Florian Wirtz

Ryzyko jest zawsze. Tego się nie da uniknąć. Historia piłki jest pełna nieudanych transferów za duże pieniądze. Tylko problem polega na tym że bez ryzyka nie ma dużych sukcesów. Bezpieczne opcje dają ograniczony rozwój a tylko ryzyko powoduje że można osiągnąć wielki sukces. Czy Wirtz jest warty tak ogromnych pieniędzy? To się okaże. Ale na gigantyczny potencjał. Taki jak Kevin de Bruyne. Takich zawodników jest naprawdę mało. Nunez był transferem Kloppa. Teraz do klubu wrócił Edwards który jest fachowcem od oceny i analizy zawodników. Jeśli uznał że faktycznie Niemiec się sprawdzi to wie co robi.

2 polubienia

A co ma teraźniejszość do przeszłości? To co zrobiło FSG od 2019 do 2023 było skandaliczne. Prime Liverpool Kloppa skończył z jednym wygranym mistrzostwem, bo jankesy nie chciały wydawać więcej niż 60 milionów rocznie na zawodników. Z samej ligi mistrzów klub zarabiał wiecej niż wydawał. Totalnie zmarnowany potencjał jednej z najlepszych ekip w historii. Niestety ja tego nie zapomnę

18 polubień

Jesteś tego pewien? Łysy Pan siedzi tu jeden rok i za chwilę dostanie rekord transferowy Ligi. Może Jurgen po prostu nie chciał. Jakoś jak napalil się na Nuneza czy Keite to klub sprowadził tych zawodników. Potem napalił się na Czułameniego i Bellinghama ale Real wygrał z nami rywalizację. Czego wy chcecie. Ciężko zrozumieć że Jurgen Klopp wierzysz w swoich zawodników i lubił pozycje underdoga a Slot wierzy że powinnismy seriami brać trofea?

14 polubień

FSG wyciągnęło nas z dołka i przywróciło na szczyt, stosując taki a nie inny model biznesowy. Stwierdzenie, że kilka transferów więcej mogłoby nam zapewnić więcej trofeów, jest dosyć odważne, bo wcale mogłoby tak nie być. Takie gdybanie nie ma większego sensu. Równie dobrze moglibyśmy wtedy zdobyć mniej pucharów. W piłce, zwłaszcza w przeciągu całego sezonu, jest 2137 wszelakich zmiennych, a samymi transferami się nie wygrywa, co widać po niektórych innych klubach.

5 polubień

2 polubienia

To wymaga logicznego myślenia i dopuszczenia do siebie myśli że choć jurgen jest wyśmienity to miał swoje przywary. I też trzeba pamiętać że piszesz to głównie do osób które uważają że my wysyłamy ofert na ponad 100m tylko po to żeby gracza nie kupić i na forum się ładnie mówiło

1 polubienie

Samobóje by strzelali :smiling_face_with_tear:? A pamiętacie sezon 20/21 kiedy większość kibiców mówiła, że konieczny jest transfer ŚO, bo mamy za mało zawodników na tą pozycję? Jak się skończyło?

2 polubienia

Różnie mogłoby być :stuck_out_tongue: sedno jest takie, że wszystkie decyzje podjęte w przeszłości, te małe i te duże doprowadziły nas do miejsca w którym jesteśmy teraz. Mamy świetnego, młodego menadżera, oraz bardzo dobry skład, który niespodziewanie wygrał ligę, a klub funkcjonuje bez zarzutu. Wszystko zmierza ku temu, że to będzie najlepsze okienko od lat, boki obrony i rekordowy transfer prawie dogadane. Efektem motyla jeden dodatkowy transfer w przeszłości i moglibyśmy być w całkowicie innym miejscu. Czy lepszym czy gorszym, tego się nigdy nie dowiemy, więc trza docenić to co mamy. Zwłaszcza patrząc jak inne kluby z topu są obecnie zarządzane (jak Barca, United czy np Chelsea)

3 polubienia

Przecież ostatnie tygodnie ewidentnie pokazują że to Klopp był “problemem” a nie FSG.

3 polubienia

Prosiłbym o nie kradnięcie mojego avatara, który mam ustawiony od dawna - jako jeden z największych fanów Johna W Henry’ego. Rozpoznałem jego geniusz i biznesowy kunszt na długo przed wami.

Dzięki.

3 polubienia
1 polubienie

Wasze przekomarzania są jak koncert rockowy.
Najpierw nowe kawałki, a na końcu zawsze te same stare hity.

2 polubienia

Ja myślałem że to temat o Wirtzie ale chyba zabłądziłem. To ide szukać dalej .

To jest jakiś syndrom zniekształcenia poznawczego, na który cierpi wielu hejterów FSG. Jeżeli coś wydaje się tak proste jak Ty to przedstawiasz to na 99% jest to błędne rozumowanie. Podobnie jak analiza formy Boston Red Sox jako wyznacznika działania w LFC. Nagle okazuje się argument za dziadowaniem na kontraktach runął i trzeba zakopać temat. Ale proszę się go podjąć i słucham wyjaśnień co się odwaliło?

3 polubienia

Ludzie, nie pomyliliście czasem tematów? Proponuję zakończyć tę dyskusję, albo kontynuować ją we właściwym wątku.

5 polubień

Po pierwsze ja nigdy akurat nie pisałem o zasłonie dymnej ani, że klub nie ma kasy na transfery bo oczywiste zawsze było, ze ma.

Po drugie to które konkretnie słowa mamy odwoływać ? Pisząc o bzdurach masz na myśli krytykę braku transferów w sezonach gdzie włos nas dzielił od City czy panicznych transferów typu Kabak, Melo, granie na śo Fabsem, Hendo, Phillipsem i Williamsem czego wyniki były aż nadto widoczne ? Czy ty na prawdę nie dopuszczasz do siebie myśli, że krytyka słabych poczynań klubu to nie zawsze jest hejt, że można za złe ganić a za dobre chwalić ? Ja wiem, że są niektórzy użytkownicy z gorącą głową ale proszę nie wrzucać wszystkich którzy ośmielą się podważyć działania klubu do jednego wora i nazywać hejterami bo jest to niesprawiedliwe.

Czy nie zrobiliśmy znaczących transferów przed sezonem ? Tak
Czy mimo tego zdobyliśmy mistrzostwo? Tak
Czy w poprzednich latach było podobnie ? Nie

Czy według Ciebie ktoś komu nie zawsze podobały się działania klubu nie ma prawa cieszyć się z mistrzostwa albo transferu gracza klasy światowej którego jako klub z dużymi ambicjami w końcu się doczekaliśmy? Czy mamy cię przepraszać bo twoja koncepcja zdobywania pucharów bez regularnych transferów się ziściła (po kilku latach posuchy ale przecież ten fakt to akurat pomijasz) ?

5 polubień

Bardzo wyważone i mądre słowa.

Co do flo, to bardzo ciekawi mnie gdzie on ostatecznie będzie grał.
Bardzo spodobała mi się ta analiza która dogłębnie pokazuje dlaczego wirt wydaje się dla nas wymarzonym wzmocnieniem.
https://x.com/janekbukowiecki/status/1932787555612717445?t=ifmn4OcdkPdg0Awfn4zTRw&s=19

1 polubienie

Mocne słowa jak na obrazek, który OSOBIŚCIE przerabiałem i wstawiłem 20 lutego 2023 roku

Tak samo rozpoznałeś jak kunszt i geniusz Slota w kwietniu zeszłego roku? Szkoda Aldorku, że w maju nam zniknąłeś i nie byłeś w stanie “chętnie się wytłumaczyć” do swojego legendarnego komentarza, Ale cóż szkodzi obiecac, co nie?

6 polubień

Ziomek, te Twoje wytyki są wręcz maniakalne. Jak można się wkręcić na takim poziomie w forumek?

I żeby było w temacie - bardzo cieszę się na zobaczenie Flo w naszym zespole, mam nadzieję, że da dużo powiewu świeżości w ataku.

3 polubienia