Informacje ze świata piłki nożnej

Jak to dobrze, że my nie musimy grać na tym idiotyczno-bezsensownym turnieju i nasi zawodnicy po finale LM :blush: będą mieli urlopy.
FIFA i ich debilne pomysły na kasę :face_vomiting::rage:

Fakt, że wystąpi na nim RB Salzburg, mówi wszystko o powadze tego turnieju xD

1 polubienie

Drugim pięknym przykładem udziału w tym szajsie jest “zwycięzca niczego” Inter Miami…

1 polubienie

Jestem ciekawy jak duży wpływ będzie miał ten turniej na złotą piłkę.

Debile z turnieju który miał jakiś prestiż, zrobili między sezonowy turniej towarzyski xD

XD CO. Chyba nikt nie chciał tam grać więc włączyli maszynę losującą

1 polubienie

Przecież teraz jest większy prestiż, bo jest więcej lepszych drużyn, lepszy termin i większa pula nagród. Wątpię, że to zostanie potraktowane jako turniej sparingowy. Nawet Rodri się wypowiadał, ze jego celem jest powrót na ten turniej.

Bo to jedyne rozgrywki w tym sezonie na które ma jakiekolwiek szanse wrócić. Dla niego to będzie kolejny etap powrotu po kontuzji. Ten turniej nikogo nie będzie obchodził, nikt go nie będzie oglądał (przynajmniej w Europie), a to jest koniec końców wyznacznik prestiżu.

Świetny termin na rozegranie tak mało znaczącego turnieju - okres wakacyjny, gdy piłkarze po wyczerpującym sezonie mają szansę udać się na urlop, odpocząć i zresetować głowę. Termin może dobry dla kibiców, ale nie oszukujmy się - jego poziom będzie po prostu marny, porównywalny do spotkań w przedsezonowych tournee.

2 polubienia

Komu potrzeby jest kolejny gówno turniej? KMŚ i tak nie miały znaczenia i prestiżu, a teraz to już w ogóle. Kluby z Europy wyślą młodzież i tyle z tego będzie.

Chedożona FIFA i jej debilne pomysły. Więcej meczów, piłkarze wytrzymają. Rzygać się chce.

Nikt nie obejrzy? Sezon ogórkowy bez meczy, ja na przykład obejrzę jak będą grali na poważnie w najlepszych składach. Podobno 150 mln w puli nagród, 25 mln dla zwycięzcy do tego tytuł klubowego mistrza świata(który może działać na sponsorów) i emblemat na koszulkach, więc jest o co grać.

Termin jest taki sam jak ostatnie Mistrzostwa Europy.

@ynwa19 Na pewno się znajdą o to się nie boję, jak będzie za grosze to weźmie takie tvp sport na bank.

Liczę, że ci wszyscy hejterzy tego turnieju za pół roku nie będą się rozpisywać o tych meczach.

@Roan

Kolego najpierw to Ty wskaż jaka TV to w ogóle będzie transmitować ponieważ z dostępnych mi informacji na rynku europejskim nie ma narazie chętnych na to badziewie :rofl:

Też mam nadzieje, że tak będzie. A wiesz czemu? Bo wtedy z dużym prawdopodobieństwem City posypie się 2gi sezon z rzędu. Piłkarze to też ludzie, bez odpoczynku ich zajadą.

A ja liczę, że nie będziesz pisał o rozwalonych kolanach i kostkach biorących w nim udział, zajechanych piłkarzy :sweat_smile:

@Roan rozumiem, że nie załapałeś sarkazmu w mojej wypowiedzi. Nie życzę im kontuzji a turniej uważam za bezsensowny

Nie życz innym co tobie niemiłe.

Z historii futbolu wiem,ze byl pilkarzem wybitnym.
R.I:P Kici

Rozlosowano grupy najbardziej oczekiwanego turnieju piłkarskiego

1 polubienie

Tak średnio rozumiem co tam robi np. Atletico, które ani mistrzem w lidze nie zostało ani nie wygrali LM. A brakuje np. Liverpoolu. Jakby mie było jesteśmy dosyć wysoko w rankingu UEFA oraz wygraliśmy dosyć niedawno LM.

Też nie rozumiem, już bardziej Barcelona powinna się tam znaleźć niż AM.
Brak Liverpoolu mnie nie martwi, City będzie miało problem z przygotowaniem się do kolejnego sezonu, szczególnie jeśli zrobią trochę zakupów.

2 polubienia

Ja się naprawdę cieszę, że tam nie gramy

4 polubienia

Chcesz sezonu 25/26 udanego?
Ciesz się z braku (dla LFC) turnieju gównianego :muscle::rofl:

FIFA-Mafia i jej idiotyczne wymysły :face_vomiting::man_facepalming:t2:

https://www.sport.pl/pilka/7,64946,31522161,takiego-losowania-jeszcze-nie-bylo-cyrk-pod-szyldem-fifa.html

Im już kompletnie odbiło🤦🏻‍♂️

Ależ prestiżowe mecze rozegra City z Wydad Casablanca i Al-Ain. :melting_face: :money_mouth_face:

Nie wiem dokładnie jak to zakwalifikowanie się przez ranking działa (np w przypadku RB Salzburg), ale jest to wręcz niepoważne, że zespół, który jest obecnie na 18 miejscu w rankingu UEFA gra na tych KMŚ zamiast 12 najlepszych klubów z rankingu (jak na zdj poniżej).