Ten turniej jest tak potrzebny, jak dziwce majtki.
Nie obrażaj przedstawicielek cór Koryntu i nie porównuj onych do tych przygłupów z FIFA proszę
W jakim systemie będzie organizowany ten absurd - co dwa lata?
I w jakim przypadku grozi nam udział w nim?
W zalozeniu co 4 lata a gra w nim grozi nam za zwyciestwo w LM
I tu jeszcze taki artykul do tego:
Klubowe MŚ: czas na losowanie grup! Wszystko, co trzeba wiedzieć o nowym formacie. Dużo kontrowersji.
ja to już nie wiem za co niektórzy dostają możliwość gry.
Inter Miami? Salzburg? PSG XDDDDDDD przecież to jakiś żart. I ludzie oraz kluby mają to traktować poważnie?
TEraz wiemy skąd te dziwne typy w Fifa The BEst. Bo prawie kazdy z nich na turnieju
Potem Fifa ogłasza sami najlepsi u nas grają. To jest dopiero inzynieria spoleczna level hard
Ja sie zdziwiłem, że nie zagra to Al- coś tam, w którym gra Ronaldo.
Powiedźcie mi, czy te mistrzostwa świata Socca to są na takich boiskach jak orliki?? Polska tam z tego co sobie wygoogowałem jest jedną z głównych sił coś jak za czasów Marka Saganowskiego w piłce nożnej plażowej.
Przypominam że Mourinho osiągał wielkie zwycięstwa zespołami niżej notowanymi. Wygrywał LM z Porto czy Interem. Wszędzie walczył o trofea. Nawet w Tottenhamie prawie coś zdobył. A Guardiola no cóż. Nawet w potężnym Bayernie nie wygrał LM, z City potrzebował na to wiele sezonów i wiele przepalonej kasy na transfery.
Jeśli chodzi o osiągnięcia to Guardiola może zazdrościć tego Portugalczykowi. On wszędzie osiągał sukcesy, często ponad oczekiwania.
Na pewno to była kwestia marketingowa wpierdzielić w ten turniej drużynę z Messim i Suarezem. Będę miał bekę jak odpadną już na tym etapie, ale nie zdziwi mnie też pomoc sędziowska
Tez oddajmy Guardioli co jego, przy nieograniczonym budzecie jest swietnym fachowcem.
Czy moralnosc go interesuje - pewnie nie.
Czy poprowadzilby Porto lub inter do sukcesow - w zyciu.
Ale dla takich klubow jak city jsst stworzony.
Czyli to taki Football Manager w życiu rzeczywistym. Ja nie kupuje tego, nigdy taki menedżer nie znajdzie u mnie większego uznania niż taki Klopp czy Mou.
trochę tak jest, ale wsadz tam kogos innego i jestem wręcz pewny, że bysmy 2x o 1pkt nie przegrali.
Podobno kluby mają dostać 55-60 mln funtów za sam udział. Czyli za wygraną pewnie spokojnie ponad 100 mln. Kasa lepsza niż za Ligę Mistrzów, a wy coś piszecie o turnieju sparingowym.
Ciekawe, jak to wpłynie na przygotowania do nowego sezonu, bo jak to ktoś mądrzejszy ode mnie zauważył, jak masz Mundial/Euro/Copa América, to większość topowych klubów jest dotknięta ubytkiem zawodników w podobnym stopniu. A tu część zespołów skończy sezon w maju i będzie miało normalne przygotowania, a niektórzy zaczną wakacje sześć tygodni później jako klub. Jako klub dadzą pewnie zawodnikom tydzień mniej wolnego niż by chcieli a i tak na starcie będą miesiąc w plecy z przygotowaniami.
Może będą mieli przełożone pierwsze mecze na późniejszy termin to chyba byłoby najlepsze rozwiązanie. Co do wyczerpania tym turniejem to też bym nie porównywał do np. Euro. Gdzie zawodnicy mają obóz treningowy, ważne mecze sparingowe przed czy gra na 100% od fazy grupowej. Patrząc na te grupy KMŚ to te mecze grupowe powinny być takimi sparingami, a prawdziwa gra zacznie się od fazy pucharowej.
W niemieckiej prasie rozpisuja sie o tym,ze FIFA nie zdolala jak narazie przyciagnac wielu sponsorow i dlatego te “startowe” ma wyniesc co najwyzej 20-25 milionow euro.
Dla mnie przewaza jednak aspekt sportowo-fizyczny czyli gra z “ogorkami” do niczego niepotrzebna (jak caly ten pozal sie Boze! turniej) i zmeczenie posezonowe,ktore sie poglebi + pozniejsze urlopy graczy i ich brak w poczatkowej fazie przygotowan do nowej kampanii.
Ta sa same negatywy i przyplyw gotowki absolutnie w mojej opinii ich nie rownowazy.
Konkluzja: bardzo dobrze,ze tam nie wystapimy!
Jest różnica między Euro/Copa/MŚ a tym turniejem. Przede wszystkim w rozgrywkach reprezentacji wszystkie kluby mają mniej więcej podobne ‘straty’ w ludziach, podobnie rozwalone przygotowania przed kolejnym sezonem.
Natomiast w przypadku KMŚ dotyka to tylko wybrane kluby, a cała reszta klubów ma normalne urlopy i cały, niezakłócony cykl przygotowań do kolejnego sezonu.