Harvey Elliott

NIE MOŻEMY go sprzedać

Dobrze, już wysyłam faxem do Hughesa screena, że CursedMike91 tak zarządził!

11 polubień

Bez emocji na chłodno.
Każdy z nas lubi Harveya bo chłopak by się pokroił za lfc. Jednak jest on za słaby po prostu na nasz klub. Jasne jak wchodzi z ławki to potrafi ożywić drugą linię, ale praktycznie za każdym razem przez te 5lat kiedy tylko grał w pierwszym składzie wyglądało to słabo. Niestety to gracz momentów które nam kibica zapadają w pamięć. Jednka na dłuższej skali wygląda to blado.

Oczywiście możemy liczyć że on się rozwinie bo to może nie młodzieniaszek ale dalej dość młody gracz. Jednak jeśli on przez 5lat prawie nie zrobił progresu to ciężko oczekiwać że nagle to zrobi.

Może sytuacja byłaby inna gdyby na przekroju całego sezonu Arne dawał mu więcej minut, ale jak widać mimo słabszych momentów szobo nie robił tego. To pokazuje że on nie ceni Harveya. I ma do tego pełne prawo. Sam eliott też w meczach mimo że miał momenty to nie zrobił nic takiego żeby nie móc posadzić go.

Czy gdyby został to dzieje nam się krzywda? Absolutnie. To dalej całkiem dobry zmiennik. Tylko myślę że teraz możemy jeszcze na nim naprawdę dobrze zarobić. Gdyby został i zagrał identyczny sezon jak ten nikt nam wielkiej kasy nie da niestety

Szobo nie miał słabszych momentów.
On ma słaby sezon i w moich rozczarowaniach sezonu jest na pierwszym miejscu, zaraz przed Nunezem.

Ja wolałbym spieniężyć Węgra, kupić kogoś do postawy i nadal liczyć na rozwój Elliota.

Niestety dla Anglika, widać niechęć Slota do niego i dla dobra jego powinien szukać miejsca gdzie dostanie minuty.

Bo jak w takim sezonie gdzie tak beznadziejnie grali Diaz, Szobo, Nunez, Jota nie dostawał minut to wątpię, że je dostanie jak klub wzmocni atak i pomoc.

Bo to zrobi, prawda ? PRAWDA?! :sweat_smile::sweat_smile:

@everlast do młodego talentu Brożka brakuje mu parę lat :sweat_smile:

1 polubienie

zaraz będzie jak z Brożkiem :smiley:

1 polubienie

Diaz i Szoboszlai faktycznie grają katastrofalny sezon

Nie zgadzam się z tobą. Szobo gdzieś do lutego grał bardzo dobry sezon. Bym świetny głównie w tych ważnych meczach jak z city czy Tottenhamem czy Milanem (te ja na szybko zapamiętałem).

To prawda że brakuje mu trochę “ognia” pod bramką, ale nie wynika to tylko z jego winy. My właściwie mieliśmy napastnika jakieś kilak meczy. Na początku sezonu w miarę jota bym dobry. Potem kilka razy to wyszło z diazem ale bardziej na zasadzie zaskoczenia tym rywala. Ciężko oczekiwać że szobo będzie generował super liczby z środka skoro mamy tam lamage.
Oczywiście jest tu pole do poprawy, ale można też powiedzieć że na jego pozycji ma wiek ratę 10/10 i pamiętam wiele meczy w których jego brak było czuć. Słabsza końcówka też napewno jest pokłosiem małej rotacji.

Jeśli ty piszesz o słabym diaza to mi ręce opadają.

Co do eliotta to moim zdaniem mimo jego wielkich chęci najzwyczajniej w świecie stanął w rozwoju. Nic od kilku lat nie poprawił. A taki maca mimo słabych warunków jest wyśmienity w odbiorze piłki. Do tego eliott jest skrajnie jednonozny. Myślę że to dobry moment na rozstanie z korzyścią dla obu stron.

Też mam problem z Szobo, miałem wobec niego zdecydowanie większe oczekiwania.

https://x.com/asim_lfc/status/1916810700980101145?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1916810700980101145|twgr^32d1438ec8754f20dc6e276cec5684287ed0a248|twcon^s1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.empireofthekop.com%2F2025%2F04%2F28%2Fszoboszlai-slot-laughing-richarlison-elliott-row%2F

Harvey kogucik :smiley: wszyscy nasi mieli polewkę tylko pewnie Richarlison wkurzony :smiley:

Mówta co chceta, ale tragiczny występ. Lubię tego chłopaka, ale on musi zacząć regularnie grać, bo zostanie wiecznym talentem. Mam nadzieję, że klub szykuje mu wypożyczenie do dobrego klubu.

Dobrze piszesz, musi dostawać dużo więcej minut. A nie zagra ledwo 100 przez cały sezon po czym wychodzi w podstawie na Stamford Bridge. Bez regularnej gry nie złapie on formy oraz rytmu. To samo Quansah. Jak mamy mieć rezerwowych, żeby tylko siedzieli na ławce to po co oni? Musi Slot zacząć używać rotacji. Bo gdyby taki Graven czy Mac dostali więcej odpoczynku to może i teraz szykowalibyśmy się do rewanżu z arsenalem w LM…

Harvey dobrze czuję się w grze kombinacyjnej, co było widać jak próbowaliśmy coś grać, czyli zaraz po stracie pierwszej bramki i niedługo przed tym jak zszedł. W każdym razie reszta czasu totalnie poza gra. Szkoda, ale mocno dziś irytujący byli Gakpo i Jones, może trochę więcej ruchu i szybszej gry z ich strony dałoby trochę więcej okazji Harveyowi do wykazania się. Już nie będę się nawet znęcał nad Jota, bo on to w ogóle w tym roku dostosował się poziomem do Darwina.
Choć w sumie z Nuneza mieliśmy więcej dziś pożytku, bo przynajmniej o te długie piłki powalczył, bo wszystko na Jotę to było stracone.

Problemem jest to, że my nie jesteśmy Brighton by ogrywać młodzież i walczyć z nimi o górną połowę tabeli. U nas potrzeba zawodników gotowych “na już”. Harvey z ławki daje często fajny impuls więc bym go zostawił w roli zmiennika. Nie sądzę by kiedykolwiek był liderem naszego zespołu (na murawie, bo co do szatni to ma predyspozycje), ale może być wiecznym rezerwowym, który oddaje serce za klub.

Jeżeli byśmy kupili jednak kogoś ciekawego na pozycję nr 10 to myślę, że można rozważyć to wypożyczenie lub nawet transfer w okolicach 40-50m. Zawsze po kilku sezonach można się po niego upomnieć. W końcu to nasz scouser.

scouser z Londynu :smiley:

tak Ci przypomne, że on ma juz 22 lata.
Dla wszystkich będzie lepiej jakby przyszła oferta za 40-50mln.

Te 40-50 mln to na serio ? Niektórzy nie chcą dać tyle za jednego z najlepszych i najbardziej perspektywicznych lewych obrońców, a ktoś miałby dać za Eliotta? Come on.

to jest generacyjny talent, do tego ofensywny zawodnik.

Wierzysz, że będzie progres czy raczej stagnacja? To nie Wilson, który w Fulham pokazuje sie bardzo solidnie i nadal się rozwija. Eliott po prostu lepszy już nie będzie.

przecież juz to dawno w tym temacie napisałem, że Harry to może mieć lepszą karierę.

dla mnie to jest regres, kiedyś to jeszcze zasuwał w pressingu a teraz drepcze. Fajny chłopak był i mało pił, ale trzeba iść naprzód. Jeszcze w zeszlym sezonie liczyłem, że to będzie nasz odpowiednik Solksyeara, ale znowu straciłem tę nadzieję.

Śmieszne są te komentarze które obwiniają wszystkich tylko nie Harveya, a pisanie o większej ilości minut nie ma sensu. To Liverpool wchodzisz i grasz dobrze albo cię nie ma. Na dzień dzisiejszy Harvey w przekroju sezonu był bardzo słaby.

Jest on na premier league za wolny, za słaby fizycznie i beznadziejny w obronie. Dlatego mimo wszystko słabiutki Jones jest przed nim w hierarchii bo umie bronić.

Nie nadaje się również na topowego gracza środka bo jest skrajnie powtórzę skrajnie lewonożny.
Pisanie o tym że wciąż jest młody i może się rozwinąć jest bez sensu. W taki sposób można kupić każdego 20 latka bo przecież może się rozwinąć.

Fakty są takie że Harvey od 4 lat nie zrobił progresu, a ma już 22 lata i mnóstwo mnóstwo szans za sobą. Dość sentymentów i trzymania przez lata jak keite czy Joe Allen. Super chłopak, ale nie ma takiej pozycji na boisku.

Sprzedać w okolicach 40m póki jeszcze uchodzi za perspektywicznego, za rok to nie przejdzie

2 polubienia

Generacyjnym talentem to on był 4 lata temu. Teraz jest młodszym Harrym Wilsonem

1 polubienie