Gry komputerowe

Pany, gra ktoś z was w Battlefielda 6 ?

Odczekałem trochę aż kurz pierwszych opinii opadł i czy nie były na wyrost, ale zakupiłem sobie tę gierkę parę dni temu i bawię się naprawdę przednio, ale brakuje mi żeby z kimś na mikrofonie sobie popalać.

Gram czasami ze znajomymi, ale trudno się wstrzelić żebyśmy mieli wolne o tej samej porze.

MA ktoś nowego FM , gra :smiley: ? Podzieli się opinią?

Zastanawiałem się, czy na weekend nie kupic, a widzę narzekania na błędy, interfejs itp.

Generalnie nie polecam nigdy kupowania FMa na premierę tylko odczekania tych 2 miesięcy, aż ponaprawiają bugi.

1 polubienie

To było często świetna praktyka, ale:

-Tego fm robili 2 lata

-Jak tu wytrzymać te 2 miechy?

Ja już chce wziasc ekipę Leeds i za 2 lata wygrywać lm z banda nastolatków sprowadzonych z colo colo czy Tigre CA

Tyczy się to wszystkich gier segmentu AA i wyżej (Stalker 2, Cyberpunk to tak na szybko) :grinning_face:

Kupiłem Fma i w sumie nie żałuję.
Interfejs rzeczywiście trochę mało przyjazny, do duzo rzeczy musiałem się przyzwyczaić, a niektóre to kilka razy odnajdywałem, bo jakoś tak nieintuicyjnie są schowane.
Graficznie spora różnica, w końcu piłkarze poruszają się płynnie, można porównać do gier piłkarskich z ery ps3.
Wydaje mi się, że jest więcej możliwości małych „dużych” zmian w grze.
Nowością jest np ustawienie bez piłki, plus ciekawy system instrukcji, z którego dużo korzystam w trakcie gier.
Trudno też coś o transfery, przynajmniej w Championship, bo wziąłem Leicester i nikt mi nie chce przyjść, z topowych lig :sweat_smile:
Ale ustawiłem sobie taktykę od zera i nieźle idzie w połowie sezonu lider z niemałą przewagą.
Ja tam jestem ukontentowany :grinning_face_with_smiling_eyes:
Większych błędów, w sumie żadnych błędów nie zauważyłem, ale grałem głównie po ostatnim dużym patchu.

2 polubienia

Teraz przed świętami wolne mam, to trochę więcej pograłem, tym razem Liverpoolem.
I po 2 sezonach mam 2x EPL, 1x LM i 1x CC
Dużo mieszałem w składzie i taktyce.
Na ten moment 3ci sezon wygląda u mnie skład tak, wielu młodych nie widać, bo się powtarzają zawodnicy :smiley:

a taktyka tak

od drugiego sezonu Wirtz gra na F9, bez piłki 10, od czasu do czasu właśnie Ekitike jako schodząca 9. Ale mam kontuzjowanych 3 skrzydłowych, to przesunąłem go na skrzydło.
W każdym razie przy tej taktyce, praktycznie nie tracę bramek

Największy bug jaki zauważyłem to w trakcie finału ligi mistrzów zawodnik, którego wpuściłem złapał kontuzję, jak już nie miałem zmian przed 90. minutą, a później nie mogłem nikogo za niego wpuścić w dogrywce.
Mogłem zrobić zmianę zawodnika grającego, ale właśnie nie mogłem wpuścić za gościa co wypadł z kontuzją.
Wciągnąłem się mocno i jak ktoś ma czas i się zastanawia to warto :smiley:
JA pewnie zagram jeszcze sezon, max 2, żeby zdobyć poczwórną koronę i sobie odpuszczę do następnej edycji, albo kolejnej :smiley: