Liczba minut top10:
Liczba występów top10:
Jako członek sztabu ok, ale niech już nie blokuje miejsca w składzie innym, już lepiej żeby jakiś młodzian w końcówkach łapał minuty w przyszłym sezonie.
W pierwszej kolejności Matip, za 3 lata gry na bardzo wysokim poziomie TOP 5-7 ligi. Milner był po prostu solidny, z jednym wybitnym rekordem w LM
Moim zdaniem został o ten sezon za długo, gdyż w tym naprawdę niewiele dobrego dał na boisku przynajmniej. W każdym razie ogólnie napisał u nas kawal historii i zostawił kawał serducha dla klubu. Fajnie jakby wrócił w roli trenera do nas
napisanie o Milnerze, że był po prostu solidny, to obraza dla Anglika. Milner to przede wszystkim serce projektu Kloppa, lider szatni i wzór profesjonalisty. Zaszczepił w tym klubie mentalność zwycięzców i bez niego nic byśmy nie wygrali. Klopp sam to przyznał.
To najważniejszy transfer ery Kloppa, fundament na którym zbudowano to wszystko, więc jest to najlepszy darmowy transfer. Nie z powodu gry na boisku, ale tego wszystkiego wokół czego się nie docenia. Brighton robi świetny interes, bo może ich wnieść na wyższy poziom.
James Milner, zwykły niezwykły. Legenda. Czapki z głów.
Milner nie jest transferem Kloppa.
Edit. Przy Jurku obskoczył chyba wszystkie pozycje LO, PO, ŚP, ŚPD, LP, PP…
Natomiast napewno był kimś więcej niż tylko solidnym rzemieślnikiem. Nie wiem sam jak go sklasyfikować. Gerrardowi mógłby co najwyżej buty czyścić z drugiej strony umiejętnościami piłkarskie miał większe niż Hendo. Teraz to już piłkarski dziadek ale jeszcze pare lat temu było to widać.
Dla mnie to symbol tamtej zagryzającej rywali pomocy złożonej w zależności od dnia z Milnera, Hendo, Giniego i Lallany. Potem przyszedł Fabinho, pierwszy klasowy przecinak od Mascherano i nieco mniej zaczęliśmy polegać na zabieganiu rywala.
Milner to nie transfer ery Kloppa, Matip już tak.
Milner był potrzebny w szatni, jasne, ale to nie może być jedyny warunek. Piłkarsko rzadko
stanowił o sile zespołu. Największy atut to była jego uniwersalność.
James Milner: “I’ve won the Premier League with both Manchester City and Liverpool, and there’s no comparison. It meant so much more to win it with Liverpool, the trophy lift even had a better atmosphere at Anfield, despite there being no fans there.”
Nie jestem w stanie sprawdzić wiarygodności cytatu, ale wszyscy wiemy, że to prawda.
Potwierdzenie odejścia
Od początku sezonu o tym pisałem, to niektórzy twierdzili, że nawet przedłużymy kogoś z Ox/Keita. Na szczęście klub się wykazał w tym przypadku przyszłościowym myśleniem. Na dobrą sprawę Bobby’ego trochę szkoda, jednak ciągłe kontuzje od zeszłego sezonu i jednak 32 lata na kartku, to chyba odpowiedni moment na rozejście się
Milner swoje zrobił i trochę odcina kupony, jednak może daje od siebie wiele w szatni.
Za to Keita i OX to już dawno tu nie powinni być. Keita na dobrą sprawę w ogóle nie powinien się pojawić, ale cóż nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.
Gdyby tak było to by zostali sprzedani żeby można było coś na nich zarobić, a tak odchodzą za darmo, kompletnie za darmo, bo ostatnio kompletnie nic nie wnieśli do zespołu oprócz kosztów ich utrzymania.
A tak sam sobie odpowiedziałeś co poszło nie tak:
I tak w sumie byli niewiele warci. Nie wiem czy nie znalazł się kupiec, czy po prostu wygodnie im było pasożytować, ale co się stało to się nie odstanie. Byleby podobnych błędów unikać na przyszłość. W sumie z zawodników na wiecznym L4 zostanie tylko Thiago, chyba że nawet go opchamy.