Florian Wirtz

Osobiście uważam flo za jednego z najlepszych graczy jaki mógł do nas trafić. Jednocześnie nie jestem zwolennikiem płacenia takich kwot.
Flo ma teraz na swoich barkach olbrzymia presję i zagrywanie fajnych piłeczek nie wystarczy on musi się stać gamechangerem.

Natomiast ten transfer pokazuje to co kilka osób mówiło tu przez lata. My mamy pieniądze, chcemy je wydać, ale na ten lądowych ludzi!!! Tak samo było z vvd i alim.
Pozytywne jest to ze ma on dopiero 22 lata a już ze 2 kiedy był liderem i Leverkusen i troszkę mniej w repie. Nie kupujemy kogoś na kogo liczymy że będzie się rozwijał. Flo już jest topowym graczem, ale może być jeszcze lepszy i grać tu spokojnie 10-12 lat.

Do tego pod właściwe każdym względem taktycznym wygląda jak idealny gracz dla Arne.

Brawo klub, brawo fsg brawo hughes. Zostawiliśmy w tyle ekipę city i przedewszystkim Bayernu który podchody robił z 2 lata.

Ps. Jak śmiesznie teraz brzmią słowa tych wszystkich którzy upierali się że te wszystkie oferty za caicedo, tchuameniego czy Juda to była tylko propaganda.

3 polubienia

Radbug to ma jakąś chorą obsesję na punkcie wyrażania odmiennych poglądów niż inni albo jest genialnym trollem. Gdy nie robiliśmy transferów nie uzupełniając braków kadrowych i większość napierdalała na zarząd i FSG to On bronił ich z niesamowitą dla mnie zawziętością. Teraz gdy klub robi transfery i kupuje kozaka jakim bezsprzecznie jest Wirtz i całe forum się cieszy to Jemu oczywiście nie pasuje bo kilka milionów za dużo. No śmieszne to już zaczyna być. No i oczywiście musi po raz 2137 wspomnieć, ze on od razu wiedział, że transfer Nuneza to pomyłka.

3 polubienia

A ja tylko dodam, że super się złożyło, że Wirtz i Pingpong dołączają razem do drużyny. Na pewno pomoże to jednemu i drugiemu w aklimatyzacji :slight_smile:

2 polubienia

Tego transferu by nie było, gdyby nie okoliczności zewnętrzne, to czysta kalkulacja. Za czasów dominacji CIty po 2 ofertach powiedzielibyśmy pass, bo ten transfer mógłby niewiele zmienić jeśli chodzi o finalny sukces sportowo finansowy. Teraz pojawił się moment, że rywale są w kryzysie i na etapie odbudowywania nadszarpniętej opinii, a my rozpoczęliśmy nowy rozdział i nasze fundamenty po 1 sezonie wyglądają na bardzo solidne. Musimy się piąć tylko w górę, a inni muszą generalne remonty robić.

2 polubienia

Smiesznie to brzmialy przez lata slowa tych podnieconych, ze juz tuż tuż, już zaraz będzie gwiazda, już Jude/Tchou/Lavia/Caicedo czy kogo tam innego chcesz sobie wstaw podpisuje kontrakt. xD

Teraz klub wykonuje tylko (lub aż) robote jaka do nich nalezy. W koncu jest moze szansa na nieco dluzsze utrzymanie sie na topie. Oby Arne to poukladal i nowi gracze odpalili.

Na Wirtzu (Wirtzie?) spoczywa teraz ogromna presja, to na pewno. Liverpool rzadko siega tak gleboko do portfela, a jezeli juz to robi to caly klub i przede wszystkim kibice oczekuja potężnego cracka. Na tyle na ile Flo dal sie poznac to ma spore szanse na spelnienie tych oczekiwan. Bede mu mega kibicowal. Kasa ogromna, ale mi sie transfer bardzo podoba. <3

Na papierze mamy jeszcze mocniejszy sklad niz rok temu (chociaz dopiero sie okaze jaki faktycznie wplyw na zespol mial TAA na dluzsza mete), a przeciwnicy az tak sie nie wzmacniaja.

2 polubienia

@Mkbewe mylisz się. Myślenie @Radbug jest bardzo spójne. On wierzy że najlepsi gracze to ci którzy nie są jeszcze topowi i my ich bierzemy w momencie kiedy to u nas osiągają swój szczyt. Lub gracze którzy z powodów kontraktowych albo okolicznościowych mają znacząco zaniżona cenę względem jakości. Dający cokolwiek zarobić maca, spadający z ligi robbo czy mocno niedoceniany salah to idealne transfery z tej filozofii. Trzymając się jej kupilibyśmy bez wątpienia cherkiego.

Ale mówimy trochę o czymś innym. Ludzie wmawiali że jest jakaś mityczna propaganda żeby składać olbrzymie oferty za graczy nie mając pieniędzy lub nie chcąc ich wydawać. Rozsądni wiedzieli że my możemy wydać, ale nie sprowadzamy szrotu jak united. Zobaczcie że przez swoje zbędne ruchy w zimie teraz city ma związane ręce. My Wolimy nie kupić i poczekać niż kupić kogoś nieodpowiedniego. Dla mnie przykre że przegraliśmy z Realem walkę o tych graczy, ale nie jest to szokujące.

2 polubienia

Mam podobne zdanie. I ciężko się mu dziwić. Ja myśle, że z Wirtzem dochodzą również sprawy poboczne takie jak umowa z Adidasem, mityczna sprzedaż koszulek etc.

3 polubienia

No właśnie trochę tak a trochę nie. Wydaje mi się, że Radbugowi chodziło bardziej o niechęć do tak drogich transferów i że woli takie jak Konate, Mac czy Diaz niż takie jak Nunez. No kto by pomyślał, że udane transfery są lepsze niż te nieudane XD. O to co napisałeś pewnie też ale nie mogę oprzeć się wrażeniu, ze ma On manię poruszania się pod prąd. No i ziobro zaskoczenia, że to akurat Ty jesteś jego adwokatem, wiedziałem, że od razu się uruchomisz w obronie Radbuga.

I że niby ty jestes tym rozsądnym ? :slight_smile: Za Jude’a to my nawet żadnej oferty nie złozylismy tylko zrezygnowalismy w przedbiegach.
Dobrze, że kupujemy kozaka, bo nie mamy żadnego zawodnika na którym możnaby oprzeć atak na najblizsze 6-10 lat, Salah jeszcze pogra rok, dwa, moze trzy i bylaby wielka dziura po nim.

3 polubienia

Może się mylę ale czy z Judem to nie było tak jak teraz z Wirtzem, że on po prostu wybrał Real i od razu wiedział, że tylko tam chce iść ?

Ja odbieram te teksty jako po prostu krytyke opieszałości klubu w działaniach aby ściągnąć tych graczy. Nikt (albo niewielu) postuluje zeby sciagac szrot, ale akurat “Silny Murzyn” w postaci Caicedo czy inny Jude swietnie by do nas pasowali i to klub zawalil, ze ich nie sciagnal (skoro kasa byla). Podobnie jak targowanie sie i saga przez 2 miesiace z Zubimendim rok temu. I tak, tak wiem - to jest pizduś co nie umie podjac decyzji, spoko. Ale w takim wypadku klub powinien miec inne opcje i zakonczyc ta farse jezeli ma do czynienia z faktycznie niepowaznym i niezdecydowanym czlowiekiem. Wiec wszystkie te dzialania oceniam negatywnie i bawi mnie chełpienie się teraz tym, ze “klub mial pieniadze tylko nie bylo right playera”. Right playerzy byli - my nie potrafilismy ich sciagnac.

A z transferu Flo sie bardzo ciesze. FSG mi bardzo zaimponowalo, szacun dla nich. Dwa swietne (wydaje sie) transfery dopiete jeszcze w Czerwcu. Zamkneli mi morde ze Slotem i bardzo mnie cieszy, ze zamykają morde teraz transferami.

3 polubienia

Bellinghama chcieliśmy, Jude być może też rozważał Liverpool, ale doszliśmy do wniosku, że lepiej ściągnąć 2-3 graczy, niż wydawać budżet na Jude’a, o którego musielibyśmy się licytować z Realem.
I chyba się po prostu wycofaliśmy, nie złożyliśmy oferty, coś jak Bayern czy City obecnie z Wirtzem.
Ostatecznie przyszli Mac Allister z Szobo, później Endi i Ryan.
Finalnie dobrze wyszło, bo mieliśmy dziury w pomocy i jeden Jude by ich nie załatał.

4 polubienia

Kolega ynwa19 dobrze prawi. Po co narzucać na gościa dodatkową presję skoro cena już robi swoje. Po co robić to z z Nunezem czyli wymagać od gościa tyle i tyle goli bo kosztował 80 mln. Cena jest chora to fakt, ale co możesz zrobić? Trzeba kibicować żeby Florian wypalił, bo w końcu po sukcesach idziemy za ciosem i wzmacniamy skład a nie chowamy głowę w piasek. Jeżeli to się sportowo obroni wszyscy wyjdziemy na plus.

3 polubienia

Florian nie musi być królem asyst lub jakimś mega dobrym strzelcem żeby się zwrócił. Musi tylko dołożyć od siebie to co mac i szobo w tym sezonie i pomóc wygrać PL,UCl i już będzie bardzo dobrze

1 polubienie

To transfer pokroju Alissona czy VVD. Albo rozniesie ligę albo zostaine flopem jak Havertz. Jak on ma dać tyle samo co Szobo to nie jest wart nawet 100mln a co dopiero 150. Ja uważam że Wirtza czeka ciężkie zderzenie ze ścianą w PL i się okaże że te jego piękne dryblingi czy prowadzenie piłki nie działają w tak fizycznej lidze jak PL.

Przy dobrych wiatrach i dużej dawce szczęścia zostanie drugim Dominikiem, czyli solidnym pomocnikiem ale żadnym KdB.

P.S @Clashman jak to jest. bo dopiero co pisałeś:

Coś się zmieniło? Przecież nie było żadnej oficjalki.

To akurat była nieco inna sytuacja bo i KdB i Salah w Chelsea nawet nie dostawali szansy aby się wykazać. Jeden i drugi uciekli aby ratować swoje kariery.

2 polubienia

KdB też przybył tutaj z BL, a wcześniej nie radził sobie w BPL gdy był w Chelsea. Czas pokaże :wink:

@Flymf już Ci odpowiadam. Tamten temat zamknąłem i był cały czas zamknięty - otworzyłbym go dopiero po OFICJALCE. Tymczasem, gdy padło “Here we go!”, kolejna osoba nie wytrzymała ciśnienia i otworzyła kolejny temat dotyczący Floriana Wirtza. W związku z tym, zrobił się tu burdel i musiałem oba te tematy scalić. Napiszę na ten temat szerzej w innym wątku, bo tak to nie może wyglądać. To co tu się tu odwala, to jest jakaś paranoja.

4 polubienia

Masz rację z wpisałem najbardziej te udane. Podam kolejne, frimpong, jota, konate.

Nie sądzę że osoba która potrafi mieć inne zdanie od 90% forum potrzebuje obrońcy. Po prostu w bardzo wielu rzeczach się z nim zgadzam.

Nie. Ja należę do tej grupy która mówiła że staruchy w życiu nie dostaną kontraktu bo się to nie opłaca. Ze fsg nie opłaca się inwestować w mistrzostwo bo za lm maja taką sama kasę. Do tej samej grupy która mówiła że żaden wirtz tu nie przyjdzie, a gravena trzeba odpalić po pierwszym sezonie. I jeszcze do tej która mówiła że Gordon zjada diaza na śniadanie😉

Po pierwsze mnóstwo osób postulowało o transfery takich tuz jak onana, kamara, doucure, lavia, sangare, Andre i ten brazol z wolverhampton.
I tu się różnimy bo ja nie uważa że jeśli poszliśmy po tchuameniego a on wybrał real to jest wina klubu. Nie uważam że patrząc na to że za JB kupiliśmy maca szobo i gravena za zła decyzję. Ba to wyśmienita, a Judę i tak wolał real. Rozumiem że przegranie walki o hujiensa też jest skandalem?
Co do zubiego to oczywiście nie ma za co chwalić fsg. Jednak to głównie wina Hiszpana który jest sliski i jest jednym z ostatnich graczy których bym tu chciał.

Ja obwiniam fsg o zamieszanie na stanowisku dyrektora sportowego. Teraz widzimy jak to ważna funkcja.

I zaznaczam że wiele razy coś można było zrobić lepiej. Coś gorzej.

1 polubienie

Wszystkich zakładających tematy dla nowych zawodników, zapraszam do zapoznania się z komunikatem, żeby potem nie było pretensji do moderacji → Strona/forum i wszystko z tym związane - #1259

1 polubienie

Widzisz, wystarczyło żebyś ty 1 raz przeczytał mój komentarz, ALE ZE ZROZUMIENIEM, że owszem, tak jak w przypadku Nuneza od razu zwracałem uwagę na wielkie ryzyko wydania takiej kwoty na 1 zawodnika i miałem wtedy rację, tak teraz zwracam uwagę na ryzyko wydania 150 mln na 1 zawodnika i OBYM NIE MIAŁ TYM RAZEM RACJI… Jak widać tobie 2137 razy nie wystarcza bo nadal nie dociera i mylisz bycie konsekwentnym z trollingiem. Nie dziwię się bo wy dzisiaj pokazujecie, że jak chorągiewki zmieniacie stronę jak zawieje wiatr o 180 stopni. Od rozpaczy po braku transferów do jakiegoś szału po kupnie JEDNEGO zawodnika za 150 mln.

Przypominam, że swego czasu 90% forumka było zachwyconych Darwinem i fanatycznie go broniło tradycyjnie obrażając wszystkich o odmiennym zdaniu.

Trollowałeś to może ty i koledzy pisząc, że “hehe klub nie ma kasy na piłkarzy i 100+ milionów to zasłona dymna, hehe, a Henry sobie jacht nowy kupił za to uhahuha!!!” A dzisiaj “bardzo ładnie Panie Henry! Tak jest Panie Henry. Dziękujemy za pieniążki Panie Henry, zawsze Pana lubiłem i szanowałem!”. A nie czekaj! Przecież nawet dzisiaj w obliczu transferu za 150 mln wy nie potraficie odwołać swoich słów, przeprosić za te lata πerdolenia bzdur i powiedzieć, że nie mieliście racji w tym temacie. Tak zapytam - nie jest wam po prostu dzisiaj wstyd za to co wypisywaliście? Pytanie retoryczne, za długo was czytam i przecież znam odpowiedź.

1. Najpierw cię ignorują.
  2. Potem się z ciebie śmieją (próbując zrobić trolla lub fanatyka)
  3. Potem z tobą walczą (zakładając fake konta na innych stronach, albo tematy na forum wprost próbujące mnie obrazić)
  4. Na końcu wygrywasz - masz rację, a Liverpool wygrywa ligę nie robiąc transferów, ku rozpaczy piszących, że “tak się nie da”.

Ja już przeszedłem te wszystkie etapy. Dziękuję do widzenia. Razem z Johnem pozdrawiamy hejterów :wink:

P.S. I tak jak każdy chciałbym za 2-3 lata cieszyć się ze wszystkimi, że kupiliśmy w 2025 roku świetnego zawodnika WARTEGO 150 mln, ale w tej chwili jestem po prostu pełen obaw co do przyszłości, bo to nie jest normalny transfer jak każdy inny.

I weź z takim stwierdzeniem dyskutuj.

Nic nie ma. Zupełnie nic. Nasz klub założono wczoraj. Absolutnie nasza ŚWIETNA SYTUACJA finansowa nie wynika z dobrych decyzji W PRZESZŁOŚCI.

A ch***wa sytuacja United po którego stadionie hulają myszy, nie ma żadnego związku z ich popuszczaniem pasa i przepłącaniem za przeciętniaków W PRZESZŁOSCI.

Absolutnie teraźniejszość nie ma oparcia w przeszłości. Nic a nic!

8 polubień