Z elementami RPG? Ja jestem fanem gierek indie/pixel i ostatnio mnie wciągnęło Our Adventurer Guild (jestem też fanem anime :D), ale to nie nowinka niestety, hehe.
W bardziej chillowych klimatach to polecam Valheima (Early Access, ale właśnie podali date wypuszczenia v1.0 - 9 września), najlepiej do grania ze znajomymi, we 4 z ziomeczkami mamy server od kilku lat (lokalnie u jednego na kompie) i gramy sobie co tydzień czy dwa parę godzin, udało nam się niezłe miasto zbudować
To ja też się podłączę - poczekam trochę aż Gothic Remake zostanie nieco odbugowany na PS5, bo widzę, że ludzie raportują liczne crashe. A pamiętam jakby to było dopiero co, gdy u znajomego na PC zobaczyłem po raz pierwszy Gothica II przeszło 20 lat temu i jak opowiadał, że możesz tutaj być każdym, zbierać wszystko, że wybory mają znaczenie… A ja myślałem, że to jest właśnie peak świata gamingu A kumpel miał wówczas sprzęt mocarny - 256 ramu.
Multi to jak @Lapaino tylko Battlefield 6. Kiedyś grywałem jeszcze w Killzone’a na PS3, ale ekskluzywne FPSy zostały zarżnięte.
Wczoraj akurat po raz pierwszy zebrałem się do Cyberpunka i odpaliłem na pół godziny razem z dodatkiem. Zobaczymy. Najgorsze jest to, że jak się było w szkole to myślałem, że będę mieszkał sam, nakupuję zajebistego sprzętu, będę grał po nocach (tak jak chociażby grałem nocami w Gothica czy TESa), a rzeczywistość jest brutalna - albo nie ma czasu, albo nie ma siły, żeby się wkręcać w RPGi i poznawać mechaniki i kończy się zazwyczaj szybką rundką w Battlefielda
Ja 2 razy zaczalem (raz na premirę odbiłem się po pierwszje lokalizacji, drugi raz pograłem może z 5h) i jakos nie potrafie Dam chyba kolejna szanse, tym razem na te co najmniej 10h, jak nie wciągnie to już nie wracam xD
Właśnie teraz coś szukam do ogrania i coś nic mnie nie wciągnąc nie może
Początek jest liniowy i w sumie niezbyt dobry. To jednak tylko prolog. Właściwa gra zaczyna się tuż za nim. Gdy świat się otwiera i poznajesz Keanu Reevsa
TEż Formuła taki rpgowy shooter, jakoś wydaje mi się, że cięko zrobić dobrą grę w tym stylu, choć np uwielbiam Fallout NV, mass effecty też były fajnę , ale tam tpp.
W każdym razie spróbuje na pewno w najbliższych tygodniach, dam znać czy siadło jednak
Panie to zazdroszczę. Miałem przerwę od grania gdzieś na 6 lat jak mi się syn urodził i jakoś nie mogłem znaleźć czasu.
Z 2 lata temu zacząłem się zabierać za wszystkie głośniejsze, lepsze gry które mnie ominęły w latach pauzy jak właśnie cyberpunk, Red Dead redemption 2 itd.
Przygody V I Silver Handa zmiotły wszystko inne.
Fala hejtu i bugów mnie ominęła i wskoczyłem już na poprawioną wersję jak ty i to najlepsza gra w jaką grałem od Wieśka 3 czy wcześniej Half life 2.
Gra po której masz kaca i słuchasz piosenek z gry na YouTube itd.
Nigdy nie maxuje gier, tutaj zrobiłem wszystkie questy plus próbowałem różnych zakończeń.
Po cyberpunku inne gry wydawały się zwykłymi średniakami.
Nie zniechęcaj się początkiem kiedy twój V jest trochę lapsem i musisz rozkminić w jakim kierunku go rozwinąć.
Sam dodatek lepszy od podstawki i daje kolejne zakończenia głównego wątku.
Ja właśnie jestem na etapie odkopywania i ogrywania staroci i przeszedłem Diablo III wraz z dodatkiem. Nie jest to zły H’S ale do dwójki a tym bardziej jedynki nie ma absolutnie podjazdu. Do ukończenia w 20 godzin a dodatek kolejne 5. Teraz zasiądę do Forgive Me Father 2
@Olidean - jakby nie było od premiery D3 minęło już 14 lat Może nie staroć, bo z mojej perspektywy można tak nazwać D1 ale na pewno gra wiekowa
D3 to staroć? xD kurde to jak nazwać np wspomniane wyżej Jagged Alliance 2
Starociami to ja bym np nazwał gry z dzieciństwa mego, tj Baldur’s Gate 2, Icewind Dale 2 czy Neverwinter Nights albo Knights and Merchants, Rage of Mages 2: Necromancer, Total Annihilation, Dune 2000, Majesty czy Faraon. Nadal mam gdzieś te wszystkie gry na płytkach ktoś też ogrywał wspomniane tutaj tytuły? kurde, kiedyś to były gierki
Grałem przez kilka długich lat jak byłem młodszy i udało się 2 razy wejść do mastera, ale ledwo na chwilę i od razu wypadałam. Tak to z reguły kończyłem w diamencie.
Jeżeli masz problem z wyjściem z silvera to znaczy, że kuleje u Ciebie absolutnie podstawowa mechanika/albo flejmujesz i marnujesz czas na pisanie.
Jeżeli to drugie to po prostu wyłącz chat - przy istniejących pingach - nie ma żadnego powodu do jego używania.
Gram na eune czat wyłączony, ale grywam sporadycznie bardzo. Czasem 5 gier w tygodniu, czasem 10, a czasem 2 miesiące nic
W sumie głównie grałem suppa koleżance ostatnio coś więcej sam pograłem top/mid.
Z reguły jestem raczej w topie w grach, ale nie ogarniam mechanik nowych postaci za bardzo i ogólnie tak już bardziej gram dla zabawy, niż tam ostro studiowania
To ja tak nietypowo - kto zaczynał przygodę z graniem w kafejce na Colin McRae czy Carmageddon?
Dziś to już inny wymiar grania. Czasami człowiek tęskni za tymi emocjami, gdy paczka chłopaczków z osiedla stała za plecami i wrzeszczała w dopingu do tego grającego