Harvey Elliott

Już się nie da tego czytać, jak to Elliota zostawić, Elliota wypożyczyć, Elliot to, Elliot tamto.
Jest za słaby na obecny Liverpool, a żeby kontynuować zakupy w tym czy kolejnych okienkach - trzeba go spieniężyć, bo nie mamy wielu zawodników za których możemy tyle dostać i możemy sobie na to pozwolić. Arne jest trenerem, Arne nie widzi w nim zawodnika na Liverpool. Czy się to komuś podoba czy nie, w tej chwili i dla nas i dla niego najlepszą opcją jest go spieniężyć i to za jak największą sumę. Te mistrzostwa to jak dar z nieba przy chęci sprzedaży go.

5 polubień

Przykład Elliotta też pokazuje jak trudno się przebić do pierwszego składu młodzieży z rezerw. W zasadzie chłopak bije na głowę chyba wszystkich młodych, poza TAA, którzy weszli do pierwszego składu w ostatnich latach, jest totalną gwiazdą Mistrzostw Europy U21, zawodnikiem który masakruje doświadczeniem większość graczy z tego turnieju. A to i tak za mało.

Ale przeczucie mi mówi, że on zrobi mimo wszystko fajną karierę i jeszcze będzie miał swój czas.

Fajnie pisać takie bzdury dla populizmu.
Jak Harvey strzeli 22 gole w jednym sezonie tak jak ekitike i dołoży 12 asyst oraz będzie jednym z najlepszych jeśli nie najlepszym presujacym ligi na swojej pozycji to uwierz mi sam pojadę do lfc i będę pod bramą ich przekonywal żeby go nie sprzedawali.

Czy ludzie zapominają że Harvey tu jest 5lat i jego progress jest minimalny?
Czy ludzie piszący jak kolega zrzucają winę za chęć sprzedaży na forum nie rozumieją tego że większość z nas go bardzo lubi? To trenerzy chcą się go pozbyć.

To u kloppa był tylko rezerwowym przez 4 lata (choć trzeba przyznać że dość istotnym i gdyby jurgen był to być może Harvey miałby przyszłość w klubie). U slota zagrał 1000min nie całe? Tego mu życzysz? Teraz kiedy wirtz właściwie w każdym aspekcie piłkarskiego rzemiosła jest lepszy? Za szobo? Który w wieku kiedy Harvey gra z juniorami (tak to juniorski futbol) jest kapitanem Węgier?

przestanmy z managerów robić miernoty!! Oni tych chłopaków widzą na codzień. Ja wiem że to super wygląda jak chłopak z ławki wejdzie i da zwycięstwo. I czasami taka rywalizacja jest dość ciasna (Diaz, gakpo), ale jeśli ktoś dostaje takie ogony a na jego pozycję przychodzi gwiazda światowego formatu to sprawa jest oczywista.

I pisze to z przykrością bo Harvey to super chłopak i byłaby to piękna historia ale niestety potrzeba mieć naprawdę mnóstwo talentu

3 polubienia

Akurat teraz dał się porobić + zaliczył powrót do defensywy imienia Trenta Alexandra Arnolda.

1 polubienie

W jaki sposob niby jak on praktyxznie nie gral zeszly sezon, a w tym z Wirtzem to juz w ogole nie pogra. Wykorzystac te mistrzostwa i sprzedac za 50 baniek.

Ale jakie bzdury, ja tylko podkreslam podwojne standardy, przecież ludzie zachwycali się po tym meczu towarzyskim francuzów, a caly czas piszą o euro-21 echh to tylko młodziki. Elliott w sezonie 22/23 zrobil 4 gole i 14 asyst we wszystkich rozgrywkach i to będąc praktycznie tylko super rezerwowym, nie jest napastnikiem żeby strzelac 22 gole. Do tego gra w najlepszej lidze świata, w jednym z najlepszych klubów, dokladajac do tego kontuzje w zasadzie, oceniac w pelni go bedzie mozna gdy rozegra pelny sezon w nowym klubie w pierwszym skladzie.

Nie!!! Obracasz kolejność. Najpierw ludzie doceniali
Ogólne umiejętności i statystyki ekitike, a potem mogli zobaczyć na tle zawodników z których kilku albo większość gra w pl i do tego się odnosili, a nie na odwrót.

No i popatrz gdzie jest 2 lata później? Zrobił sezon z 5g i 2 a(jakoś tak). I jak sam zaznaczyłeś miał fajne liczby, a mimo to dalej był rezerwowym.
Jeżeli po jego latach tutaj dalej nie rozumiesz dlaczego zawsze grzał ławę i że zamiast się rozwijać to się zwija no to sam już nie wiem.

1 polubienie

U21 a seniorska piłka to dwa inne światy, pełno już było takich co w juniorach błyszczeli a w seniorskiej kadrze nie dawali rady. Przypominam że Wirtz który jest kluczowym zawodnikiem seniorskiej reprezentacji Niemiec jest w tym samym wieku co Elliott grający w U21, to chyba jednak o czymś świadczy.

2 polubienia

Nie 2 lata, bo to byl ostatni sezon Kloppa, a ten zaczął od kontuzji a pózniej Slot na niego zwyczajnie nie stawiał, bo chyba te 2 mecze od początku w PL i kilka spotkań pucharowych grane całym drugim garniturem nie można nazwać poważną szansą. Mimo wszystko jest róznica przebijac się do 1 skladu w LFC a w Lyonie czy Frankfurcie a teraz panie Kajojek napisz z ręką na sercu ile ich spotkań widziales w Ligue1 i Bundeslidze, po liczbie postów domyslam się ze wszystkie :slight_smile:

Elliott jest okropny w defensywie. W ogóle nie wraca do obrony. Wygląda jak Balotelli z jego najgorszego meczu w karierze.

no to masz te gwiazdę, co na dogrywke siada juz na ławce. Za to moze jeszcze kilka baniek zyskamy na Mortonie dzieki tym mistrzostwom

Harvey złapał uraz prawdopodobnie, oglądasz w ogóle spotkanie?

haa, mam Cie. Bo Ty zazwyczaj mialem wrazenie, że komentowales po flashscorze :smiley:

1 polubienie

Wyglądało to na skurcze pod koniec meczu.

kolano ma obłożone, no to jesli cos powazniejszego, to nie sprzedamy i sobie będzie siedział cały sezon na ławce, trybunach.

1 polubienie

Myślę że to nie jest na tyle poważne aby wykluczyć transfer

Elliott rozgrywa bardzo dobry turniej, ale różnica w poziomie tych meczów w fazie pucharowej, a meczami Liverpoolu jest bardzo duża. Tutaj na Euro jest więcej miejsca i więcej czasu na decyzję. Przy okazji to nawet nie są najmocniejsze kadry, które można sklecić, bo nie ma Rogersa, Palmera, Delapa, Colwilla czy Skelly’ego, wśród Niemców nie ma Wirtza, Musiali czy Pavlovicia.

Jakieś pomysły, żeby przedłużyć kontrakt o dwa lata i wypożyczyć, też są niepoważne. Po co Elliott miałby się na to zgadzać? Wiem, że kocha klub, ale miłość nie polega na tym, że jedna strona wykorzystuje drugą.

2 polubienia

Debilny pomysł. On nie ma 15 meczów w LFC tylko prawie 150. Widzi jaka jest sytuacja. Jedynie sprzedaż z możliwością odkupu.

5 polubień

Niby tylko U21
Ale macie do porównania, kto ta nagrodę zdobywał w przeszłości, parę naprawdę wybornych nazwisk sie pojawia

2 polubienia

Masz rację że jest różnica. I mas rację że Harvey miał uraz. I co to zmienia? Naprawdę nie widzisz tego jak duże braki ma Harvey żeby u nas grać. Statystyki które przytoczyłes robił również z ławki. Raczej się zgodzimy że dużo łatwiej o asystę (nie mylić z łatwo) czy gola kiedy w końcówce gonisz wynik i spychasz rywala do defensywy niż od pierwszej minuty.
Na pozycji Harveya gra wirtz i szobo a na skrzydle nieśmiertelny salah. Gdzie on ma grać? On fatalnie broni i jego warunki fizyczne nie powinny być wymówka bo wirtz czy maca nie są więksi.
Harvey po prostu to gracz na średniaka. Tka możemy pisać że ciągle ma 22 lata i się może rozwinąć. Tylko on tego przez 5lat nie zrobił.

Ekitike widziałem pewnie gdzieś w około 15 meczach tylko że pewnie może w ligue 1 to może z raz

@madman99 :joy: nie to efekt telefonu. Pardon

No i tu się zgadzamy. Też uważam że Harvey jest dobrym graczem, ale niestety nie aż tak. Lepiej dla niego odejść i się rozwijać.