Ibrahima Konaté

Zasługuje na taki hajs. Obyśmy go podpisali

Oczekiwania zawodników rosną… Czy uda się wyjść na przeciw ich wymaganiom ?

1 polubienie

Co masz do Robertsona? Chłop oddał karierę za ten klub. Proszę nie szkalować legendy.

2 polubienia

Na który zasłużył latami gry na wybitnym poziomie. Przez lata jeden z lepszych LO nie w PL, a w Europie. Przecież nie tylko Trent ładował asysty, bo i on też. No i nie dziwi, że wywalczył sobie ostatni kontrakt na takim poziomie, mimo że można się było spodziewać zjazdu po takim nakładzie energii przez lata.

Co do Konate, nie dziwię się. Wiadomo, on chce 200, my pewnie chciemy dać 130, skończyłoby się na około 160-180, ale pytanie czy to finanse są problemem, czy mu np. Real nie zaczął mącić lub inne PSG, w obu drużynach ma sporo powodów do gry - Real, to poziom, PSG to blisko rodzina, Paryż, Francja - no i pieniądze, a i poziom sportowy również rośnie od zmiany polityki na przede wszystkim Francuzów.

6 polubień

Jak mu mało, zawsze może dorobić jako elektryk. Całkiem niezłe stawki godzinowe mają w UK o ile się orientuję.
A tak na poważnie jego aktualna gaża wygląda trochę komicznie jak na dzisiejsze standardy w PL. Niestety przeczuwam kolejną sagę. Obym się mylił.

1 polubienie

No i to jest kwota adekwatna do jego poziomu, przecież w PSG czy Realu dostanie tyle samo albo i wiecej.

Mam nadzieję, że kolejny do nowej umowy jest Ibou. Skoro oni chcą 200, to pewnie dogadają się w granicy 150-170tys i Konate zostanie z nami. Jakby nie patrzeć Ibou zrobił znaczy progres, i zasługuje na wyższą pensję.

3 polubienia

Ja mam tylko nadzieję że termin na przedłużenie ma do końca czerwca, jeśli podpisze ok jeśli nie to sprzedaż a nie kolejna telenowela przez następny rok

• “dablju” ty ponoc lubisz ogladac seriale?
  • yes of course a szczegolnie te tasiemce z Brazylii czy Kolumbii :rofl:
    I tyle w temacie szybkiego porozumienia z Ibou.

Myślę że się dogadają. Chyba że się real włączy. PSG ma na ten moment marquinhosa i młodego brazola więc nie powinni mu mącić w głowie. Real ma tam mega dziury, ale oni ponoć wybierają z pary hujiensa/saliba co pozwala sądzić że ibou walczy o podwyżkę i zostanie z nami

1 polubienie

Real się włączy jak zobaczy co Trent wyprawia u nich w obronie

1 polubienie

Na ten moment to klub który może od nas wyciągnąć gracza. Tylko tam pewnie będzie nowy trener i nie wiadomo jaka będzie jego koncepcja. To sprawia że mogą się opóźnić ich niektóre ruchy i możemy ich uprzedzić w grze o takich graczy jak hujiens czy nowy kontrakt dla ibou.

1 polubienie

Dlatego do tego czasu musi już być podpisany nowy kontrakt.

Kolejny nam chce spie#dolić?

Pytanie czy nie powinniśmy myśleć o sprzedaży w to lato jeśli dalej będzie robił łaskę z podpisaniem nowej umowy.

8 polubień

Zdecydowanie, podpis do lipca albo sprzedaż

3 polubienia

Pewnie Konate tęskni za Paryżem, jeżeli tak to nie ma co czekać tylko go sprzedać i budować drużynę na oddanych piłkarzach

1 polubienie

W przypadku Konate nie mam wątpliwości, że żadnego przesadnego przywiązania do klubu nie ma. Nie chce podpisać? Sprzedać. Bardzo łatwo mi go sobie wyobrazić w PSG czy Realu. Niemniej martwi mnie to jak zawodnicy podchodzą do naszego klubu.

A ja myślę że konate podpisze nowy kontrakt. Myślę że po prostu walczy o duża tygodniówkę co po tym sezonie i w tych chorych czasach raczej mu się należy.

Natomiast jeśli się mylę i on raczej gra na absurdalnie wysoki kontrakt bądź odejście to lotnisko i karteczka z ceną na szyje

1 polubienie

i tak zagra do konca kontraktu, bo nie ma na jego miejsce right playera, to taniej wyjdzie nie kupowac nikogo i oddac go za darmo. ot taka pokrętna logika tego klubu.