30 mln € jakoś mało, jak za Anglika w tym wieku z Liverpoolu, który pukał do 1 składu.
Za Brewstera lata temu wycisnęliśmy 23,5 £, co daje podobną kwotę, a różnica między nimi jest gigantyczna.
30 mln € jakoś mało, jak za Anglika w tym wieku z Liverpoolu, który pukał do 1 składu.
Za Brewstera lata temu wycisnęliśmy 23,5 £, co daje podobną kwotę, a różnica między nimi jest gigantyczna.
Bardzo mało. Miało być 50 milionów funtów.
Jest te 50 milionów (prawie) Euro bo doliczamy rabat jaki dostaliśmy na… Florka
Brewstera kupował angielski klub - raz, że taki ma więcej pieniędzy, dwa, że przepisy o statusie HG podbijają cenę. Dla Bayeru to bez znaczenia, pewnie raczej traktują ten transfer jako inwetycję… Może zgodzili się na pierwszeństwo wykupu… ?
Czuć że ta cena jest tak z 10 m zaniżona. To prawdopodobnie jest spowodowane tym że oni zeszli nam o te 10 w przypadku wirtza aby nie było ani na jednym ani na drugi za dużej presji.
No chyba że uznamy że klub widzi że sama gracz nie rokuje i bierzemy bo później będzie już tylko mniej
a jednak ponad 60, a nie 40, jak niektórzy byli gotowi tu łyknąć
@czerwoniak i tak i nie, bo w sumie mało stoperów szło za 60 + baniek
w sumie tylu
To i tak wydaje się być spoko cena gdyby jednak Jarell się wybił w Bayerze.
Patrząc na to jak te ceny windują w górę, to ok 60 mln euro w 2027 czy 2028 r może nie być wygórowaną kwotą. Jednak tak jak piszesz, jak będzie na poziomie większości stoperów z 1 składu to pewnie nie wrócimy po niego. Czas pokaże, jednak fajnie, że udało nam się takie cos wykombinować przy tej sprzedaży…
Przecież Leverkusen, by się ośmieszyło jakby dało sobie wpisać 40 mln odkpu, kupując go za 35 mln.
Oczywiście z naszej perspektywy była by to super opcja, ale to była nierealna wizja.
Mam nadzieję, że równorzędną opcję będziemy mieli z odkupem Elliotta.
No właśnie, biorąc pod uwagę inflacje która tak zapierdziela to za 2/3 lata na tej klauzuli możemy zaoszczędzić myślę ok 20mln jeżeli wskoczy na poziom top ŚO. A nie będziemy musieli też się targować bo mamy prawo pierwokupu. Wtedy do już tylko piłkarz będzie mógł nas odrzucić na rzecz innego klubu.
Spoko opcja ale wydaje mi się że akurat z tej dwójki to paradoksalnie Jarell może zrobić większy postęp. Bo nie chcę mi się wierzyć że Harvey wskoczy na taki poziom że będziemy potrzebować na 60/70 mln. Z przodu to akurat my od lat mamy na bogato opcje