Hokej na lodzie

Gramy o powrót do Elity :ice_hockey::poland::muscle::smile:
Ino Polska!

Po zwycięstwie nad Samurajami :jp: :smile: przyszła dzisiaj niestety porażka z synami Italii :it: :pensive:
Aby awansować musimy teraz koniecznie pokonać Ukrainę :ukraine: oraz W. Brytanię :uk:

Do boju Polacy :ice_hockey::poland::muscle::smile:

I niestety nici z awansu :pensive:

A w NHL juz cwiercfinaly.Marzy mi sie czysto kanadyjski final czyli starcie Winnipeg Jets kontra Toronto Maple Leafs :canada: bo pora zakonczyc trwajaca juz zbyt dlugo serie wygranych Pucharow Stanleya przez amerykanskie kluby.

Jak kanadyjski klub po Stanley cup to tylko Canadiens :grin:, szkoda ze trafili na Washington i Ovechkina.

Myślę ze wygra ktoś z dwójki Golden Knights / Capitals.

Juz niestety odpadli :grimacing:

A idz Ty gdzies z tymi Amerykancami :rage: :wink:

1 polubienie

Jets to najwięksi chokerzy w NHL od lat. Oni prawie odpadli z Blues, które rzutem na taśmę w ogóle do PO weszło. Nie daje im dużych szans z Stars, tym bardziej, że Scheifele i Morissey mogą nie grać, a Hellebuyck jak to On - kozak w RS, kasztan w PO.

A Leafs? xd Czy ktoś zna większą frajernie w PO niż ten zespół? Oni na ostatnie 10 postseasonów, tylko dwa razy przeszli 1 rundę, z czego jeden raz, to ten sezon, gdzie w I rundzie grali z młodą i niedoświadczoną Ottawa. Florida powinna ich ograć, już w Game1 mimo fatalnej postawy Barkova, Reinharta i Boba w bramce byli blisko wygrania.

Nie wiem dlaczego, ale jakoś nie wierzę w ten zespół. Szykuję się ciekawa seria z Canes.

Wg mnie Stanleya obronią Panthers. O ile zdrowie dopiszę i liderzy nie będą mieć jakiś wielkich wahań formy.

I narazie jest pieknie :smiley:
Oilers i Leafs prowadza po 2 : 0 w swoich konfrontacjach :muscle:
Go Canada go ! :canada: