Odczekałem trochę aż kurz pierwszych opinii opadł i czy nie były na wyrost, ale zakupiłem sobie tę gierkę parę dni temu i bawię się naprawdę przednio, ale brakuje mi żeby z kimś na mikrofonie sobie popalać.
Gram czasami ze znajomymi, ale trudno się wstrzelić żebyśmy mieli wolne o tej samej porze.
Kupiłem Fma i w sumie nie żałuję.
Interfejs rzeczywiście trochę mało przyjazny, do duzo rzeczy musiałem się przyzwyczaić, a niektóre to kilka razy odnajdywałem, bo jakoś tak nieintuicyjnie są schowane.
Graficznie spora różnica, w końcu piłkarze poruszają się płynnie, można porównać do gier piłkarskich z ery ps3.
Wydaje mi się, że jest więcej możliwości małych „dużych” zmian w grze.
Nowością jest np ustawienie bez piłki, plus ciekawy system instrukcji, z którego dużo korzystam w trakcie gier.
Trudno też coś o transfery, przynajmniej w Championship, bo wziąłem Leicester i nikt mi nie chce przyjść, z topowych lig
Ale ustawiłem sobie taktykę od zera i nieźle idzie w połowie sezonu lider z niemałą przewagą.
Ja tam jestem ukontentowany
Większych błędów, w sumie żadnych błędów nie zauważyłem, ale grałem głównie po ostatnim dużym patchu.
Teraz przed świętami wolne mam, to trochę więcej pograłem, tym razem Liverpoolem.
I po 2 sezonach mam 2x EPL, 1x LM i 1x CC
Dużo mieszałem w składzie i taktyce.
Na ten moment 3ci sezon wygląda u mnie skład tak, wielu młodych nie widać, bo się powtarzają zawodnicy
od drugiego sezonu Wirtz gra na F9, bez piłki 10, od czasu do czasu właśnie Ekitike jako schodząca 9. Ale mam kontuzjowanych 3 skrzydłowych, to przesunąłem go na skrzydło.
W każdym razie przy tej taktyce, praktycznie nie tracę bramek
Największy bug jaki zauważyłem to w trakcie finału ligi mistrzów zawodnik, którego wpuściłem złapał kontuzję, jak już nie miałem zmian przed 90. minutą, a później nie mogłem nikogo za niego wpuścić w dogrywce.
Mogłem zrobić zmianę zawodnika grającego, ale właśnie nie mogłem wpuścić za gościa co wypadł z kontuzją.
Wciągnąłem się mocno i jak ktoś ma czas i się zastanawia to warto
JA pewnie zagram jeszcze sezon, max 2, żeby zdobyć poczwórną koronę i sobie odpuszczę do następnej edycji, albo kolejnej