Jak to dobrze, że my nie musimy grać na tym idiotyczno-bezsensownym turnieju i nasi zawodnicy po finale LM będą mieli urlopy.
FIFA i ich debilne pomysły na kasę
Fakt, że wystąpi na nim RB Salzburg, mówi wszystko o powadze tego turnieju xD
Drugim pięknym przykładem udziału w tym szajsie jest “zwycięzca niczego” Inter Miami…
Jestem ciekawy jak duży wpływ będzie miał ten turniej na złotą piłkę.
Debile z turnieju który miał jakiś prestiż, zrobili między sezonowy turniej towarzyski xD
XD CO. Chyba nikt nie chciał tam grać więc włączyli maszynę losującą
Przecież teraz jest większy prestiż, bo jest więcej lepszych drużyn, lepszy termin i większa pula nagród. Wątpię, że to zostanie potraktowane jako turniej sparingowy. Nawet Rodri się wypowiadał, ze jego celem jest powrót na ten turniej.
Bo to jedyne rozgrywki w tym sezonie na które ma jakiekolwiek szanse wrócić. Dla niego to będzie kolejny etap powrotu po kontuzji. Ten turniej nikogo nie będzie obchodził, nikt go nie będzie oglądał (przynajmniej w Europie), a to jest koniec końców wyznacznik prestiżu.
Świetny termin na rozegranie tak mało znaczącego turnieju - okres wakacyjny, gdy piłkarze po wyczerpującym sezonie mają szansę udać się na urlop, odpocząć i zresetować głowę. Termin może dobry dla kibiców, ale nie oszukujmy się - jego poziom będzie po prostu marny, porównywalny do spotkań w przedsezonowych tournee.
Komu potrzeby jest kolejny gówno turniej? KMŚ i tak nie miały znaczenia i prestiżu, a teraz to już w ogóle. Kluby z Europy wyślą młodzież i tyle z tego będzie.
Chedożona FIFA i jej debilne pomysły. Więcej meczów, piłkarze wytrzymają. Rzygać się chce.
Nikt nie obejrzy? Sezon ogórkowy bez meczy, ja na przykład obejrzę jak będą grali na poważnie w najlepszych składach. Podobno 150 mln w puli nagród, 25 mln dla zwycięzcy do tego tytuł klubowego mistrza świata(który może działać na sponsorów) i emblemat na koszulkach, więc jest o co grać.
Termin jest taki sam jak ostatnie Mistrzostwa Europy.
@ynwa19 Na pewno się znajdą o to się nie boję, jak będzie za grosze to weźmie takie tvp sport na bank.
Liczę, że ci wszyscy hejterzy tego turnieju za pół roku nie będą się rozpisywać o tych meczach.
Kolego najpierw to Ty wskaż jaka TV to w ogóle będzie transmitować ponieważ z dostępnych mi informacji na rynku europejskim nie ma narazie chętnych na to badziewie
Też mam nadzieje, że tak będzie. A wiesz czemu? Bo wtedy z dużym prawdopodobieństwem City posypie się 2gi sezon z rzędu. Piłkarze to też ludzie, bez odpoczynku ich zajadą.
A ja liczę, że nie będziesz pisał o rozwalonych kolanach i kostkach biorących w nim udział, zajechanych piłkarzy
@Roan rozumiem, że nie załapałeś sarkazmu w mojej wypowiedzi. Nie życzę im kontuzji a turniej uważam za bezsensowny
Nie życz innym co tobie niemiłe.
Z historii futbolu wiem,ze byl pilkarzem wybitnym.
R.I:P Kici
Tak średnio rozumiem co tam robi np. Atletico, które ani mistrzem w lidze nie zostało ani nie wygrali LM. A brakuje np. Liverpoolu. Jakby mie było jesteśmy dosyć wysoko w rankingu UEFA oraz wygraliśmy dosyć niedawno LM.
Też nie rozumiem, już bardziej Barcelona powinna się tam znaleźć niż AM.
Brak Liverpoolu mnie nie martwi, City będzie miało problem z przygotowaniem się do kolejnego sezonu, szczególnie jeśli zrobią trochę zakupów.
Ja się naprawdę cieszę, że tam nie gramy
Chcesz sezonu 25/26 udanego?
Ciesz się z braku (dla LFC) turnieju gównianego
FIFA-Mafia i jej idiotyczne wymysły
Im już kompletnie odbiło🤦🏻♂️
Ależ prestiżowe mecze rozegra City z Wydad Casablanca i Al-Ain.
Nie wiem dokładnie jak to zakwalifikowanie się przez ranking działa (np w przypadku RB Salzburg), ale jest to wręcz niepoważne, że zespół, który jest obecnie na 18 miejscu w rankingu UEFA gra na tych KMŚ zamiast 12 najlepszych klubów z rankingu (jak na zdj poniżej).