No tak średnio bym powiedział, już grał w tym sezonie w barwach AV i LFC.
poczytaj temat wyżej, jedynie do MLS mógłby iść.
Harvey podobno nie chce grać w USA, Premier League odpada, bo w jednym sezonie może zagrać dla max dwóch klubów.
Chyba mógłby zagrać jeszcze w Skandynawii (Norwegia, Szwecja), oni grają systemem wiosna-jesień, analogicznie jak w MLS.
Faktycznie, mój błąd. W takim razie sezon ma z głowy.
U nich nie pogra, do nas jakby wrócił to do gry też kawał drogi. Chyba pozostaje liczyć na jakieś braki kadrowe w AV, żeby chociaż kilka spotkań złapał.
Nie pozwolą mu grać, bo musieliby go wykupić. Z podobnego powodu Slot nie wystawiał w drugiej połowie poprzedniego sezonu Nuneza w pierwszej jedenastce, bo byliśmy od krok od konieczności zapłacenia Benfice kilku dodatkowych milionów za występy Urugwajczyka w pierwszej jedenastce, a już pewnie wtedy byliśmy przekonani, żeby go latem sprzedać.
Elliott dzisiaj zaskakująco w pierwszym składzie na mecz w LE.
Dodam, że AV jest pewna bezpośredniego awansu. Sporo rotacji.
Czy ja wiem, że zaskakująco? To właśnie taki mecz, gdzie upycha się byle kogo, żeby wypełnić skład. Harvey do końca sezonu będzie właśnie robił za taką zapchajdziure. To jego 6 występ, więcej jeszcze trzy razy zagra dla AV.
@everlast no ja oglądam. Według mnie niczym się nie wyróżnia. Za to mocno w oczy rzuca się jego powolność.
a w ogole to ktos ten mecz oglada? jak sobie radzi?
Oglądałem jednym okiem i jak zawsze był słaby
Sami znawcy futbolu. Widać, że nie znacie się na piłce i nie doceniacie klasy Harvey’a.
Messi też mało biega
Ta jego wypowiedz jak z przedszkola, czy to jest powazny trener?
tak tak, teraz to winny Liverpool, po co sie zgadzali na taką klauzulę? Nie mieli kasy, poszlismy im na rękę, żeby to było wypożyczenie, mimo, że zawodnik ma 2 lata do końca kontraktu, więc takich się sprzedaje a nie wypożycza, bo założmy że nawet Lipsk dawał 20 baniek, to przy roku kontraktu to da 10.
Specjalnie została wstawiona klauzula 10 spotkan, żebysmy mieli pewność, że sprzedamy po takiej cenie jaką ustalono. Więc wracając do pierwszego akapitu - Liverpool idzie na ręke i wypożycza a AV zgadza się kupic ,ale dopiero za rok.
Nagle teraz stwierdzili, że nie kupią ale to wina Liverpoolu, że Harvey nie gra.
No fajna polityka taka, wydymać klub na conajmniej 10 baniek ( licząc nawet od oferty Lipska) i jeszcze obrzucić go winą.
Przyzwoitość by wskazywała, że powinnismy zdjąć klauzulę, żeby chlopakowi nie marnować kariery, ale z drugiej strony potem juz wypożyczenia z obowiązkiem wykupu strach będzie robić, bo każdy kolejny klub może pójść tę samą drogą
Oni mają problemy finansowe i kombinują jak zbić cenę. Mimo wszystko bardzo nieuczciwa praktyka. Oby spotkało ich coś podobnego w przyszłości.
A no, można było zrobić obowiązkową klauzule wykupu po sezonie, a nie po 10 meczach… A jak nie to faktycznie powinniśmy skupić się na negocjacjach z innymi. Tylko pewnie nasi uznali, że skoro tu mogą wyciągnąć 35mln a inni dawali mniej to poszliśmy na układ z villą.
Powinniśmy to zdjąć aby chłopak mógł grać i tyle. Latem wraca do nas i szukamy nowego klubu. Niestety za dużo mniejszą kase jak sam wspomniałeś. Biznes. Kto myślał, że Harvey aż tak nie dojedzie w Villi?
tak jeszcze apropos tego, że Monchi wyleciał za transfery i wcisnął Emery’emu Harveya. To on nadal pracuje dla włascicieli AV tylko w innej roli
Przede wszystkim AV myślała, że wypożyczą gracza, który da jakość. Elliott nie dojechał, więc wykorzystują swoje prawo nie kupowania po 10 spotkaniach. AV nigdy nie zgodziła się na zakup, jak to sugerujesz.
Jedynym winnym jest tutaj Liverpool, bo raz, że dał taki zapis, a dwa nie chcieli zimą ściągać go z wypożyczenia. Co ma teraz zrobić AV? Mają gracza, którego nie chcą i którego wiąże zapis w umowie.
Patowa sytuacja.
Zgadzam się z tobą tylko na nie winił bym Liverpoolu.
Po prostu uważaliśmy że nie chcemy go sprzedawać za grosze. Albo dobra oferta albo zostaje u nas przyda się.
Korzystnych ofert nie było więc Liverpool musiał przystać na warunki Aston Villi
Kwota myślę uczciwa, a sam zapis wydawał się dobry dla obu stron. No bo Aston Villa się zabezpiecza na wypadek gdyby okazało się mega flopem. A Liverpool skoro chce za gracza 35 m to chyba zgodzi się na te 10 meczów inaczej sami uważają go za ogórka.
Jedyny problem w całej tej sytuacji to sam Harvey.
Jest piłkarzem za słabym na premier league. Widzi to 3 trener z rzędu i każdy kolejny co raz bardziej.
Jedyne co teraz moglibyśmy zrobić to ściągnąć klauzulę i pewnie młody pograłby coś więcej. Tylko aktualnie nam się to nie opłaca. Dlaczego?
Bo i tak jego wartość nie wzrośnie jak zagra te 10 meczy więcej skoro i tak siedział 3/4 sezonu. Emery też nie wrzuci go do pierwszego składu skoro nie ceni, a raczej będzie odciązal pdst zawodników wniej istotnych meczach. A pamiętajmy że Aston Villa jest przed nami i przy ich zmeczeniu możemy liczyć na wyprzedzenie ich.
Niestety pożegnać chłopaka za 10-15 milionów w lecie i pamiętać że był jeden “szpec” co cały świat chciał przekonać że trenerzy się nie znają a Harvey top