Harvey Elliott

Średniak? Chłopak jest za słaby na Aston Ville.

Miał super momenty jako zmiennik bo wchodził jak potrzebowaliśmy impulsu a cała ekipa atakowała. Dzięki swojej lewej nodze często pomagał(kiedy zaś tego nie robił ludzie nie zwracali na to uwagę bo wchodził przy złym wyniku i nie jego za potencjalna porażkę obwiniali).

Praktycznie za każdym razem jak wchodził w 1 składzie to był dramat. I tak przez 5 lat. Mnóstwo graczy świetnie się zapowiada a potem nic z tego nie ma i taka prawda na ten moment jest o Harveyu. Szkoda ale w mojej ocenie skończy w bundeslidze albo championship

Rzekomo Arne nie chce słyszeć o powrocie Harveya i poprosił, aby pytania dotyczące sytuacji Elliotta kierować bezpośrednio do klubu z Birmingham. Ma być oburzony całą sprawą i twierdzi, że Aston Villa sobie wspaniale radzi w lidze więc dlaczego ma wracać.

Według mnie przydałby się ale też pytanie jak ta współpraca miałaby wyglądać chociaż po Harveyu można spodziewać się profesjonalizmu i dawania z siebie 100%

Gościu w wieku 21 lat miał u nas praktycznie 4 sezony w pierwszym zespole i jak nie miał kontuzji to grywał regularnie.
Przyszedł łysy beton i zaczął go traktować jak gowno.
Zresztą nie pierwszy raz się pomylił i nieostatni- Reijnders, Chiesa, Robbo, Quansah.
Trochę pechowo wybrał AV, a na pewno sposób umowy niekorzystny dla siebie.
To był panic buy Monchiego, który wyleciał z klubu. Widocznie Emery się z tym nie zgadzał, czego nie ukrywa. Harvey tu akurat jest ofiarą.

Jakim trzeba być zaślepionym, żeby takie głupoty pisać…

2 polubienia

Trzech trenerów zweryfikowało poziom Elliotta, ale nadal są osoby, które widzą w nim nowego Messiego. Czas spojrzeć prawdzie w oczy - chłopak jest za słaby na PL. W mniej fizycznej lidze może czarować, ale ten elitarny poziom mu odjechał.

1 polubienie

Łysy w relacje międzyludzkie jest gdzieś pomiędzy autystycznym nastolatkiem, a dziadkiem z porażeniem mózgowym.

Nawet jeśli nie pasuje mu Elliott jako zawodnik, to po co publicznie jeszcze go mieszać z błotem i deprecjonować.
Niesamowite że niektórzy popierali tego kołka i dziwili się że Salah poszedł do mediów.

1 polubienie

No akurat ten najlepszy to na niego często stawiał.
Emery to raczej jest zagrywka na ego, niż sportowa.
Slot to wielokrotnie się mylił. Choćby nawet granie Isakiem kosztem Hugo ostatnio.

@spawacz Isak wyglądał jak trup, niemal podczas każdego spotkania. Mimo to mia pewne miejsce w składzie przez wiele kolejek. Zresztą moglibyśmy mieć znacznie więcej punktów, gdyby Hugo grał od początku zamiast Isaka częściej

@spawacz przede wszystkim ten trup musiał złapać kontuzję, żeby Hugo mógł zawitać w pierwszym składzie, więc jakby wybory Arne są mocno podyktowane innymi czynnikami, niż czysto sportowymi

“Harvey is an Aston Villa player..he was supposed to go there for a season… the best to ask is Villa, they are going very well by the way..”"

Gdzie tu mieszanie z błotem? Slot stwierdził, tylko fakt, że Elliott jest piłkarzem AV.

Od kilku kolejek Ekitike jest pierwszym wyborem. Wcześnie też kopał się po czole i naturalnym było próbowanie Isaka zamiast niego. Nie widzie tu błędu.

@Loku64 teraz to już można gdybać.

@Loku64 Ekitiki grał w owym czasie ogromną :poop:, wiec nic dziwnego, że wolał Isaka próbować i dawać mu minuty. Francuz wskoczył na mecz z City i znowu zagrał :poop:. Było minęło, teraz trzeba się cieszyć z dobrej formy Ekitiki.

2 polubienia

tylko Harvey ma 10 spotkan na wykup a zagrał narazie 5. Więc spokojnie jakby byl taki dobry to by mogl ze 3 jeszcze zagrac.
Do tego jesli jest taki wyborny to 23 letni HG za 35 baniek to jest świetny transfer, gdzie go za chwile mozesz za 70-80 sprzedac.

przeciez on odszedl z własnej woli, a AV mialo 30mln do wydania latem, to co on mogl zrobic?

Ile spotkan,wszystkie rozgrywki, zagra po powrocie do nas Harvey przyjmujac za wystep co najmniej 15 minut na boisku?

• 0
  • 1-5
  • 6-10
  • 11-15
0 głosujących

Myślę, że będzie dużo występów, ale mało minut. Slot nie widzi go w drużynie, więc pewnie będzie jak w poprzednim sezonie będzie łapał po 5-10 minut. Może w pucharze zagra więcej.

1 polubienie

Może trzymają te 5 na wszelki wypadek, albo jasno dają znać, że go nie chcą.
Jakby go wzięli to by mogli sprzedać dopiero po pół roku, a pewnie mają pilniejsze wydatki.
A może to po prostu wojna na przekonanie, bo może Emery od początku go nie chciał i tylko teraz to potwierdza.
Też mógł klub doradzić AV Harveyowi, bo może wiązała się z tym jakaś transakcja wiązana, np. Ten Rogers. Kulisów nie znamy można sobie snuć teorie.

Ja mam jedną teorię która udowadnia od zeszłego sezonu. Jest po prostu słaby.

Jeśli ma wrócić i wchodzić to z ławki to oby tylko nie kosztem Chiesy

Czemu kłamiesz. Jesteś największym rakiem tego forum. Piszesz wszędzie mnóstwo postów i to oczywiście nic złego, ale rzucasz tysiącem oskarżeń i swoich tez jednak do błędu nie przynajesz się nigdy(a tych jest tak dużo że szok)

To są 3 sezony pod jurgenem. W żadnym nie jest on graczem podstawowego składu. Tak było dobrym zmiennikiem, ale nic więcej. I tak naprawdę 2 sezony są tragiczne (w jednym oczywiście z powodu urazu, ale drugi dla ofensywnego gracza 1g i 2 a w 1600minut?)

Na kazdym kroku obrażasz ludzi z klubu którzy ci nie pasują. Tu Arne, wcześniej chiesa od leni którzy są tu tylko dla kasy. Mamardashviliego od ogórków bo w Valencia sobie nie radzi. Cóż czas pokazuje jak to się potem paskudnie starzeje.

Przypomnę że Arne zdobył mistrza a Harvey tylko wtedy kiedy prawie nie grał. Dziwne nie.

W jaki sposób niby pomylił się z qunsahem? Że sprzedała go z korzystna klauzula bo chłopak chciał grać a konate jest lepszy? Chiesa? Ty to piszesz? Przeciez pisałeś że on tu jest tylko żeby sobie dorobić bo jakby miał ambicje to by wrócił do Włoch.

Umowa jest mega korzystna. Jeśli będziesz grał dobrze to cię kupimy jeśli nie to nie! Po raz drugi ktoś ściągnął parasol ochronny i się okazało że król jest nagi.

Czyli ty stwierdzasz (nie sugerujesz tylko stwierdzasz) że dyrektor którego sprowadził do klubu sam trener który w tym klubie ma wręcz władzę absolutną pozwoli ściągnąć sobie gracza którego nie chce? Yhym. A gdzie niby tego nie ukrywał? Prosze o cytat bo fakty są takie że Harvey od początku grał. Tylko grał po prostu BEZNADZIJENIE więc go trener odpalił i no dziwnym trafem AV zaczęła wygrywać seriami.

Czyli ty nie znasz Arne i nie wiesz jaki jest a mieszasz go z błotem o to że on bez powodu miesza ludzi z błotem. No dobre. A możesz wskazać fragment w którym to robi bo chyba nie ten gdzie stwierdza że to gracz Villi po prostu.

Głównie z ławki. No i nic z nim nie wygrał wielkiego. Arne odpalił i wygrał tym samym składem mimo że obaj się zgodzimy że jurgen jest lepszym fachowcem. Dziwne xd

Hahah tego nie można na poważnie czytać.

No jego potencjał jest olbrzymi i Arne o tym wie więc chcę go zbudować. Druga sprawa jest to że Isak miejsc w składzie stracił po słabych występach. 3 jest to że nie jest jak Harvey w klubie od kilku lat tylko pierwsza rundę i to taka bez przygotowania. No ale jak się nie ma argumentów no to walimy na oślep.

Pełna zgoda i jest to mega logiczne. Tylko on nie chce logiki i przyznania się do błędu tylko będzie ta logikę naginał do granic.

Mocne słowa. Fajny chłopak ale on gra po juniorsku.

3 polubienia

Jak on miał kontuzje przez prawie cały 21-22 a to podajesz jako przykład. Pisałem, ze jak był zdrowy to grał regularnie, a nie ze był żelaznym starterem…
Kibicujesz od czasów Slota?
Do tego wracam do ignorowania( w sumie miałem niby jako zablokowany, a ten post wyżej mi pokazało), bo kultury, czy krzty rozumu ciężko u ciebie szukać.

No ale za Arne też był w pierwszym zespole. U Juregna grał i my nie wygrywaliśmy wtedy nic. Czy tak trudno napisać że po prostu super się zapowiadał ale niestety nic z tego nie wyszło? I wrzuciłem jego każdy sezon pod jurgenem żeby pokazać jak to na niego stawiał. I robił to ale on zawsze był rezerwowym.

Hmm dziwne bo ja do twojej wypowiedzi od bardzo dawna się nie odniosłem więc od czego się zaczęła dyskusja?

Yhym i to ja nie mam kultury i rozumu? Ok.

I standardowo odnosisz się tylko do tego co ci wygodnie.

2 polubienia

Elliott mógłby zostać czołowym graczem kilkanaście lat temu. Albo nawet 20-30 lat temu, gdy piłka jeszcze nie była tak intensywna. O brakach Harveya pisaliśmy tutaj nie raz. Oprócz tej fizyczności i szybkości, to jest to bardzo dobry zawodnik, ale zdecydowanie nie do tej ligi. Jeśli przy Kloppie się pod tym względem nie rozwinął na tyle, by nie odstawać, to wątpię, by znalazł się jakiś inny szkoleniowiec, który mógłby pomóc. Może w jakiejś innej lidze sobie jeszcze poradzi, ale w Anglii będzie bardzo ciężko mu się przebić.

2 polubienia

Proponuję założyć temat Loku64 vs Kajojojek13, gdzie będziecie mogli się obrażać :sweat_smile:
Chyba że to tak naprawdę jeden gość z dwoma kontami, który na zlecenie właściciela strony chce rozkręcić forum :joy:

3 polubienia

kolega to zawsze przybiega jak szkalują Harveya :smiley: nomalnie jak z papieżem.

Nie znam gościa, on się pojawił jakoś przed ostatnim sezonem, ja go w ostatnich miesiącach zwykle ignoruje. Kiedyś więcej wchodziłem w dyskusje, ale szkoda energii, bo gościu się zachowuje jak emocjonalna nastolatka. W ogóle nie zastanawia się co pisze, tylko sam sobie dopowiada do moich wypowiedzi i potem z nimi walczy, jest w tym ja widać bardzo zaangażowany. Musicie z nim więcej rozmawiać, żeby chłopak mógł się spełnić :squinting_face_with_tongue:

Co do Harveya to mam bias, zgadzam się.
Wciąż wierzę, że będzie z niego zawodnik topowy, jednak zdaje sobie sprawę, że od kiedy odszedł Klopp, to znacznie ma utrudnione zadanie, więc tym bardziej ja mu się uda odwrócić los to będzie dobrze o nim świadczyło.
Też trzeba przyznać, że Slot nie próbuje u nas zawodników młodych rozwijać, co dla mnie jest karygodne i jedynie dojście minimum do 1/2 finału LM i jakąś mocną drugą połowa sezonu i zakręcenie się w okolicy 80pkt, powinny mu uratować posadę, wszystko niżej powinno go przekreślać.
Chyba że planujemy być Galacticos i kupować mu nowe drogie zabawki co sezon, to może coś ugra w końcu…

1 polubienie