I tak i nie , albo im się kończyły kontrakty, albo już byli w dosyć zaawansowanym wieku. Co przekładało się możliwością ściągnięcia dobrego zawodnika w rozsądnej cenie.
Ale zgodzę się z tobą i w sumie sam już to też napisałem
Potrafił zadbać żeby zawsze w składzie było 2/3 zawodników w formie/głodnych sukcesów którzy ciągnęli zespół za uszy.
Być może zamiast Núñeza warto właśnie byłoby ściągnąć kogoś jak lewy, a za resztę kupić jakiegoś młodego obiecującego pomocnika do środka .
Gość jest ogrywany gorzej niż dziecko, niepojęte jak można zaliczyć taki zjazd, w lato sprzedać w pierwszej kolejności, a jak nie będzie chętnych to wysłać na wypożyczenie może znajdzie się jakiś naiwny klub i go weźmie
No to tak jak Gomez, Keita, czy inny Ox, którzy mają już słabe co najmniej 2 lata, a jednak dalej tu są i dlatego raczej Matip też jeszcze zostanie. Wątpię, żeby były środki na nowego środkowego obrońcę, który byłby lepszy niż Joel.
Gość jest tak fatalny, że Klopp nie mógł już na te kalectwo patrzeć i wolał posłać na boisko debiutanta w tak trudnym momencie. Dwie interwencje przez cały mecz, 9 razy stracone posiadanie i co najciekawsze celność podań poniżej 80 procent. Istny dramat.
To był bardzo dobry zawodnik, często niedoceniany. Ale ma już 32 lata i prawie nie gra więc zjazd formy jest zrozumiały.
Teraz pewnie będzie więcej grał bo Virgil za bespośrednią czerwoną dostanie pewnie 2-3 mecze zawieszenia i oby ta forma mu wróciła.
Genialny, darmowy transfer, jego rajdy do przodu były znakomite. Widać jednak, że wiek i brak regularnej gry mocno się na nim odbija. Wolałbym oglądać Quansaha w jego miejsce.
Jak widać gdy złapie odpowiedni rytm to dalej jest tym samym, dobrym Matipem co kilka lat temu. Budowanie formy to klucz do sukcesu. 32 lata dla środkowego obrońcy to jest dzisiaj NIC.
@AquerdationLFC mówię jedynie, że jest jeszcze w stanie grać dobrze gdy będzie grał regularnie. Ma w sobie to coś, dziś bardzo mi się podobał, a musiał trochę popracować na boisku.
Dominował dziaisj w powietrzu i dobrze się ustawiał, nieprzypadkowo Klopp na konferencji poświęcił jemu najwięcej czasu z całej formacji defensywnej. Cieszy mnie że wraca do formy, każdy będzie potrzebny w tym sezonie.