Harvey Elliott

Ciekawy jestem co się za tym kryje, bo nie było żadnych informacji o potencjalnych negocjacjach w kierunku sprzedaży, jedyne co przychodzi do głowy, to deal z Leverkusen.

Kto wie. Nie skreślam możliwości, że jeszcze jakieś fikołki spowodują, że zostanie, ale cokolwiek się nie wydarzy, trzymam kciuki za chłopaka.

Wszystko zależy pewnie od tego czy uda się sprowadzić Wirtza (bo Frimpong jest chyba już zaklepany). Wtedy dla Harveya nie będzie już miejsca, na 10 będzie Wirtz i Szobo na zmianę, na prawym skrzydle Mo i Frimpong. Harvey zagrał w tym sezonie całę 822 minuty we wszystkich rozgrywkach, jeśli kogoś dokupimy to nie będzie nawet tyle. Bardzo lubię Harveya, on przynajmniej jest wierny barwom ale niestety jednak nie osiągnął poziomu na 1 skład zespołu walczącego o najwyższe cele, jak zmieni klub to wszyscy na tym skorzystają, również Harvey bo w trochę słabszym klubie może zostać podstawowym zawodnikiem.

Nie wiem dla mnie odejście Trenta i Harveya będzie oznaczać jakieś zgubienie tożsamości tego klubu z czym mi się kojarzyli Ci zawodnicy czyli z oddaniem, lojalnością i prawdziwą miłością do tego klubu. Harvey wzbudza u mnie coś czego nie ma Jones.

1 polubienie

no Trent to napewno.

tyle, że to Jones jest naszym prawdziwym wychowankiem.
Harvey dobry chłopak, ale dla każdego będzie lepiej.

4 polubienia

Fakty uwielbiam Harveya i to jak się wbił z buta w sezon 2021/22 - w pierwszych kolejkach nasz najlepszy zawodnik do momentu fatalnej kontuzji z Leeds, presezon również imponujący zwłaszcza mecz z Bilbao tydzień przed inauguracją ligi.
Wtedy był to jeszcze dzieciak lecz imponował decyzyjnością. Według mnie co będę powtarzał harv to diamencik jednak za mocno “przybił” przez co stracił swoje największe auty, również dwie kontuzje nie pomogły jednak za złe mam do Slota, że jak dostawał szanse to były to ochłapy, użyję silnego stwierdzenia, że traktował go jak śmiecia mimo to ten nie narzekał za co wielki szacunek. Zawsze w wywiadach był nastawiony pozytywnie. Nasza zadyszka w marcu gdzie odpadliśmy z LM była spowodowana tym, że Arne nie dawał szansy np. Elliotowi tylko zajeżdżał Ryana i Mo Salaha. Harvey jak grał to ochłapy lub jakieś mecze typu Plymouth z Mortonem obok siebie zresztą tamcała drużyna wyglądała fatalnie. Ciekawe jakby chodziła pomoc np. Macca-Graven-Elliott w meczu ligowym o stawkę - niestety nie było dane nam tego zobaczyć.

Pod względem sportowym mi nie żal, ale emocjonalnie to zupełnie inna bajka. Szkoda, że pozbywamy się chłopaka, który chciał naprawdę u nas grać. Szkoda emocjonalnie, nie sportowo. Oby w nowym klubie kontuzje go omijały, forma dopisywała i oby odnalazł tam swoje miejsce na świecie :heart:

3 polubienia

Przecież nie od dziś wiadomo, że Elliottowi głowa nie dojeżdża na granie w podstawowym składzie. Ile było takich meczów u Jurgena i Arne, gdzie chłopa w ogóle jakby nie było na boisku grając od pierwszych minut?

Co innego gdy wchodził z ławki, wtedy dawał konkretny impuls. Zaryzykowałbym stwierdzenie, że jest naszym najlepszym grajkiem do gonienia wyniku.
Problem leży w psychice i musi nad tym popracować w mniejszym klubie, gdzie wymogi i presja będą inne, a czas gry nieporównywalnie większy.

2 polubienia

Widzę że dużo osób pisze peany na temat Elliotta. I jeszcze jak czytam o tożsamości klubu to XD. Przeciętny rezerwowy który się nie rozwija od paru sezonów, Slot tak cierpliwy nie jest. I Harvey musi grać. To sympatyczny chłopak, ale sympatia się trofeów nie zdobywa. Niech idzie tam gdzie będzie miał pierwszy skład i niech tam gra. To już ten czas kiedy trzeba się rozstać, więc jakoś sentymentu nie mam.

1 polubienie

I to jest chyba podstawowa różnica między Jürgenem a Arne.
Ten pierwszy za bardzo przywiązywał się do zawodników, pieścił ich i przytulał jak ten miś na Krupówkach :grimacing: a ten drugi zdaje się być trenerem o twardej ręce bez sentymentów, który będzie wymieniał bez mrugnięcia okiem słabe elementy

I do takich zalicza się sympatyczny, nawiasem mówiąc, Harvey.

6 polubień

Harvey nie ma fizyczności, żeby grać w środku pola u Slota, nie ma szybkości i dynamiki, żeby grać na skrzydle za Salaha. Świetne podania, technika i ciężka praca niestety nie nadrabia na tyle, żeby przysłonić jego fizyczne słabości. Szkoda, bardzo lubię Harvey’ego, ale musi odejść i grać. Na pewno nie będzie brakowało zainteresowania - takie Palace czy Brighton chętnie by go przygarnęły, a jakby tak użyć go do obniżenia ceny Whartona to byłoby idealnie.

1 polubienie

I dlatego uważam, że ze Slotem u steru wygramy więcej. Klopp był miękki i sentymentalny, a realia piłki na elitarnym poziomie są bezlitosne. Tu trzeba twardej ręki i zimnej kalkulacji, a te cechy ma Slot.

Po ludzku, szkoda mi Elliotta. Bardzo go lubię i jego odejście będzie dla mnie dużo bardziej bolesne, niż Arnolda. On naprawdę kocha ten klub.

3 polubienia

To miałem wcześniej na myśli tzn drugą część Twojego komentarza. Widać, ze Harvey gdyby mógł to dumnie zostałby tu do końca kariery podpisując juz teraz taki kontrakt. Widać, ze chłopak mega oddany i na przykładzie Arnolda widać, że staż tu nie ma znaczenia…

Bardzo lubię Harveya, ale cieszę się na jego potencjalne odejście. On sam nie byłby szczęśliwy w przyszłym sezonie grając jeszcze mniej. Dostał 5 lat. Miewał przebłyski. Jako 17 latek wyglądał świetnie. Jego problem polega na tym że on gra tak samo jak wtedy tylko że ma już 22 lata. Na dobrą sprawę nigdy nie przebił się do pierwszego składu. Zawodził od pierwszych minut. Dobra lewa noga to za mało.

Nawet teraz pod koniec kiedy grał w pierwszym składzie to baleba robił z nim co chciał. Gracz momentów bo jeśli spojrzymy na liczby są całkiem fajne. Jednak jego gra sprawia że przegrywamy często strefę.

Ludzie piszą że slot za mało rotował. Teraz już się nie dowiemy jakby to wyglądało, ale końcówka sezonu gdzie został zrobiony przegląd wojsk pokazała że ławka w tym sezonie cieniutka.

Widać też że u slota jest ciężej. Klop wspierał chłopaków i taki harvey czy nunez czuli się lepiej. U slota wszystko zależy od cb. Grasz dobrze, albo nie grasz

3 polubienia

Ja mam nadzieję, że go nie odpulimy…

Cenię go sobie bardzo, też go bardzo lubię:((

Zegnal sie w zasadzie wczoraj, on juz wie doskonale bo Slot sam mu to powiedzial.

Chłop nie jest głupi. Zagrał 800m a w drzwiach stoi najbardziej utalentowany gracz na 10 za 120m.

Nie wygląda to jak perspektywa dużej liczby minut.

Jest jeszcze młody dla jego kariery będzie to lepsze.
Kibice Arsenalu też tak pisali o ESR jak Arteta go sprzedał i co? Rezerwowy w fulham mimo że wydano na niego rekordowe pieniądze.
Mam nadzieję że Harveya stać na więcej

1 polubienie

Tylko że to nie jest jego profil na IG tylko jakiś fanpage

W: racja, sorry

Nie, to jest jego oficjalne konto na Instagramie

Szkoda jeśli Harvey odejdzie. Zawsze zależało mu na grze w naszych barwach, jednak do pewnego poziomu nie doskoczył. U nas mógłby zostać jako rezerwowy, ale jeśli faktycznie klubowi uda się pozyskać Wirtza, to i tak ilość minut dla niego spadnie z i tak drastycznie niskiego poziomu. Nie osiągnął nawet 1000 minut przez cały sezon co wyraźnie podkreśla jego rolę w klubie na ten moment. Jego dużą zaleta jest status HG i to, że w LM będzie zaliczać się do tej wymaganej czwórki, która była w drużynie przez 3 lata przed ukończeniem 21 roku życia. Jednak to będzie zapewne za mało, żeby tutaj został.

Harvey ma jeszcze 2 lata kontraktu, więc możemy dostać za niego sensowne pieniadze i pewnie sprzedaż takich piłkarzy jak Harvey, Morton czy inni bedą słuzyć do zebrania funduszy na nowych zawodników

Z Elliottem jest trochę jak z Kelleherem - zbyt dobry, żeby marnować karierę na ławce czy trybunach. Trochę trofeów nazbierał, może pora pomyśleć nad rozwojem kariery?
Gdyby został - OK, pewnie niewielka tygodniówka i raczej bez narzekania na bycie rezerwowym. Ale czy nie lepiej znaleźć zespół, w którym będzie grał w pierwszym składzie?

1 polubienie