Gramy o powrót do Elity
Ino Polska!
Po zwycięstwie nad Samurajami
przyszła dzisiaj niestety porażka z synami Italii
Aby awansować musimy teraz koniecznie pokonać Ukrainę oraz W. Brytanię
Do boju Polacy
I niestety nici z awansu
Gramy o powrót do Elity
Ino Polska!
Po zwycięstwie nad Samurajami
przyszła dzisiaj niestety porażka z synami Italii
Aby awansować musimy teraz koniecznie pokonać Ukrainę oraz W. Brytanię
Do boju Polacy
I niestety nici z awansu
A w NHL juz cwiercfinaly.Marzy mi sie czysto kanadyjski final czyli starcie Winnipeg Jets kontra Toronto Maple Leafs bo pora zakonczyc trwajaca juz zbyt dlugo serie wygranych Pucharow Stanleya przez amerykanskie kluby.
Jak kanadyjski klub po Stanley cup to tylko Canadiens , szkoda ze trafili na Washington i Ovechkina.
Myślę ze wygra ktoś z dwójki Golden Knights / Capitals.
Juz niestety odpadli
A idz Ty gdzies z tymi Amerykancami
Jets to najwięksi chokerzy w NHL od lat. Oni prawie odpadli z Blues, które rzutem na taśmę w ogóle do PO weszło. Nie daje im dużych szans z Stars, tym bardziej, że Scheifele i Morissey mogą nie grać, a Hellebuyck jak to On - kozak w RS, kasztan w PO.
A Leafs? xd Czy ktoś zna większą frajernie w PO niż ten zespół? Oni na ostatnie 10 postseasonów, tylko dwa razy przeszli 1 rundę, z czego jeden raz, to ten sezon, gdzie w I rundzie grali z młodą i niedoświadczoną Ottawa. Florida powinna ich ograć, już w Game1 mimo fatalnej postawy Barkova, Reinharta i Boba w bramce byli blisko wygrania.
Nie wiem dlaczego, ale jakoś nie wierzę w ten zespół. Szykuję się ciekawa seria z Canes.
Wg mnie Stanleya obronią Panthers. O ile zdrowie dopiszę i liderzy nie będą mieć jakiś wielkich wahań formy.
I narazie jest pieknie
Oilers i Leafs prowadza po 2 : 0 w swoich konfrontacjach
Go Canada go !
Edmonton już w finale konferencji!
Leafs z ogromną szansą na to, oby pokonali Florydę u siebie w decydującym 7 meczu
Dawać Winnipeg - doprowadzić do ostatniego starcia
Go Canada go!
No i niestety Jets odpadli
I dupa blada niestety czyli tylko jak w poprzednim sezonie Oilers dzierza wysoko kanadyjska flage.
Lecz skoro polegli w poprzednim finale to jezeli dojda do tegorocznego to beda jak…LFC co z porazki przeciwkom Realowi wyciagnal wlasciwe wnioski i wygral druga decydujaca potyczke.
Trzymam kciuki za Edmontion !
Kanada przegrała z Danią 1:2 w ćwierćfinale MŚ-koniec świata!
Zwycięska bramka… gdzie była kanadyjska obrona?
W półfinałach pojedynki Szwajcaria - Dania oraz USA-Szwecja.
Liczę na finał Helweci kontra Jankesi ale coś czuję wygraną nudnych Szwedów
Oglądałem i akurat mówię, kurde ta Dania nieźle gra na ich tle patrząc na to co grali w fazie grupowej. Po golu dla Kanady poszedłem się umyć, wracam a tu już koniec… Ominęło mnie najlepsze
A nie zauważyłeś że drabinka jest dziwnie ułożona w półfinałach grali by oczywiście jakby Kanada ograła Duńczyków zwycięscy grup Szwajcarzy i Kanadyjczycy gdzie standardowo powinni się spotkać w finale…. Szwajcaria od lat zachwyca i rozwój hokeja u nich jest niesamowity wielu zawodników w NHlL takich Słowaków Niemców leją od jakiegoś czasu, grali już w finale MŠ i IO a pamiętam w latach 80 tych jak gr A była 8 drużynowa to Polska Szwajcaria i Austria grały o awans z gr B do A i później by się utrzymać kosztem RFN wówczas myśmy zostali w czarnej d…. a hokej we Włoszech Francji Wielkiej Brytanii Słowenii Węgrzech poszedł mega do przodu do tego kraje post Radzieckie i rozpad Czechosłowacji,od niedawna Dania Norwegia też w gr A szkoda że u nas nie ma zainteresowania tą dyscypliną
Drabinka po cwiercfinalach jest na nowo ukladana i gdyby Kanadyjczycy wygrali z Dania to zagraliby z USA a Helweci z Trzema Koronami-tak to powinnoby wtedy wygladac wedlug moich informacji.
Szwajcarzy zrobili z hokeja praktycznie sport narodowy i wladowali w niego niesamowita kase.
W ogole to lata 90-te to poczatek stawiania na hokej i jego rozwoj na Zachodzie w krajach,ktore kiedys nasza reprezentacja ogrywala jak chciala.Kto wczesniej slyszal o Dunczykach,Norwegach itd
I tutaj jest niejako pies pogrzebany-jak wiadomo ta piekna dyscyplina sportu wymaga wysokich nakladow finansowych a tych u nas po transformacji niestety zabraklo,ze wezme jako przyklad upadek mojej wielkiej Polonii
I tak nam nawet nie scisla elita ale i byle “kopciuszki” odjechali.
Aby dzis wyrownac nasze szanse to musialby powstac specjalny program na ktory lozonoby duza kase i wykazac sie cierpliwoscia bo jakies pierwsze spektakularne sukcesy typu ciagla gra w Top Division podczas MS przyszlyby tak za…15 lat moim zdaniem.
To sie niestety nie wydarzy a ambicja to my w hokeju nie nadrobimy a co najwyzej od czasu do czasu wejdziemy do Elity by zaraz z niej spasc.
Smutna prawda
dziwne z tą drabinką bo ja jak sprawdzałem to faktycznie USA kanada miał być półfinał dziwne zmiany!
No w PL jakiejś dużej firmie łatwiej wejść w siatkówkę koszykówkę ręczną hala wynajmowana z miasta 12 zawodników i jazda lodowisko to potężny koszt do tego 26 graczy u nas w lidze to i tak połowa to obcokrajowcy, pamiętam jak w koniec lat 80 tych do Sanoka przyszedł bronić Fatikow gość był niesamowity duet Rosjan czy Białorusinów w Unii Oświęcim wtedy zdominowali ligę na 5-6 lat później Grabowski trener w Podhalu. To że Dania Norwegia postawiły na hokej to jestem w stanie zrozumieć ale W.Brytania Węgry ???Włosi Francuzi Szwajcarzy to postawili na Kanadyjczyków z moźliwością paszportu teraz to już mają swoich zresztą liga szwajcarska jest mocna po Niemczech chyba najsilniejsza w europie do tego mają 10 ludzi z NHL.
Pamietam jakby to bylo dzisiaj jak nasza repka przegrala po raz pierwszy w hokeja z W.Brytania-to byl niemalze koniec swiata i zdziwienie,ze Brytole to w ogole maja pojecie o tej grze a nie tylko…polo czy cus
No i Edmonton z cennym zwycięstwem na wyjeździe w Dallas
Go Canada go
I w hokeju sezon “cudów”!
Jankesi po 65!!! latach zagrają o MŚ.
Ich zwycięstwo na turnieju w Squaw Valley podczas ZIO 1960 było równoznaczne z tytułem mistrza świata.
Miracle on Ice z 1980 roku już takim nie było.
Jezu! Jacy ci Szwajcarzy są nudni,tylko murować,hokej do porzygania
Jankesi jebnijcie im w końcu bramkę bo tego nie da się oglądać!
Jeeeeeeest! USA po 65 latach mistrzem świata w hokeju na lodzie
Zasłużona wygrana gry na tak a nie pierdolonej destrukcji na nie
I bardzo ladnie
Edmonton podwyszyl prowadzenie w finale konferencji na 3:1 i jest bliski wielkiej rozgrywki o Puchar Stanleya
Go Canada,go !
I mamy powtorke zeszlorocznego finalu czyli Emdonton Oilers kontra Florida Panthers.
Mam nadzieje,ze tym razem ze szczesliwym zakonczeniem dla teamu z Kanady
bo wystarczy juz tych jankeskich zwyciestw a hokej grany na Florydzie to jest jakas aberracja tej dyscypliny
I udany poczatek druzyny z Kanady
Mimo,ze przegrywali juz 1:3 to ostatecznie wygrali po dogrywce 4:3.Cieszy te zwyciestwo odniesione na wlasnej tafli bo moim zaniem podstawa do tego aby myslec o przelamiu “klatwy” klubow jest wykorzystanie przewagi gier u siebie.
Cóż trzeba się otrząsnąć po porażce w dogrywce drugiego meczu i koniecznie raz wygrać na Florydzie aby przywrócić przewagę własnego lodowiska
Go Edmonton, go
No sorry moi mili ale jak bedziecie odstawiac taka “kaszane” jak w 3 meczu to Floryda was rozjedzie w nastepnych dwoch pojedynkach i bedzie po sprawie
Nie, nie, nie i jeszcze raz nie . To Pantery mają obronić puchar
. Mają gwiazdorski skład i najlepszego fachowca za trenera, a Alex Barkov to teraz jeden z najlepszych hokeistów świata. Dodać do tego transfer Marchanda, który wyraźnie odżył i robi fantastyczną robotę dla Florydy w play-offach. Skoro mojej ukochanej reprezentacji Finlandii znowu nie poszło na IIHF 2025, bo wszyscy Finowie walczyli w finałach konferencji, to teraz niech kilku z nich zdobędzie Stanleya chociaż
.
Piękne 6-1 w trzecim meczu . Teraz zrobić przewagę w serii, wygrywając czwarty mecz, a potem na spokojnie dokończyć dzieła w dwóch podejściach w Edmonton.
Go Panthers, Go
Niesamowicie dobrze zbudowany zespół, coś ala Oklahoma w NBA. Draftem i wybitnymi trejdami zrobili taką pakę, że tam w każdej formacji jeździ gość, który w każdej chwili może się odpalić. W dodatku każdego ich centra z trzech pierwszych (Barkov, Bennett, Lundell), można spokojnie dać w najmniej w top10 broniących atakujących w lidze. Barkov wiadome TOP1.
Jak to dobrze finansowo rozegrają, to tutaj jest krajobraz na sporą dynastię.
YES;YES;YES !!!
I mamy wyrownanie w serii i to Oilers znow z przewaga wlasnego lodowiska
Go Canada,go !
Niestety stało się. Coś czuję, że teraz ciężko będzie powstrzymać McDavida, Draisaitla i spółkę.
Walczyć Pantery !
Co by się nie działo, to w dwóch następnych meczach w Edmonton na trybunach będzie ogień . Niezwykłe widowiska się zapowiadają. Pozdro dla wszystkich fanów hokeja
Porażka u siebie boli i to bardzo.
Chyba znów się zespołowi nie uda choć obym się mylił i doszło przynajmniej do tej 7 konfrontacji.
Walczyć Oilers!
A u mnie odwrotnie . Myślałem, że po ostatniej porażce w Sunrise ciężko będzie zatrzymać Nafciarzy, ale się udało
. Trochę nie pomagają im obaj bramkarze i chyba wychodzi mankament Edmonton z przed roku, czyli kłopoty w obronie. To, że atak mają prawdopodobnie najlepszy w lidze to wiadomo. To seria wciąż może się skończyć w każdy możliwy sposób. Oby udało się wygrać Stanleya
drugi rok z rzędu. Trzeba tylko przymknąć lekko oko na fakt, że Floryda staje się stolicą hokeja w Ameryce północnej:wink:. Kanada długo czeka na puchar, to może jeszcze poczekać aż Montreal lub Ottawa będą gotowe
.
Let`s go Panthers