Jürgen Klopp

Czyli gdzie? Bo poza Valenicą i techniczne u nas to od praktycznie od 10 lat Benitez łapie wtopę za wtopą - nigdzie nie może zagrzać miejsca i jest regularnie zwlniany xD

1 polubienie

Z Interem wygrał Superpuchar Włoch i Klubowe Mistrzostwo Świata. Z Chelsea wygrał Ligę Europy. Z kolei, z Napoli wygrał Puchar Włoch i Superpuchar Włoch. Fakt, że nie było tego dużo, ale coś tam jednak “upolował”.

Co do jego oceny, jako trenera, oczywiście swoje wygrał głównie z Liverpoolem i wcześniej z Valencią i to były chyba najbardziej udane lata jego trenerskiej kariery.

Reasumując, dla mnie Benitez był zawsze dobrym trenerem, ale nic ponad to. Na pewno, pomimo wcześniejszych sukcesów, nie zaliczyłbym go do światowej topki, bo po prostu nie był regularny i miał tendencję do zaliczania wtop transferowych.

1 polubienie

Tak tak… Odchodząc wiele mówił. Że chce odpocząć od piłki. Że chce ogólnie odpocząć i skupić się na rodzinie itd.

A po pół roku - bez wypłaty odszkodowania za zerwany kontrakt - przyjął niby przypadkiem rolę za multum kasy z RB (który nomen omen będąc w BVB krytykował).

Mnie to śmierdziało od początku i wcale nie zdziwię się jeżeli Kloppo wyląduje w Realu. Zupełnie przypadkiem z TAA.

Ja Jurgena mega szanuję za to co zrobił dla klubu. Za to należy mu się pomnik za życia. Jednak też wiem, że wiele z jego zachowania było działaniem PRowym. W bajki o wypaleniu nie wierzę. Były kwasy, Jurgena nie chciał w atmosferze skandalu odchodzić albo przechodzić do takiego Realu po końcu kontraktu. Więc jak ulał pasuje wypalenie chęć odpoczynku a po roku pyk - Real.

Nie oszukujemy się - praca w Realu to marzenie każdego trenera.

Jeurgen nigdy by czegoś tkaiego nie zrobił.

Benitez zarzekal się, że nie weźmie innego klubu w EPL. Potem, że nie weźmie innego niż dwa najmniej lubiane przez fanów LFC (Manu i Everton) a jak się skończyło to wiemy

Jurgen zapowiadał, że nie obejmie żadnego klubu premier league, aby nie rywalizować z Liverpoolem. Co innego klub z Hiszpanii, który potrzebuje kogoś innego niż Ancelotti. Nowa wizja, transfery bez ograniczeń, mógłby tworzyć drużynę po swojemu. Pytani czy na tyle jeszcze sil. Być może przyjdzie mu rywalizować The Reds.

Jego klocki, jego życie ale osobiście byłbym rozczarowany gdyby poszedł do Realu :frowning:

1 polubienie

1 polubienie

Jurgen chyba nie chce bawić się w piaskownicy Pereza.
O ile mógłby tam fajnie pasować, o tyle po każdej porażce byłoby wylewane na niego pełne wiadro pomyj.
Coś na X kiedyś widziałem, że Jurgen lubił być w pozycji , tego słabszego, aniżeli głównego pretendenta. No w realu raczej nie ma mowy a czymś takim. On chyba jest tym romantykiem, który lubi udowadniać, że niemożliwe nie istnieje. Udowadniał to z Bvb oraz z Liverpoolem.
Kolejne, że on nie bardzo chce/lubi pracować z gwiazdorami. W BVB mu sprzedawali bo taka polityka, w lfc zatrzymał praktycznie wszystkich, jednak to on ich tworzył a nie dostawał w kadrze/kupił.
Ja jeszcze bym tego nie przekreślał, bo może się zastanawiać, wszak prowadzić taki real i pokazać, że wygrywać mając taką kadre to żaden wyczyn, mogłoby być ciekawe i bardziej zbudować jego legendę.

1 polubienie

Odrzucił możliwość prowadzenia reprezentacji USA w sumie mu się nie dziwię bo duża presja i duże szansę na słabe wyniki. Ma w kontrakcie z RB, że może zerwać umowę na rzecz reprezentacji Niemiec. Uważam, że to legenda, a i tak ktoś duży włoży duże pieniądze, żeby go wyciągnąć. Dla mnie to byłoby duże rozczarowanie gdyby objął Real. Do Hiszpanii nigdzie nie pasuje. Jeśli nie chcę pracy w Anglii i Niemczech to zostają reprezentacje narodowe lub Serie A. O ligę mistrzów mógłby mieć tam ciężko, ale mistrzostwo Włoch do gabloty brzmi spoko. Widziałbym go tylko w reprezentacji Niemiec i serie A np. Milan, Juventus

Odchodząc z Liverpoolu, jedyne czego chciał Jurgen to spokój i odpoczynek. Swoje w życiu zarobił i w pewnym momencie życia człowiek bardziej zaczyna cenić inne wartości niż wysokość przelewu. Dlatego wydaje mi się, że Jurgen już odpuścił trenerkę, a wyjątkiem może być posada selekcjonera Niemiec, bo robota spokojna. W Real nie wierzę, bo Jurgen wymaga zapie**alania, a w Madrycie jedyne co zapie*dala to poziom ego.

6 polubień

Pamiętam Real którego domeną były szybkie kontrataki, dwa trzy podania i gol. Coś jak u nas, do tego pasowałby znakomicie. Barcelona potrzebowała odświeżenia i dobrze ludzie pisali że Flick z niemieckiej szkoły trenerskiej odświeży ten zespół. Być może Jurgen od dawna uczy się hiszpańskiego, tak jak Trent chociaż nikt o tym nie mówi. Klopp nie pasuje do korporacji jaką jest RB, nie ma papierów dyrektorskich, szkoleń i doświadczenia. Jeszcze więcej go tam irytuje niż ograniczenia FSG. Jest pewne, że na ławkę wróci i bardzo ciekawe do którego zespołu, może przeczeka do MŚ, gdzie Nagelsmann oświadczył że to będzie jego koniec z repką Niemiec. Jeśli przejdzie do Realu zrani nasze serca, ale rozumiem że to Graal, top topów i takiej ofercie nie można odmówić.

W tym dniu temu Panu również należą się podziękowania. Stworzył fundament tego sukcesu i wiedział kiedy przekazać tę drużynę dalej. Dzięki Jurek :heart:

27 polubień

7 polubień

Przy okazji tego wspaniałego czasu zostawie tu wypowiedź Jurgena https://www.instagram.com/reel/DEfhA8lTu8F/?igsh=dnIzcXV6MWM2eHI=
pamietajmy czerwoni bracia i siostry o tym w gorszych chwilach, w kibicowaniu i w życiu. YNWA :heart:

2 polubienia

4 polubienia

Dlatego ten klub jest tak wyjątkowy. Wyobraźcie sobie inny klub gdzie poprzednik wita następcę, a ten z kolei oddaje hołd poprzednikowi?

Najlepszy klub świata. Liverpool FC to moja miłość od wielu lat i już do końca :heart:

6 polubień

Jurgen Klopp is being sensationally linked with a new coaching opportunity in the Italian capital.

In fact, Roma are said to have prepared Klopp’s appointment as Claudio Ranieri’s successor.

Jurgen wraca do trenerki :smiley:

Bardzo jego w stylu. Niektórzy myśleli o Milanie, ale tam jest zbyt duży burdel z właścicielami, więc nie dziwi mnie ten krok - we Włoszech jest dużo talentów którymi może się zająć :smiley: , sama Roma ma świetną bazę kibicowską, prawdopodobnie tak jak my w Anglii - najlepszą we Włoszech.
Warunki jakby skrojone pod niego, kolejny klub potrzebujący odzyskać swój dawny blask. Podobnie nawet mają swoją legendę w klubie w postaci Tottiego (chociaż on swoim wyjazdem do Rosji to nie wiadomo czy nie spieprzył wizerunku na tyle, że nie będzie za często przytaczany w klubie).

4 polubienia

2 polubienia