Konate stąd odejdzie. To pewne. I tu nie chodzi o tą śmieszną tygodniówkę bo dla klubu to nie problem jest mu dać te 220k czy tam 250. To jest najlepszy obrońca po Virgilu, naturalnie po odejściu Holendra na emeryturę to Ibou staje sie od razu główną gwiazdą w defensywie i liderem. Po prostu Real go kusi i chce czegoś nowego, my zaspaliśmy sprawe rok temu a nawet wcześniej. Będzie powtórka ze Szczurem, ale Francuz aż tak mnie nie grzeje bo nie był naszym wychowankiem, miał prawo poczuć chec odejscia.
Tak czy siak to nie pieniadze byly problemem. Isak i Wirtz razem na dzień dobry zarabiaja u nas blisko 600k tygodniowki.
Guehi to jest typ lidera. Jako kapitan swojej drużyny poprowadził ją do zdobycia pierwszych trofeów w historii. Może właśnie dlatego tak go chcemy u siebie, Slot upatruje w nim nowego przywódcę obrony? Na Leoniego nie ma się na razie co oglądać, to jeszcze dzieciak i dopiero za kilka lat zobaczymy co z niego wyrośnie.
Swoje pamietam, Virgil mial mecze kiedy zastepowal Hendersona i wielu tu pisalo ze sie nie nadaje, ze nie ma tego temperamentu co Henderson by zlapac za fraki, ogarnac w szatni.
Wyjaśnione @Ziaja
Nie, nikt o zdrowych zmysłach nie brał pod uwagę nikogo innego poza VvD na kapitana po Jordanie. Mógł ktoś chcieć Trenta, bo wychowanek, ale od startu nr1 tutaj był Virgil. Także nie pieprz głupot albo wrzuć linki do tych wielu postów. Chyba, że byłeś jedyny co tak pisał i stąd zdanie większości się wzięło XD
Jakbys nie znal mentalnosci tutejszego forum. Jak jest dobrze to jest dobrze, jak idzie zle to wszyscy do odstrzału. Byly takie mecze z Virgilem i sypaly sie opinie ze jest za miekki na kapitana. Przypominam ze Kloppa tez sporo osob tutaj chcialo wyrzucic kiedy nie szlo, nie wspominajac o Salahu. Takze moja teza nie jest przesadzona, po tym forum mozna sie bylo spodziewac wszystkiego.
Więcej tego było gdy okazyjnie Virgil przejmował rolę Kapitana gdy był jeszcze Hendo. Ale nie chcę mi się szukać. Ten link który ci wysłałem też sporo wyjaśnia. Wiele osób liczyło na Arnolda lub Robbo. Virgil był jakby trzeci w hierarchii.
Nawet specjalnie wyślę TWÓJ POST, @Kijoraptor, bo wtedy nie byłeś taki zadowolony z tej decyzji.
“Słabo.
Teraz opcje są dwie: albo się ogarnie i opaska oraz pozycja w szatni wywrze na nim presję i będzie grał najlepiej jak umie, twardo, zdecydowanie
albo
Nadal będzie kaleczyć grę w obronie, kryć na radar, machać rękami z pretensjami do kolegów, bo ma opaskę i może.
Wolę opcje pierwszą. Zobaczymy za kilka tygodni.”
Ja szczerze mówiąc również nie widzę w Konate typu lidera formacji defensywnej. Nie jest takim monolitem jak VVD, zdarzają mu się obcinki + do tego szklany. Ogółem bardziej przypomina mi on case Pique: z Puyolem wybitny, bez Puyola totalnie pogubiony.
Absolutnie rozumiem chęć pójścia po Guehiego bo chłop jest liderem obrony zarówno w klubie jak i w reprezentacji. Potrzeba nam kolejnego szefa na środku obrony po Virgilu który wiecznie grać nie będzie. Ogólnie bardzo szkoda że się nie udało ściągnąć Marca tego lata, bo właśnie kolejną pozycją do przebudowy jest ŚO. Nawet roczne ogranie z Van Dijkiem pomogłoby Anglikowi wskoczyć na kolejny poziom.
Przecież Virgil ma umowę do 2027 i nic nie wskazuje żeby miał wcześniej nas opuścić a pewnie jeszcze przynajmniej sezon zostanie więc przynajmniej rok Guehi z nim się będzie ogrywał jeśli pozyskamy go latem.
Zarobki Chiesy to jest jakas kompletna pomylka o czym wielokrotnie juz pisalem i moim zdaniem nie sa ba! wrecz nie moga byc jakimkolwiek odnosnikiem.
Dla “elektryka” Ibou pensja powyzej 200 tysiecy to za duzo bym powiedzial.
Konate miał świetny zeszły sezon. Jest w idealnym wieku i warto zobaczyć jak jego zdrowie (tzn mam nadzieję że w klubie są w stanie to ocenić). Jeśli wszystko gra to patrząc że może odejść za darmo 200-225 mu można dać.
Jak odejdzie trudno. Ma prawo. Niech gra tu zdobywa w tym sezonie wszystko i żegnamy z szacunkiem.
Kolego, wszystko wskazuje na to że to Konate bardziej wstrzymuje rozmowy niż klub. Zarząd ma od miesięcy przygotowaną ofertę, a nagle Ibou się odwidziało. Pewnie miał już rozmowy z pośrednikami Realu, Rudiger i Alaba mają odejść po sezonie. To nie z nami jest problem tylko z zawodnikiem który chce odejść.
A żeby go przekonać do pozostania to chyba trzeba już mu rzucić jakąś chorą ofertę nie do odrzucenia.
Być może masz rację. Ja niczego nie wykluczam, natomiast pamiętajmy że media wysyłają 100 informacji sieją ferment po to żeby się klikało, a na koniec wiadomo że któraś będzie prawdziwą. Szkoda byłoby stracić ibou za darmo napewno, ale nasz projekt jest już w innym miejscu. Cała Europa dostała jasny sygnał. Tu jest miejsce największych gwiazd. Pamietajmy że za rok równiez Marc guehi i dayot upamecano mają koniec kontraktu. Ibou to świetny gracz, ale nie to nie Virgil da się zastąpić.
Do samego gracza pretensji też nie mam. Gra zawsze na maxa, problemów nie robił żadnych przez 5lat. Wybiera co dla jego życia najlepsze. Trudno mieć pretensje że chce dobrze zarabiać (tak wiem piłkarze nie głodują, ale jakoś każdy woli mieć więcej niz mniej).
Jeśli chodzi zaś o zachowanie klubu uważam za dobre. Niestety sprawa kontraktu to czas kiedy rzady przejął jurgen i efektem tego zaniedbaliśmy kontrakty virga, salaha, szczura i właśnie ibou. Rozumiem dlaczego klub nie chce szarżować. Trzeba się sztywno trzymać RAM finansowych bo potem się obudzimy jak Barca, Bayern, united. Sam ibou też miewał uraz czy gorsze momenty.