Giorgi Mamardashvili

Kukułcze jajo podrzucił nam Huhges. Nigdy dwóch aspirujacych bramkarzy do pierwszego składu dobrze nie wróży. PSG miało Navasa, kupiło Włocha, Chelsea też miała na ławce GK za kilkadziesiąt mln, Arteta też chciał mieć konkurencje o jedynkę. Zawsze kończyło się to czyimś odejściem. Gruzin narobi sporo kwasu w mediach jak będzie jeździł na kadrę. Po dwóch latach kogoś z nich już tu nie będzie.

11 polubień

Nieźle jak na jednego z najgorszych bramkarzy la ligi :grinning:

11 polubień

Jest potencjał w tym bramkarzu.

1 polubienie

Chciałem zapytać gdzie ci wszyscy krytycy na czele z użytkownikiem @Loku64 @dinezad którzy krytykowali ten transfer zanim chłopak zdążył się nawet na treningu pojawić?

Valencia właśnie notuje w dużej mierze dzięki fenomenalnej formie Gruzina serie 10 meczow bez porażki i właśnie lądują na 9 miejscu mimo że jest tam fatalny skład, a sam właściciel właściwie robi wszystko żeby klub wyglądał jak najgorszej.
Czyli jednak to fenomenalny transfer bo Gruzin gra świetnie więc i po tym sezonie jego cena byłaby jeszcze wyższa!!!

A tak na serio czy ma to jakieś znaczenie? Żadnego. Transfer trzeba będzie ocenić po tym jak Gruzin będzie prezentował się u nas.
Pisze to tylko żeby pokazać jak niektórzy potrafią bezsensownie krytykowac byle tylko krytykować mimo.

6 polubień

Fakt jest taki, że on miał gorszy start sezonu i wyraźnie był w dołku. Jednak końcówkę sezonu ma rewelacyjną. Czuję, że będziemy mieli z niego dużo pociechy.

Ty jesteś takim typem wiecznie szukającym poklasku, Valencia właśnie ma skład na walkę o puchary, a tułali się po dnie tabeli, a nie fatalny.
Czy forma Mamy miała wielki wpływ na ich odmianę to nie wiem, nie oglądam każdego meczu, ale z tego co widziałem to z Realem świetnie grał, z Las Palmas średnio/slabo, a dziś chyba dobre spotkanie( widziałem z 20 minut i jedną dobrą interwencję, no i na koniec czyste konto, ale mecz to był taki powiedzmy na poziomie lekko śmiesznym).
Ostatnio też się podniecałeś jak to Chiesa jest super po meczu z PSV i wzywałeś wszystkich co twierdzili inaczej, więc po co znowu z siebie pajaca robić.
Poczekajmy, zobaczymy jak się pokaże u nas.

Btw jego świetna postawa z ostatniego bramkarza ligi zrobiła z niego 14.

Więc wiesz na podstawie skrótów, to nawet Jones może wyglądać na nowego Ronaldinho

Mniej postów by ci nie zaszkodziło, wszystkie wątki tam pleciesz trzy po trzy.
A Valencia punktuje, bo strzela więcej niż przeciwnik, Gruzin może dziękować kolegom w ofensywie którym forma wzrosła. Nawet Ćwiąkała opowiadał w marcu, że statystycznie to jeden z najsłabszych GK w lidze. Jeśli chłop ma formę na ostatnie dwa miesiące kiedy my w tym czasie czekamy na mistrza, to w Anglii sporo go zaskoczy.

6 polubień

Ani on, ani nikt pewnie tych meczy nie ogląda tylko zobaczył na X dwie interwencje i lepszą formę Valencii, to dodał sobie, że on gra świetnie. Typowy ignorant i narcyz, bo sam opowiada, że wiecznie ma rację :rofl:
I czekał tylko widocznie na kolejne czyste konto, żeby wyskoczyć z jakimś pełnym triumfu postem :sweat_smile:

Poza tym mi nie przeszkadza jak Gruzin gra dobrze, niech sobie gra, denerwuje mnie jak gra źle, bo to oznacza dla nas problem.
A gra raz tak, raz tak, więc należy poczekać jak się rozwinie jego sytuacja u nas.

Bo dopóki nie okaże się totalnym kozakiem i zostanie u nas 1ka, albo oddamy go za 50+ baniek, to dla mnie będzie niepotrzebnym transferem.

2 polubienia

Czy jest dobry czy słaby to jeden pies, pytanie tylko brzmi PO CHU* NAM ON i to za 25 baniek?

Bo drugi bramkarz odchodzi i ktoś jest potrzebny, żeby odciążyć Alissona.

4 polubienia

Myślałem, że po to klub zainwestował sporo w szkolenie bramkarzy by drugim wyborem stał się teraz np Jaros. Grabara, Kelleher to były dobre wybory na dwójkę, a tu na ławkę kupiono za 25 baniek gościa który nie wiem co tu będzie robił przy Allissonie oprócz grzania ławy. Mamy sporo młodych GK i powinni być przynajmniej zmiennikami. Bez ponoszenia zbędnych kosztów. Targowali się o 5mln za Lavie a wydali 25 na rezerwowego. Becker może grać tu do 36l przecież.

2 polubienia

Jak 60% osób na forum

Nie jest tak źle, wielu się przyznaje do błędów itp. Choć są niektórzy zauważyłem, co nawet jak się pomylą i ktoś wytknie, to potem posty usuwają :sweat_smile:

Przy jego zdrowiu i co raz częstszych kontuzjach? Klub się zabezpieczył na przyszłość. I to powinno zamknąć dyskusję.

2 polubienia

gorzej jak Alisson za rok stwierdzi, że chce zabezpieczyc rodzine na kilka pokolen i będzie chcial pograc 2 lata w Arabii. i bysmy zostali z Jarosem - chociaz ja liczylem, że po tym mistrzostwie w Sturmie, że to moze byc bramkarz na lata dla nas.

1 polubienie

Ma kontrakt do 2027, więc wtedy klub musi się zgodzić na taki ruch i przytulić za to jakąś gotówkę. Do tego zarabia u nas niemało i spokojnie przy rozsądnym podejściu starczy na zapewnienie godnego bytu rodzinie. Ali wydaje się rozsądnym facetem, poza tym mówił, że chce kontrakt u nas wypełnić, ja mu tam wierzę.

1 polubienie

Totalna nieprawda. Kiedy wszyscy uderzali żeby sprzedać gravena ja stawałem w jego obronie. Sytuacja podobna kiedy ludzie nabijali się z chiesy. Większość osób z forum również jeszcze niedawno nadawała na słota czemu nie daje szans eliottowi ja stawałem w opozycji twierdząc że jest za słaby.

Po raz kolejny nie radząc sobie z krytyka wmawiasz nieprawdę. Kogo wyzywałem? Możesz zacytować bo to już niemiłe oskarżenie. I nie podniecalem się bo takie uczucia zostawiam na inne momenty. Byłem zadowolony ze chiesie idzie liczyłem że bardziej nam się przyda/bd wykorzystywany w dalszej części sezonu.

Ja rozmawiam na tmt piłkarskie, a ty caly czas ad persona mnie obrażasz! Czy to przez to że nie radzisz sobie z argumentacja? Jeśli twoje przewidywania co do mojego charakteru są na tym samym poziomie co te na tmt piłki to prawdopodobnie jestem skrajnym altruistą.

I to jest to co cały czas próbuje przekazac. Często krytykuje się zarząd że nie działa krok do przodu. Że zanim my zobaczymy na boisku to że środkowi pomocnicy nie dają rady to oni już ich wymieniaja. Tak jak zrobili z Sadio Manę. Teraz zabezpieczają nam na lata pozycję bramkarza i chłopak nawet nie zdążył tu przyjechać a każdy jego słabszy występ był powodem do ataku i kpin. Jednocześnie jak forma poszła do góry to cisza.

Wzywałeś, w sensie też oznaczyłeś mnie i kogoś jeszcze wielce triumfując. W podobnym tonie jak wyżej, chyba jeszcze bardziej post był w agresywny tonie.

Parę dni temu pisałeś o tej racji, co wiecznie masz, ja tylko postawiłem diagnozę.

Tym bardziej ignorancję udowadniasz, bo jakbyś przejrzał wszystkie posty swoje i moje, to zobaczyłbyś , że znacznie częściej atakowałeś mnie personalnie. Ale wiadomo teraz będziesz udawał ofiare i niewinnego. Ja parę miesięcy nawet nie czytałem twoich wypocin, a nieraz mi się rzuciło w oczy, że mnie wspominasz…

@Kajojojek13 wzywanie\wezwanie, a wyzywanie to inne słowa :sweat_smile:

Bronisz opinii, ale naginając fakty, to nie jest tak, że on nagle zagrał 10 fenomenalnych spotkań z rzędu, tylko w trakcie nich miał kilka dobrych występów.
Sam dużo spotkań ich nie oglądam( sam chyba ogladales ich jeszcze mniej, sugerujac, ze wlasnie ma fenomenalna dyspozycje, a reszta druzyny jest cienka) , ale nawet komentatorzy wczoraj wspominali o jego słabszym sezonie.
W każdym razie na pewno się poprawił, jak i cała drużyna, raczej sensacji tu nie ma i poczekałbym z triumfami do występów u nas.

“Wyzywanie to kierowanie w stronę kogoś obraźliwych słów” definicja więc jeśli kogoś oskarżasz to chociaż rób to celnie. Czy jeśli stawiasz jednoznaczna opinie a ja po jakimś czasie ja weryfikuje oznaczając cię uważasz za agresję? Ok.

Po raz kolejny mówisz nieprawde. Jakiś czas temu ignorowałes mnie i między nami nie było żadnej interakcji. Jednka ostatnio znowu mnie zaatakowlas tak jak np w poście La Liga więc tylko odpowiedziałem. To tylko forum do wymiany opinii. Mam jakąś to się nią dziele. nie potrzebuje tu się wybielać. Bardziej Bronek swojej opinii lub udowadniam innym kiedy uważam że się mylą. To raczej ty próbujesz uchodzic za wszystko wiedzącego dlatego już wielokrotnie nie tylko przeze mnie byłeś wyjaśniany i mimo tego że na forum wszystko zostaje i każdy może spr zacytować to ty wmawiasz jakiś nieprawdy lub obracasz kota do góry ogonem tak jak z tym że niby kogoś wyzywam, ale jednak nie wyzywam tylko oznaczam. W sumie żadna różnica