Ibrahima Konaté

Podobna stop klatka do ostatniej mojej. Różnica jest taka, że moja jest bliższa tego co van Dijk widział i na reagował. Jego pozycja na boisku wynika z faktu, że brał pod uwagę możliwość rajdu Elangi w kierunku pola karnego. Gdyby od razu zbiegł do Wooda to prawdopodbnie taka próba się odbyła. Ustawienie van Dijka jej zapobiegło, ale nie pozwoliło przykryć dokładnie Wooda. Chociaż uważam, że van Dijk mógł ogólnie po tej główce Konate wyjść wyżej z linią i także mógłby spróbować jakiegoś wślizgu z próbą zablokowania strzału Wooda.

no to jednak dobrze mówiłem, Andy może mógł szybciej zejsc do środka, ale raczej bym go nie winił. Natomiast Vvd biegnie do Wooda, potem sie odwraca i go odpuszcza i w tym momencie Elanga podaje. Nie wiem po co miałby pilnować Elangi jak tam było dobre 10m miedzy nimi, do tego biegnący Konate i Andy i w razie jakby Elanga chciał zabrać się z piłka to by fo pewnie dogonili przed polem karnym,

tak bo otworzyło od razu drogę do podania. A jesli mialby zrobic rajd to byloby 4 naszych, ktorzy mogliby przeszkodzić czy to w rajdzie czy późniejszym podaniu.

Od przyjęcia piłki przez Elange do podania do Wooda minęło może 2 sekundy. To powinno od razu uruchomić sygnał, że van Dijk musi doskoczyć do Wooda i go naciskać, a ten go odpuścił.

Ale wracając do Ibu, to często wchodził w tercję rywala z własnej połowy jak kiedyś Matip, ale brakowało kolegów. Dzisiaj druga linia zagrała poniżej oczekiwań.

Jedyny błąd Virgila jest taki, że nie wyskoczył metr do przodu, odskakując przed Elange, a łapiąc napastnika na spalonego.

3 polubienia

Ocena konate jest chyba najtrudniejsza. Jeśli jest w formie to nie ma wątpliwości że jest w pierwszej piątce premier league. Jego szybkość i fizyczność jest topowa. Wyśmienity w grze 1 na 1 z piłką przy nodze solidny. Jednak nie ma co udawać jego zdrowie za jurgena kloppa było słabiutkie. Styl gry Niemca i treningi powodowały to że gdyby został on u nas to przed sezonem można byłoby żegnać się z ibou. Jednak przy stylu gry słota można liczyć że będzie lepiej ze zdrowiem ibou. Gdyby nie bandycki atak śmiecia to mogło by tka być. Kolejnym problemem jest to że ibou potrzebuje sporo czasu aby dojść do formy właściwej.

Patrząc na to jak quansah się zwija to kupno nowego stopera uznał był za bardzo potrzebnej. Jednak patrząc jak szybko nas zarząd kupuje, albo nie kupuje myślę że kupimy tylko wtedy stopera kiedy vvd nie podpisze z nami umowy

1 polubienie

Francuska bestia wróciła :heart:

12 polubień

Mvp dla mnie. Masa pojedynków a i piłka do luisa prima sort

7 polubień

Gdyby nie kontuzje to mógłby być za jakiś czas najlepszym defensorem w Europie.dzisiaj bardzo dobry występ Ibu

6 polubień

Wiecie, co najbardziej mnie cieszy, a o czym nikt nie mówi? Czyste konto. Ostatnio gorzej chodziła obrona, później zaczął wysiadać też atak. Teraz mam wrażenie, że nasz Ibou wraca na odpowiedni poziom

6 polubień

POTĘŻNY FRANCUZ.
Wszedł na absolutny top w tym sezonie. Szkoda tych kontuzji.

Zaryzykowałbym tezę że w tym sezonie to jest lepszy od VVD.

1 polubienie

Gdy jest zdrowy i w formie to jest absolutnie topowym obrońcą, niewiele odstaje od Van Dijka, problemem jest tylko słowo “gdy”.

Dlatego potrzebujemy jeszcze jednego środkowego do zabezpieczenia pozycji.

2 polubienia

Konate potrafił zrobić babola, czasami przepchnął go jakiś rosły sterling:), ale w tym sezonie wszedł na wyższy level, momentami nie do przejścia, jednak on musi być w 100% zdrowy, teraz po kontuzji pierwsze 2,3 mecze niepewny, ale z Brentford już klasowo. Tylko jest to gracz na max 2/3 sezonu i moim zdaniem konieczny jest dodatkowy środkowy. Ten Muriillo to jest kozak, niesamowicie szybki a jednoczeście masywny i silny, 180 cm a top w pl europie w clearance 6.5 na mecz!!! 22 lat. Może go poobserwujmy:))))))

1 polubienie

Wg transfermarkt ma 184 cm. Marzy mi się ten obrońca. Świetny z piłką, nawet wykonuje stałe fragmenty w Nottingham. Kozak na lata. Będzie ścisła topka kiedyś, no i Real go mocno obserwuje z tego co czytałem wcześniej.

Jak już jesteś taki drobiazgowy to według najlepszej strony od stats. Whoscored.com to ma 180 cm i rzeczywiście wygląda na bardzo niskiego jak na środkowego.:stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Ale jest barczysty jak tur, komentatorzy z Viaplay zachwycali się jego sylwetką, niby nie wysoki, a wydaje się potężny, szeroki. Silny chłop, do tego sku#wiel szybki. Jeśli ma dobrą skoczność i wygrywa pojedynki górne, to dla mnie nie ma to znaczenia czy 184 czy 180, warto byłoby go po prostu mieć. Od biedy chłop pewnie nawet mógłby zagrać na boku, a nawet w pomocy jakby zaszła taka potrzeba. Ma bardzo uniwersalne cechy.

Zobaczcie sobie wczoraj, chyba 95 min. meczu, wystrzelił jak Usain Bolt z pola karnego, mijał wszystkich jak tyczki, prawie gola strzelił po rajdzie przez całe boisko, w szoku byłem… Taki muriilo, kerkez i kimmich i ja bym był happy:)))

To jakiś żart? Happening?
90% napastników zmienia stronę żeby nie grać na vvd. Facet jak jeden z szybszych w lidze mbueno przerzucił nad nim piłkę to za 3 metry wziął mu jak jakiemuś dzieciaczkowi. Dodatkowo ma Crossa jak prime pirlo. Jakby tego było mało facet ma zdrowie jak koń, po zerwanych więzadłach gra rok w rok najwięcej w Europie. Jeżeli to was jeszcze nie przekonało to jest mega liderem a napewno najlepszy jakiego mieliśmy od czasów Steve G.

I ty piszesz że konate który potrzebował 4 mecze aby wejść w rytm jest lepszy?
Jej. Nie którym tutaj oczy się otworzą jak nie virgil przestanie tu grać.

Żeby nie było francuz do momentu urazu grał super. Jest kapitalny w powietrzu i w pojedynkach. Jezeli uda mu się utrzymać zdrowie to jestem przekonany że może powalczyć o miano stopera nr 2 w lidze z murillo i Gabrielem. Nr 1 z góry jest znany.

4 polubienia

Nie dlaczego to żart? VVD w tym sezonie popełnia błędy, nie jest już tak agresywny i szybki na pierwszych metrach. Za VVD zdrowie, ale osobiście twierdzę, że Konate w tym sezonie gra lepiej. Ale na ogół nie jest lepszym piłkarzem. Nie mamy bezbłędnej obrony i wypadnięcie Konate mocno nam zrobiło nam dziury w obronie. Świetnie się uzupełniają, uważam że Konate jest świetny, ale w tym sezonie nikt nie gra na obronie wybitnie. Każdy popełnia błędy.

Ja nie mówię że Virgil nie jest najlepszym ŚO XD na świecie, tylko że Konate gra lepiej. I w dużej mierze to zasługa Virgila.

Ale zgodzę się że ogólna ocena, liderowanie, ustawianie obrony itd no to VVD każdego wciąga czterema literami.

3 polubienia

Czyli uważasz że virgil jest najlepszy na świecie, ale konate gra lepiej. Hmm nie wiem ale to brzmi bez sensu. Jednocześnie dodajesz że jest to też zasługa virga co w sumie też na tej pozycji mega zaletą.

Wiesz że to takie bon mon tony. Mo też już nie jest tka szybki i co z tego? Jak możesz dać konate wyżej skoro po urazie zagrał 3 albo 4 słabiutkie mecze których virg nie miał pod rząd pewnie u nas nigdy?

1 polubienie

Co?!
Przecież Konate zagrał praktycznie pół meczy mniej a ma więcej błędów, ostatnie jego trzy mecze po kontuzji to bramka na jego konto z totkami (przepchnął go Solanke jak juniora), bramka na jego konto z NF( pobiegł gdzieś bez ładu i składu gubiąc formację). Przede wszystkim on jeszcze nigdy w premier league nie zagrał bez Van Dijka a gra tu czwarty sezon, czemu ani Klopp ani Slot nie odważyli się posadzić w jakimkolwiek meczu holendra na ławce żeby odpoczął skoro francuz tak ogarnia. Konate gra lepszy sezon od zdecydowanie drugiego najlepszego zawodnika po Salahu, nie wierzę że ktoś to napisał, ale niedługo się niestety wszyscy przekonamy kim był VVD

2 polubienia