Jarell Quansah

Ludzie, chłopak ma 21 lat, gra pierwszy sezon w seniorskiej piłce na pozycji stopera, to jest wiadome, że będą mu się zdarzać błędy, gość musi nabrać doświadczenia i takie błędy, niestety, też są do tego potrzebne.

VVD w Jego wieku biegał w Celticu i się ośmieszał z Legią xd.

5 polubień

Dużo emocji mną targało w trakcie meczu. Przesadziłem z tym komentarzem o sprzedaży. Zły jestem po prostu na Kloppa, to nie wina Jarella. Klopp zawalił nie stawiając na Konate, tylko wybierając młodego, niedoświadczonego chłopca.

Matip nie jeden raz robił takie prezenty. w tym sezonie grał krótka a zdążył 2 razy wystawić piłkę ( może to wymagało jeszcze kilku podan, żeby padła bramka, ale zaczelo sie od zbyt krotkiego podania)

Chłopak nawet nie rozegrał pełnego sezonu w seniorskiej piłce, trzymam kciuki za jego dalszy rozwój i mam nadzieje, że czeka go kilkaset meczy w naszej koszulce.

Jest pewny siebie, ostatnio sam wspominał o tym w wywiadzie i wkradła się odrobina nonszalancji, wystarczy, że wyciągnie z tego wnioski na przyszłość.

Natomiast sam się na ten mecz nie wystawił, Klopp dużo rotuje w bloku obronnym, pytanie czy nie za dużo jak na tą formację. Urazy to jedno, ale to że granie Konate co 3 dni jest ryzykowne nie powinno nas interesować, póki nie ma urazu i jest w formie powinien grać (aktualnie nie jest, to swoją drogą).

Quansah niestety nie podniósł głowy i nie zauważył, że Kelleher mu wyszedł do podania i zagrał w poprzek boiska jak junior, bo to junior.

Gość to materiał na TOP stopera za parę lat i taki błąd tego nie zmieni.

Phillips to nam nie pomógł wejść do TOP4 tylko ledwo co z niego nie wylecieć. To, że klub sezon po mistrzostwie nie kupił tamtej zimy (1 stycznia przewodziliśmy tabeli!!!) nikogo sensownego do obrony tylko wypożyczył Kabaka (xD) i kupił Daviesa (xDDDDDDDDDDDD). W tym roku też po kontuzji Matipa nie było żadnego ruchu i taki Quansah musiał w obliczu pewnie drobnego urazu Konate (bo taki pewnie był w tym starciu z napastnikiem Sheffield) dzisiaj wyjść w pierwszym składzie na United. On powinien być opcją numer 4 lub 5 do gry. A musiał dzisiaj grać w pierwszym składzie. No i zajebał mecz i bramkę. Wkurzyło mnie to strasznie. Ale jest coś co mnie jeszcze bardziej wkurwia. Te braki transferów (w sezonie 2020/21 i tej zimy) pokazują, że osoby zarządzające klubem godzą się na to, że będziemy przegrywać czasem tytuły, bo coś się stanie. Niestety żebyśmy wygrali jakieś ważne trofeum to nie może nam się nic dziać. Nie może być problemów zdrowotnych, nie może być błędów sędziowskich, nie może być niefarta. My idziemy zawsze na granicy. Jak wszystko się uda to będzie dobrze. Jak czegoś zabraknie to kończy się tym, że nie ma trofeów. Tylko jakoś zazwyczaj coś się dzieje i dziwi mnie to, że wciąż liczymy na to, że akurat teraz wszystko wyjdzie idealnie.

I wkurwia mnie jeszcze to, że przez to całe podejście byliśmy całkiem blisko porażki w Carabao Cup, gdzie musieliśmy grać jakimiś dzieciakami. Na dzisiaj wydaje się, że skończymy ten sezon tylko z tym trofeum.

1 polubienie

Mlody zawalil mecz. Konate musi juz grac w lidze do konca.

Nie skreslam go oczywiscie, ale dla dobra zespolu i mlodego Anglika. Niech Quansah gra w LE. Lige niech zostawi Ibou.

Absolutnie nie! Mecz zawaliła tragiczna skuteczność, bo tu 3:0 powinno być po I połowie.

7 polubień

Ten Ibou to też nie jest taki pewny, ostatni jego mecz był mega średni i widać było brak ogrania…super obrońca tylko bardzo podatny na kontuzje, a wiadomo, że nasz sztab ma z tym problemy.

ta jasne napewno konate bedzie dostepny caly czas do konca sezonu, to ze przytrafil mu sie jeden blad nie oznacza ze nie moze zagrac na spokojnie 90min z jakims sredniakiem w lidze

To juz swoja droga, ale to ze nie mamy szczelnej obrony i tylko raz na jakis czas uda nam sie utrzymac czyste konto to druga sprawa. Defensywe w pierwszej polowie sezonu mielismy w znacznie lepszej formie, obecnie Arsenal nam strasznie odjechal.

Spoko, tylko że to Virgil z Konate tworzyli najlepsze duo defensywne w lidze na równi z Salibą i Gabrielem.

2 polubienia

Wystawienie go dzisiaj to błąd. Nie powinien powąchać dziś murawy. W takim meczu taki wielbłąd to jest tragedia. Wielce pierdzieli w wywiadach jak to wytrzymuje presję i w najważniejszym meczu wystawia patelnie Penaldesowi. Tragedia

Przecież do dziś prezentował się bardzo dobrze. Kto inny miał zagrać? Konate zapewne nie był gotowy do gry. Młodemu przydarzył się błąd - trudno, taka jest kolej rzeczy. Młodym zawodnikom mają prawo przydarzać się błędy. Tragedia to nasze ofensywne trio w dzisiejszym meczu. Wszyscy bez wyjątku.

a jakos z city zagrał i nic nie zawalil. Nie on pierwszy nie ostatni poda piłkę do przeciwnika.

Jeśli Konate był zdrowy powinien grać to nie ulega wątpliwości. Quansah zawalił mecz , trudno zdarza się. Podpisuje się pod tym co napisałeś dla mnie Darwin, Salah i Szobo to jest kryminał. Po tym co dzisiaj pokazali , poprostu wstyd.

No moim zdaniem to błąd, że zagrał. Kambwala czy jak mu tam zagrał lepszy mecz, a jest 7 wyborem w gownianym United. Przez gościa straciliśmy bramkę.

To kim byś zagrał, jeśli Konate nie był gotowy do gry? Gomezem? Zawalił bramkę nikt tego nie kwestionuje, ale to nasza ofensywa przegrała ten mecz.

2 polubienia

Mecz zawalił atak, który nie wykorzystał 50 milionów szans w pierwszej połowie.

3 polubienia

No tak, podanie przeciwnikowi piłki na 1:1 nie miało wpływu na mecz.