Ibrahima Konaté

Ciekawe kiedy wróci do gry.

Była mowa, że w styczniu, nie spodziewam się wcześniejszego terminu, niezależnie od fotek treningowych.

18 polubień

Bramki stracone z Ibou na boisku
9 w 17 spotkaniach -0,53 na mecz

Bez Ibou
12 bramek w 8 spotkaniach- 1,5 na mecz

Policzyłem spotkanie z Brighton w CC jako bez Ibou, wszedł tam na końcówkę i od tego momentu nie straciliśmy bramki.

1 polubienie

Oby wrócił jak najszybciej bo będzie nam bardzo potrzebny w drugiej części sezonu. Gomez dzisiaj zagrał świetny mecz, dużo lepszy niż Virgil, ale jemu brakuje regularności i dobre występy przeplata słabymi.

1 polubienie

Ja się zacząłem zastanawiać czy z pary van Dijk-Konate, to czasem Konate nie jest (o ile jest zdrowy i w rytmie meczowym!) tym lepszym. Na pewno bywają takie mecze, że tak jest na 100%.

1 polubienie

To lepiej się nie zastanawiaj :wink: ibou jest świetny. Ale vvd to lider. Oby kiedys ibou go doszedł. Powodem straty większej liczby goli jest też napewno większe natężenie meczy co sprzyja, brakom koncentracji i zmęczeniu. Jednak powrót konate bd sporym wzmocnieniem

2 polubienia

Po coś to forum mamy :wink: . Van Dijk jest liderem, dzisiaj trochę odpuścił przy tych dwóch bramkach dla Tottenhamu, ale też wynik był taki, że nie było powodu, by ryzykować kartki. Wiadomo, że inaczej też się gra z gościem, którego jesteś pewny. Natomiast Konate potrafi wyglądać porywająco na tle przecież uznanych stoperów. Potrafi wyglądać świetnie na tle van Dijka i potrafi tak wyglądać na tle partnerów w reprezentacji Francji.

1 polubienie
6 polubień

To było żartobliwie :wink: jasne masz rację konate zdrowy to topowy stoper bez cienia wątpliwości. Z racji stylu bardziej aktywnego niż vvd czasami na jego tle wygląda lepiej. Ja jednak uważam że vvd jest tak dobry że 90% zawodników idzie atakowax druga strona. Do tego jego liderowanie jest nie do przecenienia

Ten kontrakt Konate już dogadany z 3 miesiące temu, a zero konkretów. Nie wiem na co czekamy, niby z trójką VVD, Salah i Trent też rozmawiają i idą tak super te rozmowy a nic z tego nie wynika, chyba że zrobią nam takiego newsa że wszystkią ogłoszą w jednym czasie :smiley: Na razie póki nie ma nic oficjalnie podpisanego to nie ma co się podniecać tymi newsami.

Źródło? Pierwsze słyszę, że Ibu jest dogadany z klubem.

Były informacje już ze 3 miesiące temu, że kontrakt jest bliski podpisania, zostały tylko jakieś szczegóły, no i 3 miesiące dyskutują nad tymi szczegółami, czy po prostu temat dawno zamknięty tylko czekamy na ogłoszenie.

A nich dyskutują do woli. Pośpiech to zły doradca.

Kiedy powrót? Bo narazie cisza a brakuje nam jego .

Jego czego? Jego zaangażowania, siły, pasji, determinacji, przewidywania, pewności siebie? Weź dokończ to zdanie bo spać nie będę nie wiedząc co autor miał na myśli.

3 polubienia

Myślę, że pierwszy pełny mecz Ibu to będzie starcie w FA Cup. Z United na ławce, z Tottkami minuty z ławki i pełny mecz 11 stycznia.

Byle bez niepotrzebnego pośpiechu. Ten jeden dwa mecze ogarnie Quansah.

3 polubienia

Chłop ledwo co wrócił, zagrał 90 minut niemal z marszu i nie wiadomo po co wchodzi z ławki w pucharze.

Slot wie, że ma dwóch zdrowych obrońców i chciał żeby Francuz odniósł jakąś kontuzję (którą odniesie prędzej lub później w tym sezonie)? Slotowi ktoś powiedział, że transfer stopera tylko jak tylko jeden van Dijk będzie zdrowy?

Bardzo słaby powrót Konate. Zawalone bramki z United i Tottenhamem. Przydałby się Francuzowi jakiś dobry występ, żeby odbudować jego pewność siebie po kontuzji