Giorgi Mamardashvili

Proponował bym ci przyjacielu nie wchodzić w dyskusję z tym forumowym cyrkowcem, bo najpierw sprowadzi do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem. Dla pozostałych normalnych użytkowników proponuje wstrzymać się z opinią do momentu jak zacznie u nas grać i dopiero gdzieś po pół roku można będzie ocenić jego przydatność.

7 polubień

Zgadza się ale 2 pkt są napisane w sposób który jasno sugeruje tendencyjne podejście.
Tak kupiliśmy go po swietnych mistrzostwach i zrobiło się o nim głośniej, ale on już wcześniej był uznawany za bardzo utalentowanego
Podkreślasz że mogliśmy go obserwować jednocześnie zaznaczając jak bardzo mała ta obserwacja mogla być. Równie dobrze mogła być ona bardzo obszerna.
Dodalbym:
-kelleher od dłuższego czasu mocno prosi o odejście
-zostal mu rok kontraktu

@Gubdar masz rację. Czasami jak widzę coś takiego to niepotrzebnie próbuje wyjaśnić a tu ewidentnie temu użytkownikowi nie o to chodzi. To mój ostatni wpjs
@Loku64 ale ja niczego nie przeoczam. Tylko mnie nie obchodzi jak on prezentuje się w takiej Walencji!!! Czekam na niego jak będzie grał w naszej koszulce. Wtedy ocenie. I może wtedy sam napiszę że to flop. To ty zaczynasz na każdym poście dyskusje której nie ma!!

Gudbar? ok

popatrz na mój post wyżej i zobacz, że tam nawet nie ma opinii, tylko fakty.
Chyba, że liczyć słaby sezon teraz, ale to jest raczej fakt.
To właśnie tu na siłę kolega stara się przeczyć faktom, fajnie, że znalazł sojusznika :smiley:

Z tym cyrkowcem, to bym się wstrzymał, bo widzę, że wiekszosc twoich postow to szukanie zwady, więc odpowiem ci, ze wspolczuje ze musisz sie w taki sposob dowartosciowac.
Na bana penwie nie zapracowales, tylko dlatego że rzadko sie udzielasz. Ale kontynuj dobrą robote, to pewnie ktos w koncu ci go wlepi

Pamiętam jak się kiedyś ze mną kłócił i twierdził, że K Thuram to wybitny zawodnik i najlepsza opcja do pomocy. Mniej więcej po wymianie 20 postow stwierdził, że idzie obejrzeć mecz z nim, bo nigdy nie widział go w grze. To było jakieś euro u21 czy coś. No to jest beton konkretny.

2 polubienia

Czyli rozumiem, że dajemy mu czas pół roku. Kiedy to nie wystarczy by go ocenić, bo będzie grał mało, dajmy mu jeszcze pół roku. Coś jak teraz Chiesa. Z nim się potwierdziło, że to flop transfer, zobaczymy co z Gruzinem.

Podobna narracja jak z transferami:" poczekajmy do końca okienka i oceniajmy". Tylko gdzie są ci co tak mówili ? Jaką teraz mają opinie?

xD nie ma jak sobie chochola postawic i go obalic.
Prosze przytoczyc posty, czy tak o sobie napiszesz tylko?

Poza tym on sobie całkiem fajnie radzi w Juve i ciężko stwierdzić, jakby się u nas sprawdził.
Do tego jakbym poszukał każdego zawodnika, co tutaj promowałeś na klasę światową, a przepadli w zapomnienie, to pewnie by tych nazwisk znalazlo sie dobrych parę.

edit. tak poszukalem i dochodze do wniosku, że ta wymiana nastapila w Twojej głowie.
Tak czułem ze tam siedze od dawna. Pozdrawiam :slight_smile:

Ja pamiętam jak wrzuciłem przed sezonem post po przeczytaniu na the athletic że Arne slot pobił rekord dostępności swoich graczy który wynosił około 90 % że super jakby u nas to zrobił i konate mógłby być topowym stoperem.
Zjechał mnie że to wymysły i tego się nie da wyliczyć. Po czym dosłownie w trakcie dyskusji na główną wszedł przetłumaczony tekst🤡 stwierdził że wyliczenia dziennikarza to żaden dowód i przyzna mi rację dopiero po sezonie jak slot to potwierdzi.

Tak jakby przyszłość miała świadczyć o twoich wcześniejszych dokonaniach.
To tak jakby Messi musial teraz strzelić 20 goli w mls zebym uwierzył że był świetny w Barcy

3 polubienia

No ale czy to co próbowałeś napisać trochę prześmiewczo to nie jest sensowne? Są transferu które z miejsca się bronią ale są takie które potrzebują czasu.
Czy przed sezonem transfer gravena większość z was nie jechała jak po kobyle? A chyba wydaje się całkiem niezły. Czy z Endo może trochę w mniejszej skali nie jest podobnie?

Czy jak kupowaliśmy vvd to mnóstwo ludzi pisało że za drogi że z Southampton ze drugi lovren? Trochę się mylili.

Chodzi o to że ten użytkownik pisze o tym na każdym kroku!! I nagina sobie fakty np pisząc o tym że ma teraz słaby sezon(prawda) jednocześnie totalnie pomijając 2 świetne sezony.
Pisze swoje wymysły że my kupiliśmy go po świetnych mistrzostwach na co nie ma żadnych dowodów!! O mamę mniej lub bardziej starały się już wcześniej mega ekipy jak Bayern czy zanim wybuchła dobra forma Ukraińca real (mówię o doniesieniach mediów).
W ocenie jego słabej formy nic nie pisząc o sytuacji w jakiej jest Valencia.

Wrzuca statystykę xga która wynosiła cos ponad jeden przy stracie 3 goli naśmiewając się z Gruzina. A wystarczył 3 minutowy skrót i gość dostał gola z karnego z 5 metrów od słupka długiego i strzał z 16 po Koźle w boczną siatkę.

To zwykły manipulat i cieszę się że już tak dużo ludzi na forum to widzi

1 polubienie

Wiesz co, akurat manipulujesz to Ty z kolega @josif, robicie to tak nieudolnie, że przykro mi w ogole odpisywac.
W każdym razie ja juz stawiam na Tobie totalny krzyzyk. Mozesz wyslac mi nr telefony zrobie Ci blika, bo pewnie liczysz na wygranie zakladu, nawet nie chce mi sie tego weryfikowac, przyjmuje, ze jest widoczna poprawa. Wiec poprosze nr do blika na priv i totalnie bedziesz ignorowany juz.

To to jeszcze nic. Pamiętam jak w połowie sezonu wrzucał te swoje teksty, że Arteta jest lepszym trenerem od Slota. Bo Slot to no name i pokazywał jakieś statystyki z tabelkami, że w tym momencie Arteta miał w poprzednich sezonach więcej punktów od Slota.

A przy okazji kilka słów o manipulatorze loku. Kiedyś była taka sytuacja, że obraził naszego obecnie panującego moderatora podczas wymiany zdań. Nazywał go debilem czy idiotą. Nieważne. Zapytałem się Aq dlaczego daje się obrażać temu użytkownikowi. Aq napisał, że ma to w dupie. Mimo wszystko dałem mu bana, bo nie potrafiłem przejść obok tego obojętnie. Następnego dnia patrzę, a gosc dalej pisze te swoje głupoty. Mówię co jest grane? Patrzę, a ban zdjęty przez Adriana. Mówię do naczelnika, że dostał bana, bo zwyzywał dosc ostro Aquerdationa i to nie pierwszy raz. Okazało się, że oszukał Adriana i zrobił z siebie ofiarę i oczywiście nie wspomniał, że wcześniej obrażał Aq . To była jedyna sytuacja, gdzie Adrian cofnął bana. Musiał pójść ostry donosi. Niedługo później dałem se spokój z moderacja, ale byc może gdyby całego bana odsiedział to by się tak nie odkleił. No ale z drugiej strony kto normalny przypuszcza, że ma do czynienia z toksycznym czlowiekiem. Każdy chcąc nie chcąc wierzy w dobre intencje drugiego człowieka, ale trafi się jakiś psuj, który wszystko popsuje. Od tamtego momentu chodzi i mi każdy post komentuje. Jak ktoś nie wierzy niech wejdzie w jego profil i zobaczy ile napisał do mnie odpowiedzi, a ile ma drugi użytkownik notabene akurat jest to Aq. Widziałem, że zniknął z redakcji, a jego miejsce zajęła rudowłosa kobita.

3 polubienia

Jeju jaki rozemocjonowany się zrobiłeś, ja powiem tak, że po pierwsze nieladnie takie rzeczy wyciagac na forum, po drugie sytuacja wygladala calkiem inaczej. Po trzecie niedługo po tym na sezon zniknalem z forum, żeby nie wchodzic w takie dyskusje, co ewidetnie polecam :smiley:

Wyjaśnie moje zniknięcie z redakcji- po prostu uznałem, że już nie sprawia mi to przyjemności.

Moim zdaniem ten Twoj post jak i powyzszy podchodza pod bana, bo nie umiesz sie zachowac i oczerniasz na forum mnie i wciagasz w to innnych ludzi.

Chyba powinienneś ochłonąc trochę, może ktoś z moderatorów Ci postanowi pomóc

Myślę, że się nie rozumiemy. Lub kontargumentujesz coś, co w ogóle nie było moją wypowiedzią.

Skoro napisałeś, że Mamardashvili przychodzi tu być nie numerem 2, ale jako jedynka, to rozumiem przez to, że z miejsca wygryzie Alissona (lub jeszcze w pierwszym sezonie). Podałem Ci powody, dla których moim zdaniem tak się nie stanie. Głównie z tym się nie zgodziłem.

Nigdzie nie kwestionuję tego, jak dobry Gruzin był w Valencii w swoich pierwszych 3 sezonach. Nie mam do tego podstaw, bo nie śledziłem jego kariery. Nawet nie zaprzeczam temu, że w LFC mając przed sobą dużo lepszych piłkarzy nie będzie prezentował poziomu wyżej.

Jak najbardziej jest to możliwe, ale - jeszcze raz powtarzam - nie ma opcji, że z miejsca wskoczy do naszej bramki i zastąpi Alissona. Tylko dlatego, że ma potencjał i grał dobrze przez 3 lata w Valencii. Co to w ogóle za argument?

To naprawdę nie będzie miało znaczenia, bo do LFC przyjdzie z czystą kartą, podczas gdy Ali będzie tu z 7-letnim stażem i bardzo mocno ugruntowaną pozycją. W ogóle o czym my tu rozmawiamy niedługo po takim pokazie, jaki Ali dał w meczu z PSG, a we wtorek pewnie jeszcze nie raz nas uratuje.

Mamardashvili będzie miał bardzo dużo do udowodnienia i zacznie jako drugi bramkarz. Chyba, że (odpukać!) Alisson odejdzie po tym sezonie, co byłoby dla mnie wielkim szokiem. Ali to bardzo dobrze ułożony piłkarz i spodziewam się, że będzie chciał przynajmniej wypełnić obecny kontrakt.

3 polubienia

Bardzo mądre słowa i myślę to samo. Ali ma jeszcze lata gry przed sobą w naszym klubie. A to że klub uzupełnia skład wcześniej to raczej plus. Ocena gry zawodnika odbędzie się to może być dla kilku osób dość dziwne, ale jak zagra w naszych barwach(albo nie co też będzie świadczyło o jego poziomie). To że klub nie kupił innych graczy to już inna kwestia, ale z całym szacunkiem patrząc na sezon chyba nie najgorzej ocenił.

@josif wyższość artety tego skrajnego przeciętniaka który nie trzyma coś Kenia i od 6 lat nic nie wygrał? Haha szkoda że mi to umknęło ale miałbym ubaw.

@Loku64 słuchaj ignoruj nie mam z tym problemu. Co do zakładu ja w sezonie piłkarskim nie pije piwa więc podziękuję. Nie musisz nic sprawdzać bo każdy kto ma więcej IQ od małpy i obserwuje nasz klub już na pierwszy rzut oka zobaczy że kontuzje choć występują są znacząco mniejsze niż np w zeszłym sezonie, ale to i tak nie ma najmniejszego znaczenia na naszą uwczesna dyskusje. Bo twoje późniejsze dokonania nie zmieniają tych wczesniejszych i nawet jakby slot miał najwięcej kontuzji w pl to nic by to nie zmieniało. Ja zgodziłem się na twoją propozycje bo jeszcze wtedy nie wiedziałem w jaki sposób manipulujesz, pomijasz wątki, umniejszasz to co ci pasuje jednocześnie zwiększając znaczenie tego co nie istotne tylko po to żeby pasowało pod tezę która bronisz nawet jak to nie ma sensu i 15 osób ci pisze o tym.

2 polubienia

Mam nadzieję, żę Jaros zostanie, a Mama pójdzie na roczne wypożyczenie do PL. Niekoniecznie beniaminka.

To zależy jaki jest ostatecznie status Gruzina - czy on jest naszym zawodnikiem wypożyczonym do Valencii, czy stanie się naszym piłkarzem po tym sezonie (tak jak zrobiliśmy z Keitą). Jeśli on dopiero dołączy do naszej drużyny od lipca 2025, to wypozyczenie do klubu PL nie będzie możliwe

Gruzin jest w tym momencie wypożyczony do Valencii. Rozgrywa słaby sezon. Nie widzę w nim zastępstwa Alissona z marszu, więc roczne wypożyczenie do PL to obowiązek.

Panowie, ale bądźmy poważni. W tym momencie nie ma zastępstwa dla alisona. Jedyny bramkarz na świecie na jego poziomie to Belg z realu.

Ali ma dopiero 31 lat. On ma tu jeszcze lata gry przed sobą. Klub chciał mieć mocna 2 bo alisona dopadały urazy, a kelleher chce odejść od 2 lat.

Nasz klub zawodnika na topowym poziomie nie wypchnął od kilkunastu lat. I nic nie wskazuje na to że teraz ma być inaczej.

A to że Gruzin mówi że chce być numerem jeden? To tylko lepeij. Żeby grać w takim klubie jak liv musisz być ambitny

2 polubienia

Przecież Ali jest 92 rocznik także w tym roku kończy 33 lata. Co nie zmienia faktu że ma przed sobą jeszcze 4-5 lat grania na dobrym poziomie.

1 polubienie

Co do gadki jeszcze, że Gruzin to" najlepszy bramkarz w swojej kategorii wiekowej hurdur jedna okazja na milion."
To w Lille jest bramkarz rok młodszy i

wygląda nieporównywalnie lepiej od Gruzina. “Ale ma słaby sezon Gruzin, bronił ekstra 3 sezony/2,5”

W zeszłym sezonie Francuz też lepiej wyglądał

Ja nie jestem skautem, po prostu trafiłem dziś na post o nim i postanowiłem sprawdzić, jak się prezentuje w porównaniu z naszym ekstra odkryciem.
No i coś blado wypada nasz transfer…

Jedna rzecz napisałeś dobrze nie jesteś scoutem.

Chłopie ty nawet nie wiesz jak się osmieszyles. Oceniles transfer zawodnik który u nas jeszcze nie gra !!! Na podstawie kilku tabelek? Hahah

Czyli rozumie że jak byś porównała prime Messiego z aktualnym salahem i wyszło by oczywiście że salah wygląda gorzej to rozumiem również napisałbys “coś blado ten nasz salah wygląda” hahah
Nie wpadłeś na to że jest pewna różnica być bramkarzem w bardzo dobrej ekipie Lille a fatalnej Valenci? Rozumiem że to że mama był dostępny a francuz nie to też nie ważne.
Tak bardzo chcesz udowodnić swoją głupotę że jeszcze bardziej w to brniesz i się osmieszasz.

1 polubienie