, mimo, ze tak bardzo łakniesz tej aprobaty.

11 polubień

Moderator: zdrzemnie się na 5minut
Użytkownicy: Hej, coś tu za porządnie, dawaj pokłócimy się o przerobiony obrazek Henry’ego w temacie Wirtza :smiling_imp:

2 polubienia

I jeszcze wyrwie jakieś zdanie z kontekstu, żeby pasowało pod jego imaginacje, niewygodne informacje przemilczy, a na koniec nazwie cię kłamcą xd

4 polubienia

Krótkie podsumowanie:

• FSG miało słabe okresy jeżeli chodzi o transfery i wtedy można a nawet trzeba było ich KRYTYKOWAĆ
  • to okienko zapowiada się dobrze i jeżeli będą te transfery Florka i Milosa to będzie można a nawet trzeba ich POCHWALIĆ

To chyba dla wszystkich jest proste i zrozumiałe jak budowa cepa :blush:

1 polubienie

Oni Literalnie ściągnęli do klubu Arthura Melo, Endo, a Slotowi kupują typa za 150 milionów XD To jest niesamowity kontrast. I za te poprzednie lata trzeba ich wręcz j****', bo Klopp nie zasłużył po latach na to co zastał. Slot za to zasługuje na wszystkie pieniądze FSG i tak to wygląda.

4 polubienia

Przez ostatnie lata w mediach wielokrotnie pojawiały się informacje, że Klopp jest zbyt przywiązany do pewnych zawodników i lubi rolę underdoga. Każdy z tych zawodników trafił tu za aprobatą menedżera. To nie tak, że mu wciskali kogoś. On sam wybierał takich, a nie innych ludzi. Milner by do dzisiaj tu biegał, gdyby nie interwencja tych wyżej. Każdy medal ma dwie strony i zamiast się kłócić, kto dał dupy po mistrzostwie, lepiej się cieszmy tym co jest i co będzie.

Masz rację. Tak powinno być. Tylko mi np przeszkadzal absurd teorii i powodów dla których się pewne rzeczy działy.
Szybkie przykłady. Teoria o składaniu wysokich ofert mimo niechęci/braku funduszy.
Teoria o tym że fsg nie che mistrzostwa bo liczy się tylko lm.

Natomiast ta dyskusja nie ma sensu. Trzeba żyć teraźniejszości/przyszłością

2 polubienia

Na pewno prosił o Melo, czy Caulkera. Weź Hanys/franek/Lucasa skończ te nicki zmieniać

1 polubienie

Ja nie chcę się kłócić kto ma racje a kto nie po paru latach, ale faktem że w tym roku jest ANOMALIA naszych Poczynań transferowych. I to się dzieje nie ma nic wspólnego z tym do czego zostaliśmy przyzwyczajeni. Czy będę za to przepraszał? NIE.

3 polubienia

W sumie przyzwyczailiśmy się do takiej biedy, że transfer na miarę topowego klubu wydaje się dla nas anomalia :sweat_smile:

5 polubień

Tak. Żaden klub nie wciska zawodników trenerowi i ma tym grać. Musi być zgoda trenera na danego zawodnika.

2 polubienia

Ja jestem zachwycony tym jak nasz klub teraz wygląda. Nie da się zbudować wielkiego klubu w miesiąc. Jak sobie przypomnę biografie Gerrarda w której ten posła że pełen wstydu musiał pisać SMS do takich graczy jak kroos czy Sanchez aby dołączyli do nas.

Panowie dzieki fsg i temu jak wspaniale dopierali ludzi w klubie od jurgena do sztabu jesteśmy w takim miejscu. Miejscu gdzie jako mistrz Anglii przedłużamy kontrakty z dwoma legendami i wql się nie osłabiamy, ba idziemy za ciosem.
Czasy w których szukaliśmy tańszych zamienników wydają się być za nami. Teraz najbardziej utalentowany 22 latek(dostępny na rynku) wybiera nasz klub przed city, Bayernem, a być może i realem. Wow. Najlepszy lewy obrońca młodego pokolenia(a według większości ekspertów wql najlepszy w lidze w zeszłym sezonie) wybiera nas. To city szuka teraz tańszych zamienników.

Szokująca transformacja. Jestem pod wrażeniem.

3 polubienia

Wydaje się mi, że o coś tam z Edwardsem i Wardem musiał się pogryźć. Tak samo Arne na początek dostał Chiesa, na którego nie chciał stawiać.

To tylko twój punkt widzenia.
Ja osobiście widzę , że w klubie wyciągnęli wnioski i po prostu mają teraz doświadczenie jakie będą konsekwencje olania wzmocnienia zespołu i życzeń trenera.

Wtedy tylko w sumie dzięki Niemcowi nie wypadliśmy poza top 4 i do tego dobrze graliśmy w pucharach nastolatkami.

Czarę goryczy przelało brak transferu Bellinghama.

Na szczęście Slot się wpasował jak ciapaty w program socjalny, a w klubie mają apetyt na dalsze sukcesy i dla mnie osobiście Wirtz to będzie dowód na to jak klub stale się rozwija i zwiększa ambicje.

1 polubienie

Teraz najlepsze pytanie. Czy to jednorazowa anomalia czy już tak będziemy działać. Może jak dowieziemy te wszystkie wielkie transfery jakie są już bardzo mocno rozpatrywany, Frimpong Wirtz Kerkez i np. Ekitike to tych transferów za rok nie będzie już potrzeba aż tak wielu. Natomiast gdybyśmy w końcu Zaczęli robić to o czym Jurgen mówił wielokrotnie (ale nie było tego widać) Czyli dokładać cegiełki realnie wzmacniające drużynę, i niech takich transferów nawet będzie Max jeden dwa rocznie, to będzie wspaniałe.

Raczej raz na kilka sezonów taki transfer. Albo zaraz wleci Ekitike za 100 xD

https://x.com/TheAnfieldTalk/status/1933434703949742368?t=ha8pA5Djgi1XOpBGU9u0MQ&s=19
https://x.com/TheAnfieldTalk/status/1933434209051554095?t=WjNYwLOcl7HtkNpdr7Tbbg&s=19

Widać, że jedna strona musi już zatrudnić zjawiska paranormalne i cuda, żeby bronić swojej tezy. Z drugiej strony przez lata dostaliśmy mnóstwo kropek, które można logicznie połączyć ze sobą i są całkiem spójne.

2 polubienia