Harvey Elliott

To nie ma znaczenia w jakiej sytuacji dal nam wygrana, chodzi o sam fakt. Dawal cos extra nie dostajac zbyt wiele. Nie robmy ze Slota goscia nieomylnego bo przez swoja upartosc przegral nam 3 korony w ciagu miesiaca.

1 polubienie

My kibice bardziej cenimy Elliotta niż robi to Slot. 720 minut w tym sezonie to jest absurdalnie mało, a spójrzmy, co się głównie na to składa:

• 90 minut w sparingu z Accrington
  • 90 minut w sparingu z Plymouth
  • 90 minut w sparingu z PSV
  • 90 minut w nieistotnym ćwierćfinale Pucharu Ligi z Southampton
  • 69 minut w ostatnim sparingu z Chelsea, gdzie połowa drużyny była na kacu po hucznym świętowaniu mistrzostwa.

60% jego bardzo skromnego czasu gry to nieekscytujące mecze o małą stawkę.

Dobrze, że Elliott jest kibicem Liverpoolu i bardzo pragnie tu być. Wielu na jego miejscu już naciskałoby na transfer i robili smród w szatni.

Dla mnie to dobry zawodnik, pożyteczny i z potencjałem, aczkolwiek wydaje mi się, że nigdy nie wyrośnie na takiego topowego zawodnika, który mógłby grać pierwsze skrzypce w drużynie z topu. Ale drużyna piłkarska nie składa się z samych gwiazd i w kadrze też trzeba mieć zawodników, którzy będą grali mniej, ale będą dawać radę i Elliott wielokrotnie dawał bardzo dobre zmiany.

Moim zdaniem Elliott powinien grać więcej, ale jeśli Slot w przyszłym sezonie miałby wykorzystywać go nadal w tak bardzo ograniczonym stopniu, to chyba lepiej będzie dla niego, jeśli znajdzie sobie nowy klub. Ten sezon jest dla niego po prostu stracony.

Natomiast jeśli uda nam się kupić jakąś szóstkę, to jego rola będzie jeszcze bardziej ograniczona, bo wtedy taki transfer da więcej szans Gravenberchowi, by grać trochę wyżej, a to z kolei da więcej okazji Mac Allisterowi i Jonesowi, by grać na dziesiątce, a do tego jest oczywiście Szoboszlai.

3 polubienia

Zacznę tak. Bardzo lubię chłopaka i mega doceniam za przywiązanie do barw. Jestem przekonany że on stara się bardzo a.mose nawet najbardziej aby grać jak najlepiej dla tego klubu.

Jednak to za mało. Jeżeli ktoś nie dostrzega tego że eliott jest za słaby i w defensywie i w ofensywie. A ten klub to już go nie przekonam. Jeśli ktos tak jak @loku porównuje ofensywne statystyki rezerwego który praktycznie zawsze wchodzil aby ratować wynik i zespół gra ultra ofensywnie do statystyk gracza który gra cały mecz i dzieli to przez 90min to ręce mi opadają.
Jeśli tak jak on porównuje się młodego chłopaka który dopiero dołączył do zespołu z gościem który nie może się przebić 5 rok to właśnie wychodzą takie fikołki.
Każdy rozsądny widzący eliotta i rodgersa wie kto lepiej gra w piłke.

Eliott może zostać następny sezon. Tak jak w tym będzie na ławce. Bo jest słabszym piłkarzem niż szobo. Widzi to drugi trener. Tylko że jego cena po drugim sezonie na ławie już nie bd w okolicach 40m za mityczny potencjał, a w okolicach 20 za chłopaka który zagra z 1500min.

Śmieszne jest logika w której chcemy jako kibice jak najlepszego zespołu jednocześnie wielu z nas próbuje zatrzymywać chłopaka który dostał kilkanaście szans i prawie zawsze wyglądała mizernie. Jak ma mu slot dać grać skoro jak wchodzi to jest słabo? Konate zmienił quansaha i potem placu nie oddał.

A ta cała pokrętna logika próbująca nam wmówić że eliott jest świetny pomija aspekt treningu! Slot go widzi na codzien i cokolwiek każdy z nas napisze to on wie to 200razy lepiej. Klopp też miał go za rezerwowego mimo że jego styl mega pasował harveyowi.

144m 14g/19a boczny napastnik lub 10. Tak liczbowo prezentuje się jego kariera w liv.

Dla mnie sytuacja Harveya i Trenta to takie trochę odwrotne bieguny i pokazuje hipokryzję.

Trent chce odejść( może się wypalił tu, może po prostu chce w życiu spróbować czegoś innego, jest człowiekiem, my za niego życia nie przeżyjemy) - zdrajca, szczur, nie dał zarobić klubowi( jakby ta kasa dzielili kibiców).

Harvey ma słabszy sezon( głównie dlatego, że Slot na niego nie stawia, mniejsza o powody, na pewno kontuzja na początku nie pomogła) - mówił, że chętnie tu zostanie, mimo tego, że gra mniej, to jest gotowy walczyć o miejsce w drużynie itd.
Zdanie części „ kibiców”- słaby jest niech odejdzie, po co nam on, nie ma tu miejsca dla takich zawodników.

Więc może trochę więcej w zyciu ruszajcie głową i przestańcie się zachowywać jak rozwydrzone bachory, bo pewnie wielu tu już jest w wieku, co ma albo spokojnie mogłoby mieć dzieci.

Już nie chodzi o samego Harveya, podobnie jest z Jonesem, Gomezem, Robboi jeszcze pewnie ktoś by się znalazł. Jakby niektórzy by widzieli tutaj nie wiem jakieś Galacticos, najlepiej dwie XI.
Z naszą polityką transferową, powodzenia

1 polubienie

To ty przestań po raz kolejny próbować obronić głupotę która walnales zamiast przyznać się do błędu albo chociaż zamilknąć.

Ludzie nie mają pretensji do trenta że odchodzi. Ma do tego prawo. Wtedy czuli by tylko rozgoryczenie. Ludzie są wściekli za to w jaki sposób. Że mówił słowa które mówił, a zrobił zupełnie coś innego. Być może na codzień nie przeszkadza ci jak ktoś kłamie lub oszukuje, ale nie każdy tak ma.
Trent zachował się jak cynik. Najpierw jak wchodzil jako młody zawodnik z akademii opowiadał że chce spędzić tu całą karierę że Gerrard itp za co otrzymał ich miłość, a kiedy była właściwie pierwsza okazją kiedy los powiedział sprawdzam to trent zapomniał o tym i jak sam powiedział “zrobił to dla SB”. Więc skoro on nie ceni sobie swoich kibiców to czemu oni mają cenić jego?

1 polubienie

No niestety ale takie życie piłkarza. U mas to jeszcze i tak jest dużo tolerancji dla pilkarzy. Zobacz sobie co się dzieję w realu, barcy czy innym bayernie. Tak to już jest. Chcesz mieć najlepszych piłkarzy i koniec. trent jest wybitny i jego odejście boli, Elliott takim nie jest więc jeśli odejdzie to nikt nie będzie płakać bo większość będzie liczyć na nowy transfer w jego miejsce. Ja jestem rozdarty co do niego. Bo z jednej strony chce, aby lfc liczył się w walce o puchary, a do tego potrzebujemy silnego zespołu i ławki, z drugiej jest ta nadzieja, że on odpali. trent od czasu jak wszedł do 1 składu to stał się kluczowy, Harvey nie może się przebić i z roku na rok nie widać aby miało się to zmienić.
Ja jeżeli zostanie to chcę żeby więcej grał, ale jeżeli dostaniemy powyżej 40mln funtów za niego to chyba trzeba się 2 razy zastanowić…

@Loku64 Też racja. To samo może być z Quansahem. Nowi w ich miejsce będą na podobnym poziomie, więc nie wiem czy jest sens na siłę się ich pozbywać. Jedynie w celach zarobkowych.

1 polubienie

A Harvey dostał tu 5lat i to nie jest jego słabszy sezon. On tu miał jeden dobry sezon w którym był rezerwowym(zeszły).

Moim zdaniem to czego życzysz ty harveyowi paradoksalnie zrobiło by mu krzywdę. Kolejny sezon pod trenerem który ceni sobie kontrolę sprawi że Harvey też nie będzie grał i totalnie zatrzyma się w rozwoju. Oczywiście można wierzyć że Harvey który przez 5lat nie zrobił znaczącego progresu zrobi go teraz w lecie no ale ja w to wątpię dlatego dla dobra klubu i dobra eliotta lepiej żeby dostał gdzie indziej szansę.

Właśnie w takim wieku różnie bywa, czasem zawodnik z miesiąca na miesiąc wskakuje na znacznie wyższy poziom patrz Gravenberch :sweat_smile:

2 polubienia