Termin mniejszość etniczna jest już w Anglii nieaktualny, murzyni i hindusi stanowią już w Londynie i kilku innych dużych miastach większość, na reszte UK też zaraz przyjdzie pora
To musi być w takim razie potomek Celtów albo Wikingów
Ewentualnie jakiś pra, pra… wnuk legionisty rzymskiego
Ajax Amsterdam zmienia swój herb z okazji 125 - lecia klubu, zmiana na “stary”, znany z lat 1928-1991.
Pamiętam, że sporo było pretensji kibiców przy zmianie herbu Ajaksu z początku lat 90 i jego uproszczeniu.
Rzadko się zgadzamy, tutaj +1
A to ciekawe, wszystkie zrodla jakie znajduje mowia o zaledwie 15-20%. Zapodaj z ciekawosci te dane podajace ponad 50% bo az trudno uwierzyc, ale na pewno nie wymysliles sobie tego z dupy przeciez…
Ja dla Beki wziąłbym jakiegoś karła żeby z noszami biegał.
Ten nowy herb Ajaxu wyglada jak kapsel od piwa ( np kasztelan )
Walka z dyskryminacją używając dyskryminacji, co za absurd, że ktoś kto może być genialny do pracy na danym stanowisku może nie zostać przyjęty, bo jest biały
Wiadomo, że rasizm istnieje, jest problemem i jest powszechny w Anglii, ale to nie jest rozwiązanie.
Chory świat. Clown world
Niech to się już skończy.
@Beol nikt nie rodzi się rasistą. Rasistą się zostaje w toku życia. To normalny proces.
Za rok-dwa w prasie zaczną się pojawiać ogłoszenia typu “klub Championship poszukuje trenera wyznania mojżeszowego oraz asystenta pochodzenia afroamerykańskiego. Mile widziany również masażysta z udokumentowanymi korzeniami indyjskimi”.
Nie, tutaj nie ma żadnych argumentów. Obrzydza mnie pchanie go do każdej możliwej nagrody, nigdy nie będzie to najlepszy piłkarz na świecie tylko najbardziej pchany do wyróżnień i nagród.
jprdl ale cyrk
Te nagrody takie na poziomie bravo sport, juz dawno przestalem sie tym interesowac. NIe ma czym sie emocjonować, pewnie tam też są brane pod uwagę kryteria różnorodnośći zarówno etnicznej, jak i wiekowej, jakby grał na jakimś sensownym poziomie mocno kolorowy zawodnik, to też byłby pewnie uwzględniany
1/3 graczy w ogóle nie znam
Ale ze nawet Suarez? Xd
Suarez pol biedy, ale Rondon Wydaje mi sie, ze faworyzuja zawodników grających w Ameryce.
To wygląda jak losowa paczka kart FIFA z gry typu chcesz poważne karty ? Musisz panie dopłacić.