Samo to jest beznadziejne. Drużyny wyłaniane wg. rankingu. Absurd imo. Co innego gdybyśmy zwycięzców LM, LE czy nawet LKE. Albo finalistów. To mi się basolutnie nie podoba. Inna sprawa. Chcieli zwiększyć format to od razu naciukali 32 drużyny. 16 albo 24 (grupy 3 drużyny) by nie wystarczyło?
Później mi migneło na X, że jest to kwota dla Chelsea i City, bo niektóre ekipy są niezadowolone, że dostają tylko 10% tego. Pewnie niemieckie ekipy dostają mniej jako, że nie są taką globalną marką jak zespoły z PL czy Real.
Nie, bo trzeba nabrać słabych drużyn dla Messiego, którego IM chvj wie co tam robi, ale robi. Więc no muszą dobrać dobre grupy plus słabą dla nich.
Araby kolejny raz meldują się na największej imprezie piłki nożnej. 2034 Arabia Saudyjska gospodarzem mundialu. Pieniążki dla włodarzy Fify muszą się zgadzać.
KOLEJNY NOWY PRZEPIS! Po faulu schodzisz razem z faulowanym!
A tak dokładnie będzie to działać na zasadzie, że jeżeli dany zawodnik spowoduje kontuzje rywala, to będzie musiał razem z nim zejść za linię boczną do czasu powrotu kontuzjowanego zawodnika na boisko lub potencjalnej zmiany
Jeżeli limit zmian drużyny kontuzjowanego gracza będzie wyczerpany, faulujący będzie się musiał udać do szatni (bez czerwonej kartki) i dla niego mecz się skończy
FIFA rozważa przetestowaniu nowego przepisu na nadchodzących Klubowych Mistrzostwach Świata!
l’Equipe
Arteta już zaciera ręce na swoje symulki
Muokoko ma przekręcony licznik o 4 lata.
Nikt się tego nie spodziewał xd ciekawe ile naprawdę ma lat Naby Keita?
lijnders poleciał, można się było spodziewać
Marny trener jak widać. Byli asystenci Guardioli radzą sobie świetnie. Arteta w Arsenalu zrobił mase dobrej roboty, teraz Maresca w Chelsea. A nasz Lijnders nie poradzil sobie w hegemonie ligi austriackiej, bo jednak trzeba mieć “wybitny” talent zeby osiagnac tak tragiczne wyniki w takich warunkach. Byle trenerzyna pokroju Lampard by zdobyl tam mistrzostwo.
To nie byla mocna strona sztabu Kloppa, gosc wybijal sie na robocie reszty, a gdy tylko musial chociaz na chwile zastapic Jurgena to nie umial podjac zadnej rozsadnej decyzji tak jak np. w meczu z Tottenhamem gdy Niemiec byl zawieszony.
Zostaje gosciowi zarabiac na pseudo ksiazce biograficznej pt. “Intensywność”.
Nie zdziwi mnie gdyby w przyszlosci podjal sie pracy w jakims klubie z Ekstraklasy.
Po pierwsze wątpie, żeby Lampard był w stanie wygrać gdziekolwiek cokolwiek.
Po drugie, patrząc na ich skład to ciężko porównać to z poprzednimi latami, gdzie faktycznie mieli wielkie talenty pokroju Szobo, Haalanda, Mane, Upamecano itd do tego co tam się dzieje teraz.
Lijndersowi nie można też odmówić trochę życzeniowego myślenia, że uda mu się zaimplementować tak ciężki i intensywny styl gry wymagający gigantycznej dyscypliny w drużynie, która składa się głównie z dzieciaków. Moim zdaniem lepiej sprawdziłby się w takim Celticu czy może Rangersach na początek, gdzie dużą częścią kadry są też zawodnicy doświadczeni.
Myślę, że w końcu się gdzieś tam odnajdzie, tylko musi mądrze wybrać potencjalny zespół, pod styl gry jaki chce tam zaimplementować.
Moim zdaniem twoja teza i tym że skoro ktoś jest słabym menadżerem (a pep jest i to bardzo) nie musi wql oznaczać że musi być słabym asystentem. Aden z nas nie ma dokładnej wiedzy za co odp ljinders i jak się z tego wywiązywał. Więc jeśli były wyniki dobre, a jurgen go cenił (czyli osoba która znała się na swojej robocie) to jako asystent pep się sprawdzał i tyle.
Jak odchodził buvac też było mnóstwo expertow mówiących że klopp się skończy i że to buvac mu wszystko ogarniał. Jak wiem takie gadanie nie na nic wspólnego z prawdą czy wiedzą, a jest zwykłym gdybanie i strzelaniem kula w płot
Dobry asystent to też dobry trener. Nie musi być wybitny, ale wie co i jak bo jest drugą najważniejszą osobą od zarządzania kadrą, dobieraniem taktyki i doboru odpowiednich osób. Gość nie wiedział jak zareagować w meczu z Tottenhamem a doradzał Kloppowi?
Nie. Może nie być idealnym menedżerem, ale powinien ogarniać jeśli był dobrym asystentem.
I masz rację. Nie wiem dokładnie, nie mam wiedzy. Ja wnioskuję z obserwacji, z dostępnych informacji. Nie ogarniał gdy zastępował Kloppa, nie ogarnął łatwej drużyny teraz. Jego wyniki w Salzburgu były skandaliczne biorąc pod uwagę doświadczenie. Nie musi zachwycać, ale po owocach oceniasz czyjąś pracę.
I dalej nie musiał mieć w składzie Haalanda, Mane czy tam Szobo. Ta drużyna to był samograj w Austrii od jakichś 6?8?10? lat. Reszta ligi nie licząc Sturm Grazu to poziom naszej Ekstraklasy. Wstyd że sobie tam nie poradził i tyle.
Niby się zgadzam ale zauważ, że taka Legia też przez wiele lat była samograjem. Czy nie szukając poza wyspami… Manchester City.
Typ jechał na picu Kloppa i tyle.
Szanuję twoje zdanie ale nie zgadzam się. Dla przykład. Ljinders może prowadzić doskonale treningi, mieć niesamowita wiedzę taktyczna i świetne oko do radzenia e trakcie meczu. Natomiast może nie mieć za grosz charyzmy i fatalnie zarządzać nastrojami czy szatnia.
To by się nawet zgadzało bo początków miał świetny, ale zawodnicy szybko przestali go słuchać.
Ja tylko gdybyśmy po podobnie jak wy nie mam wiedzy. Fakt jest taki jako trener jest beznadziejny.
Beka z Salaha i Virgila. Niestety oddali głos na pajaca i rasistę, wstyd dla klubu.
A tak całkiem poważnie to niech ma tą nagrodę pocieszenia i niech dalej walczy z rasizmem xD
Przyznam, że nie bardzo to rozumiem. Chłop zupełnie olał trening i poleciał sobie do Nowego Jorku tak se o?
Bo “memnited” to jest klub “tak se o”