no to akurat mu rok zostanie, idealny moment na transfer.
to wiesz pytanie ile wydaje
no to akurat mu rok zostanie, idealny moment na transfer.
to wiesz pytanie ile wydaje
Koledze Loku64 pewnie chodziło o WZYWANIE, a nie WYZYWANIE. Jedna literka, a jaka różnica. Jakbyś nie miał w swoich postach w dupie zasad poprawnej polszczyzny, to pewnie zauważyłbyś różnicę.
To wszystko prawda. Jeszcze warto dodać, że uprzedzilismy inne kluby w tym City.
Znalazłem taką ciekawostkę, nie wiem czy to na forum było.
W każdym razie Mamie się kończył kontrakt na koniec tego sezonu, a my go kupiliśmy jakby i zostawiliśmy, co brzmi jakby wywaliśmy te 25-30 baniek tylko po to, żeby podpisać z nim kontrakt.
Czyli wątpię, że nie widzimy w nim opcji nr 1 od zaraz, a prawdopodobnie chcieliśmy go właśnie już mieć w tym sezonie tylko liczyliśmy na odejście Aliego.
Bardzo ten transfer podejrzany.
@FranekDolas ale była oferta przed sezonem za Aliego i wyjątkowo nierozsądnie zachowaliśmy się z tym Mamą, więc wydaje mi się, że przyjęliśmy ofertę za Aliego, ale on nie chciał odejść.
To wiadomo moje przemyślenia, ale dużo rzeczy na to wskazuje.
Musimy też brać pod uwagę scenariusz, że Alisson zapragnie odejść do Arabów na bajoński kontrakt. Ma tam ziomków w postaci Firmino czy Fabsa.
Właśnie nigdzie nie mogłem znaleźć info innego, niz ze mu się kontrakt kończył.
Jeśli miał do 2027 to przynajmniej te odstępne tak głupio nie wygląda
Dobra jak wpisałem 2027, to zgadza się miał taki kontrakt, ale Google i goal mnie wprowadziły w błąd
https://x.com/thisisanfield/status/1921943008922263890?t=EvCXaCcQtOuCrRu1GRS94g&s=19
Sporo artykułów ostatnio o fantastycznej formie Gruzina, bez którego Valencia nie tylko nie wyszłaby ze strefy spadkowej, ale ma realną możliwość powalczyć o puchary.
Forum jest podzielone w jego kwestii. Osobiście jestem zwolennikiem i czekam na pierwsze występy u nas.
Patrząc jak skandaliczne jest środowisko Valenci pod rządami Petera lima to szacun za taką dyspozycję i klubu i samego Gruzina.
@FranekDolas ciężko mi to zrozumieć. Zarzuca się klubowi skąpstwo a kiedy bierzemy rok wcześniej mega talent to się kręci nosem.
Tylko na co nam taki drogi zmiennik? Alisson sie gdzies wybiera? xd
Ehhh bo jakość kosztuje!! Alison miał w 2 ostatnich sezonach dłuższe urazy. Być może klub woli się zabezpieczyć na taka ewentualność? Po 2 nie wiemy jeszcze jak rozegra się rola mamy? A może za sezon sprzedamy go za 50? A może rywalizacja sprawie że bd Ali grał jeszcze lepiej?
Dla mnie jest absurdem krytyka transferu zanim jeszcze zobaczymy jak to się potoczy. Cena adekwatna patrząc np na to że Gruzin bije na głowę takiego kępę który kilka lat temu kosztował prawie 3 razy tyle
Kurna Olek! To FSG naprawia swoje odwieczne błędy zaczynając od…bramkarza. Każda pozycja będzie obsadzona co najmniej trzema jakościowymi grajkami i będziemy mieli własne angielskie galacticos xD a może Galactic Liverpool
Co tam Trent i Carvajal w Realu, my mamy Bradleya i Gomeza, co tam Mbappe, gdy my mamy Nuneza i Jotę
Jeszcze 5 okienek i będzie wymarzony remont, stay calm and trust the process
Ok czyli koniec rozmowy na argumenty skoro się skończyły, a w sumie nie miałeś żadnych.
Biorąc pod uwagę że właśnie zostaliśmy mistrzami Anglii, a nie jest to tak częste jak u cb na Fifie to ja jednak zostanę przy tym że właściciele wiedzą co robią.
@Spectre masz rację. Po prostu czasami irytuje mnie już to wieczne marudzenie i czarnowidztwo, nawet jak mało co przemawia za tym
Wyjmij kolego kija z dupy, to tak na żarty
Dobry bramkarz jest w stanie pociągnąć ci sezon, kiepski bramkarz najczęściej ci ten sezon przegrywa. Wystarczy zobaczyć na takiego Onane, Sancheza czyn Edersona (w tym sezonie). Wszyscy regularnie kosztują swoje drużyny wiele punktów. Bramkarz to prawdopodobnie jedna z najbardziej kluczowych pozycji.
Przypominam, że my jesteśmy najlepszym przykładem tego jak słaby/przeciętny bramkarz dużo może kosztować drużynę. Może gdyby nie Karius czy Mignolet - to ostatecznie mielibyśmy 1 mistrzostwo i 1 LM więcej :V
Ale drukowanie w meczu Valencii.
Tja nie trafił w piłkę, staranował gościa xD oszczędź wstydu
@MG75 bo to nie jest tak, że Mama zaliczył pusty przelot i wpadł na zawodnika w polu karnym. Tylko sędzia zły, bo przecież Gruzin jest złoty