[O Liverpoolu] “Bardzo się cieszę, że wszystko idzie im dobrze. Jestem w kontakcie z Arne Slotem i kilkoma piłkarzami”.
“Oglądam tyle ich meczów, ile tylko mogę. Nawet jeśli ich nie wspierasz, to powinieneś oglądać. Być może najlepiej zbalansowany zespół na świecie w tej chwili. Jestem z tego powodu naprawdę, naprawdę szczęśliwy”.
[O kontraktach TAA, VVD i Salaha] “Mój punkt widzenia? Chciałbym, żeby wszystkie trzy zostały przedłużone”.
[O Salahu] “Mam nadzieję, że zostanie. To najlepszy napastnik Liverpoolu naszych czasów. Fantastyczny człowiek. Fantastyczny sportowiec. Najlepszy ambasador, jakiego Egipt mógł mieć”.
[O zmianie roli swojej pracy] “Prowadziłem zespoły w ponad 1000 meczach ligowych. Miałem 1000 konferencji prasowych i nie chciałem już tego robić. Chciałem zacząć od nowa i to była okazja”.
[O swojej przyszłości] “Nie będę trenerem w Red Bullu, to jasne zobowiązanie. Ale nie mogę powiedzieć, że nigdy więcej nie będę już trenerem”.
[O możliwości wygrania tytułów, jeśli Manchester City zostanie uznany za winny] “Gdyby tak się stało, powiedziałbym wszystkim, żeby rezerwowali lot. Ja kupuję piwo. Urządzilibyśmy prawdziwą paradę w moim ogrodzie”.
Premiera filmu “Doubters to Believers Liverpool FC: Klopp’s Era” 28 lutego 2025 w serwisie Prime Video, ale niestety tylko w Wielkiej Brytanii, krajach nordyckich i Beneluksu.
Hmmm ja to ostatnie zdanie trochę inaczej rozumiem. Wstawka o krajach nordyckich, UK itd odnosi się w mojej ocenie do oferty sportowej w tym Champions league dostępnej w krajach jw. A nie, że ten serial będzie tam dostępny.
W tekście jest też mowa o all or nothing Arsenal, który w PL jest dostępny.
Ekskluzywnie w wyżej wymienionych krajach na Prime. Podejrzewam, że w innych krajach dopiero będą rywalizować o ten dokument, bo z tego co widziałem na duńskim Viaplay jest sporo filmów, których nie ma na polskim Viaplay, a w Polsce te filmy są np. na Max. W każdym razie podejrzewam, że ktoś to kupi i w Polsce też będzie szybko okazja, by to obejrzeć.
The official trailer for Doubters to Believers Liverpool FC: Klopp’s Era has launched today – watch below – and the UK Original documentary will be available in the UK, Nordics and Benelux exclusively on Prime Video on February 28.
Myślę, że zero prawdy. Charakter i sposób bycia Kloppa nie pasuje do Realu, a on sam jest zmęczony trenowaniem i konferencjami. Ich czeka zmiana trenera i teraz każde nazwisko będzie z nimi łączone. Myślę, że jednak postawią na Alonso i nową energię.
Klopp w realu? Bujdy.
Jurgen szukał spokojnej pracy, a tam przeciez non stop cos się dzieje, dom wariatow… Jak nie oblężona twierdza przez wrogów viniciusa to powodzie z wylewającego się ego piłkarzy i prezesa.
Prędzej spodziewałbym się Kloppa jako selekcjonera w reprezentacji.
Pamiętam, że swego czasu Klopp udzielił takiego wywiadu, w którym powiedział, że w jego przypadku w grę wchodzi trenowanie klubów tylko z Bundesligi i Premier League, ponieważ zna on tylko języki: niemiecki i angielski - ta wypowiedź wykluczałaby objęcie Realu Madryt czy też jakiekolwiek innego klubu La Ligi, ale mówi się, że “tylko krowa nie zmienia zdania”, więc zobaczymy jak będzie
Z jednej strony, Jürgen chciał spokojnej pracy i ją dostał w Red Bullu, ale z drugiej strony, znając jego temperament, takie rychłe odejście do Realu Madryt byłoby w jego stylu. Przypomnę tylko jak po odejściu z Borussii Dormund miał sobie zrobić rok przerwy i nie wytrzymał, gdy nadeszła oferta z Liverpoolu. Stąd też, wcale by mnie nie zdziwiło, gdyby okazało się, że zaczęło go już nudzić obecne stanowisko w Red Bullu i chciałby wrócić na ławkę trenerską.
Oczywiście wybór Realu może trochę dziwić, bo nie byłby to klub “w stylu” Kloppa, ale z drugiej strony byłaby to dla niego doskonała okazja, by zwieńczyć swoją klubową karierę trenerską w najlepszym klubie w historii europejskiej piłki.
Jeśli faktycznie miałoby do tego dojść, to lepiej, że po rocznej przerwie, niż jakby miał przejść do Realu bezpośrednio po odejściu z Liverpoolu. Wtedy by mnie to zabolało, a tak jest ok, zwłaszcza, że ten pierwszy sezon Slota wynagradza nam brak Jürgena
Moim zdaniem potencjalne objęcie Realu przez Kloppa to byłaby dobra weryfikacja Jurka za sterami giganta. W BVB i u nas startował trochę z roli kopciuszka. Często własnie zarzuca mu się, że stosunkowo mało tytułów zdobył. W Realu by mógł pokazać, czy potrafi zdobywać tytuły regularnie w drużynie, która ma do tego wszelkie środki.
Zależy jak patrzymy na ową “weryfikację”. Dla przykładu, takiego Beniteza to Real szybciutko “zweryfikował” do tego stopnia, że długo tam miejsca nie zagrzał. Z kolei, w klubach niżej notowanych Benitez osiągał sukcesy.
Oczywiście Klopp to zupełnie inna historia, temperament i charyzma, ale trzeba pamiętać, że Real, chcąc nie chcąc, nakłada na trenera dodatkową presję. Nie wspominając już o tym, że tam trener musi dopasować się do zachcianek transferowych Péreza
Osobiście nie lubię Realu i Barcelony, ale ciekaw jestem zderzenia Kloppa z takim “uniwersum”
Przyjął ofertę od znienawidzonego w Niemczech Red Bulla, więc wszystko możliwe. Jednego jestem pewny. Klopp w takim Realu już nie będzie emanacją pasji jaką był w LFC czy BVB. A ponieważ to wszystko jednak jechało na pasji i chorym zaangażowaniu to pomysł Kloppa w Realu zwyczajnie nie odpali