Pomimo tego, że zawsze brakowało mi kasy i surowców najbardziej lubiłem grę Fortecą Uwielbiałem bohaterki dżiny i tytanów
Bodajże 3 i 4 mam z abonamentu, ale w fps na konsoli nigdy za bardzo nie grywałem. W każdym razie od biedy kiedyś mogę spróbować
Słyszałeś o grze Split fiction?
Bo wcześniejsza gra (It takes two) tego studia to była dla mnie przednia zabawa z synem!
Mam w planach kupić ten Split fiction, ale właśnie ze znajomych nie za bardzo udaje mi się kogoś namówić na wspólną kampanię, a wystarczy, że jedna osoba kupi grę , a druga zaproszona osoba może grać za darmo.
Możemy pograć razem, z tym, że najwcześniej gdzieś we wrześniu, bo Xboxa dałem na gwarancję ( miałem coś problem z HDMI, nie zawsze tv wykrywał) i niby na początku września ma do mnie wrócić.
zawsze jak ktoś grał fortecą to głównie przez 3 jednostki strzelające jak sie pytałem a i przez Solmyra
@Drzewiec miej imie Drzewiec i avatar drzewa wybierasz Inferno
: D
A to jest cross platform? Mam to, ale mi średnio podeszło Z dziewczyna próbowaliśmy i jakoś trochę dla mnie za proste, czy coś, nie wiem nie wciągnęło mnie na tyle, żeby przejść, ale może wrócimy do tego.
Tak ta gra ma tego crossplaya
Ło Panie ciężkie pytanie. Kiedyś mega długo grałem twierdzą, potem zamkiem ale jednak Jeremy i armata mega mocna dodatkowo rozwalająca mury mnie kupiła
Wybierając Cove czuje się jak czeska drackqueen wśród fanów herołsków
Heroes 3, wspomnień czar . W sumie nie tylko wspomnień, czasem odpalam - głównie w celu poklikania kampanii z Armageddon’s Blade (do nich najbardziej lubię wracać, chociaż nie wiem, czy znajdę ponownie czas (i zacięcie) na ‘Igranie z Ogniem’
.
W ankiecie zaznaczyłem Bastion, ale zawsze jakoś lubiłem też Cytadelę - trochę za słaba magicznie i bagniste tereny przeszkadzają, ale fajna frakcja do długiej (defensywnej) gry. Loch i Forteca są bardzo mocne, ale też drogie, zawsze był dylemat, w co celować.
A ktoś będzie kupował Heroes: Olden Era które jest prequelem do Heroes 3? Nie mogę się doczekać kiedy wyjdzie.
Najlepiej to mi się gra pewnie Bastionem i może Zamkiem. Natomiast największą sympatią, ze względu na warstwę artystyczną, darzę Cytadelę.
Wszystkim fanom HoMM 3 polecam pograć w Disciples II: Bunt Elfów jeżeli jeszcze ktoś nie grał. Da się zagrać w wersję z GOGa, ale trzeba zainstalować bodajże jakiegoś moda.
Gra zdecydowanie bardziej do singla, ale warto spróbować bo art, oprawa muzyczna i klimat wspaniały.
a no Jeremiasz to jest taki słabszy unikat jak z kampanii ;D porównując Gelu, dracon czy Adrienne co są mega potężni ale tylko dostępni grająć solo. Cove tez fajny, taki dla mnie top6 + te jednostki strzelające bardzo fajne i Nyxy czy tam krokodyle
@konki1lf Bastion taki najbardziej przystępny dla nowych graczy jak Zamek moim zdaniem no Cytadele dla mnie najbardziej nadrabia klimatem i stylem artystycznym ale Gorgona to jest top 1 ; D a i przeciwnicy co sie denerwują “znowu te bagna, pierdziele nie ide tam”
@Ziaja ja patrzę od czasu do czasu, ogólnie dla mnie zawsze Heroes 5 > Heroes 3 ale to jest taka różnica jak 9/10 do 10/10, dużo ludzi odrzuca styl graficzny ale ja taki np lubie bo to wygląda jak z 5. Mam nadzieję, że nie wyjdzie babol jak heroes 6-7
@foxtrote92 Disciples trzeba lubieć ja sie odbiłem trochę jak heroes 4 wyglądają, HoMM 3 jak sie tak popatrzy to ma wszędzie na wysokim poziomie warstwę artystyczną, wiadomo Cytadela to jest tak stworzona świetnie :DD a jak muzyka gra to zwierzęta same pod dom przychodzą
Ja w piątkę za dużo nie grałem, ale dobre opinie słyszę, może kiedyś, ale miłość do 3 jest tak jak do Liverpurzu. Nie ważne co i jak, zawsze znajdzie się czas by zagrać w h3/pooglądać LFC.
Ale kontrowersyjna opinia, to 4 nie była taka zła, po prostu zmieniono wiele i trochę wyszła inna gra, ale nadal dobra.
4ka to były pierwsze herosy co miałem u siebie i męczyłem je niemiłosiernie. Nawet po latach chętnie do nich wracam.
Jeśli o gameplay można się sprzeczać tak muzykę to miała fenomenalną czwórka.
Co do pozostałych części to ja wszystkie ogrywałem sporo i jakbym miał jakieś wyróżnić in minus to chyba 6, bo dużo wprowadzili uproszczeń i 7ka to takie właśnie nieco mniej niedorozwinięta 6
Na Olden Era czekam z pewnością sprawdzę, ma to być chyba najbliższe 3 tylko w oprawie takiej neoretro. Jednak premierę ostatnio przełożyli i chyba nadal nie ma konkretnego terminu.
przełożyli bo potrafili przyjąć krytykę ludzi a to się rzadko zdarza, dzięki czemu zamek wygląda inaczej niż na pierwszych zapowiedziach
kiedyś
dziś
Pytasz dzika czy sra w lesie ?
Ja właśnie najbardziej lubię grać Bastionem przez zamiłowanie do natury i oczywiście Elfy
Ale, że Drzewiec woli palić drewno niż grać Drzewcami z Bastionu? Kto to widział
Oj dobrze że, posłuchali bo wygląda to dużo lepiej.
Nigdy nie byłem przekonany do gier typu Heroes, grałem w sportowe Fify, NBA, NHL, wyścigówki (Colin, Need for Speed), Settlersi, wojenne Call od Duty, Medal od Honor, ale kiedy dostałem/kupiłem (?) Heroes 3, no naprawdę grywalność 100%, przeważnie puszczałem muzykę na Winampie, do dzisiaj pamiętam piosenki które towarzyszyły mi w tej grze. Raczej nie grałem przez internet. Szczerze mówiąc to nie pamiętam już tej gry, pamiętam jak te starsze tytuły jakoś odpalałem na nowszych Windowsach ale bardzo się to zacinało albo ekran nie dostosowywał się do pełnego ekranu.
Grywałem jeszcze w Faraona, Zeusa, od wielu wielu lat w nic nie grałem, z 10 lat temu mocno wkręciłem się w Settlers Online.
Jeszcze kiedyś były jakieś strzelanki typu np. Duke