Ibrahima Konaté

Niewdzięczny Ibulec, jak mu się nie podoba to do City niech idzie trofea zdobywać, tu nie szejkownia!! :face_with_symbols_over_mouth: Chłopak będzie tu samowystarczalność i oportunistyczność klubu podważał. Ciekawe czy chociaż raz na Anfield był?

Przepraszam, mój błąd. Były dwa takie mecze, 3-0 dla Brighton (XD) i 0-0 z Chelsea, które grało atakiem Hall, Havetrz, Ziyech

2 polubienia

PSG w nadchodzącym letnim oknie transferowym zamierza wzmocnić obronę. Na celowniku Paryżan znalazł się obrońca Liverpoolu, Ibrahima Konate. 25-latek mógłby wówczas wrócić do Francji, w której zaczynał swoją karierę oraz zagrać dla miasta, w którym się urodził.

PSG w tym sezonie radzi sobie naprawdę dobrze. Paryżanie wzorowo poradzili sobie z odejściem Kyliana Mbappe i podtrzymali dominacje w lidze francuskiej. W dalszym ciągu potrzebne są jednak wzmocnienia. Szczególnie jeśli chodzi o linię defensywy, w której co roku zdarzają się liczne kontuzje i problemy kadrowe.

Ich rozwiązaniem, zdaniem Paryżan, ma być letni transfer Ibrahimy Konate, o czym poinformowało ESPN. The Reds mają jednak swoje powody do tego, żeby zrobić wszystko, co się da i zatrzymać Francuza na dłużej. Kontrakt 25-latka wygasa w czerwcu 2026 roku, co sprawia, że rozmowy o przyszłości w klubie powinny zacząć się już niebawem.

Jeśli jednak Liverpool wstrzyma się z takimi krokami, tak jak ma to miejsce chociażby w przypadku Mohameda Salaha, Virgila Van Dijka czy Trenta Alexandra-Arnolda, to PSG z pewnością postanowi to wykorzystać.
Na ten moment wartość rynkowa Francuza wynosi 50 milionów euro.

Z tego co pamietam pierwszą ofertę przeddłużenia kontraktu Konate odrzucił a drugiej oferty kontraktu nie podpisał.

Wczoraj ktoś pisał, że jest też zainteresowanie ze strony Realu.
Konate jak ma swój dzień to jest nie do przejścia, ale nie czarujmy się, na dłuższą metę jest szklany.
Ja bym jednak chyba mimo wszystko wolał, żeby u nas został a to zainteresowanie agenci wykorzystali w negocjacjach kontraktowych.

2 polubienia

Konate ma ten problem, że w formie jest bestią na top3 CB, jednak ten top osiąga na tyle długo, że zazwyczaj po paru/nastu meczach kończy znowu w gabinecie. O tyle dobrze, że Slot świetnie pod względem łapania mięśniówek prowadzi NA TEN MOMENT (bo nie wiem jak zawodnicy będą grali i się trzymali przez kolejne parę msc) i Ibou ma więcej szans się rozwinąć z formą.

Dużo i tak byśmy nie dostali z rocznym kontraktem, więc przedłużyć nie za wszelką cenę, ale chyba nie ma wymagań na tyle wysokich, by nie znaleźć rozwiązania. Gdyby przyszedł nowy LO, a z Robbo byśmy się rozstali, to mógłby przejąć jego tygodniówkę (choć z drugiej strony nie wiem czy nie wolałbym Szkota zostawić jako rezerwowego dla nowego LO, a Greka spienięzyć, bo jest szansa na koło 15-20mln). Oczywiście mocno przedmiotowe podejście, zwłaszcza w kontekście naszej legendy, ale w Bostonie na pewno nie myślą inaczej jak tylko w taki sposób, by liczby się zgadzały.

Nie ma szans na odejście Robbo, jeśli sam nie będzie tego chciał. Prędzej spodziewam się przedłużenia i zostawienia go jako doświadczonego zmiennika. Na 100% odpalimy Greka za te 15-20 milionów.

Im czesciej ogladalem powtorke tego starcia Ibou z Barcola tym bardziej jestem przekonany o slusznosci sedziowskiej decyzji i to zarowno tej na boisku jak i na VAR-ze :grinning:

jak dla mnie też bez faulu, nie było tam żadnego pchnięcia ręka tylko wejście ciałem. Nie rozumiem tej wielkiej “kontrowersji”. Kontrowersją było wejście Doku korkami w klatke Macci.

3 polubienia

Gdyby sędziowie ulegli presji trybun, byłoby słabo. Na szczęście dali radę.
Zaimponował mi Ludwik Henryk, który odmówił komentowania pracy sędziego.

Najśmieszniejszy był dziś pan borzecki który stwierdził że barcola miał ta kozłując piłkę opanowana.
Osobiście uważam że najsprawiedliwszy byłaby decyzja o rzucie wolnym i żółtej kartce (choć nie wiem czy było to możliwe).
Barcola nie miał opanowanej piłki, ibou nie zaatakowała go ręką. Jednka zaatakował go w plecy i sprawił że nie mógł on opanować piłki. Upiekło nam się

Nie oglądałem później skrótów, więc akcje widziałem tylko na żywo i tam tych paru powtórkach których dali.

I szczerze na moje tam był lekki faul, ale przez przepis , że przerywając akcje sam na sam jest czerwona sędzia wrzuciłby się na jeszcze większą minę, bo Konate na czerwo absolutnie nie zasłużył.

Sądzę, że wybrali na Varze mniejsze zło i kontrowersje.

Jakiś wolny i żółta też na moje byłoby sprawiedliwe.

To nie była kontrowersja, tylko zwykła kradzież kosztująca klub miliony funtów w ogólnym rozrachunku i za którą oliver powinien siedzieć w więzieniu za korupcję.

2 polubienia

Nie możemy opierać obrony na tym gościu. Zbyt często go nie ma. Na sprzedaż.

Oby to było faktycznie tylko zmęczenie. Niech zagra w niedziele i wtedy Quansah tylko na boku. Jednak to jest Ibou… Z niby nic może się zrobić miesiąc. Ale będzie dobrze.
Bardziej mnie martwi kto obsadzi prawą stronę… Quansah i? Będzie trzeba szukać w akademii, albo Bradley wróci na początku kwietnia.

2 polubienia

Ibou ma być gotowy na niedzielę, pewnie przez ramadan wysiadł ale na szczęście czasu na regenerację jest tym razem sporo między spotkaniami więc powinien dojść do siebie.
Quansah dawał radę na PO jak wszedł z PSG, w ostateczności jak będzie trzeba to zagra tam Tsimi albo Endo. Po przerwie reprezebntacyjnej mam nadzieję że wróci chociaż jeden z pary TAA/Bradley bo jeszcze kilka meczów musimy wygrać żeby wygrać ligę.

1 polubienie

Jeśli Ibu będzie zdrowy, to nie widzę innej opcji niż Quansah na PO, on tam już grywał i sobie powinien lepiej poradzić niż Kostas.

Będzie gotowy. Było ewidentnie widać, że to były skurcze…

2 polubienia