Jürgen Klopp

A ile klubow z czolowki w tym czasie zmienili trenera? Gdzie mial niby isc? Poza tym jak ma pensje od PSG to moze poczekac na taki klub a nie sie bujac w jakis slabeuszach.

Buahahaha

Dobre, uśmiałem się. Klopp jest dla nas prawie jak Wenger dla Arsenalu, czy Ferguson dla United. Zaznaczam, że prawie, bo jednak 7 lat to nie to samo co 20 lat, ale i tak bardzo dużo na obecne czasy. Teraz to menadżer jest średnio na dwa lata i wyjazd. Efekt nowej miotły, stabilizacja formy, spadek formy i kop w dupe. Tak to teraz wygląda. Możemy jak Chelsea wykorzystywać to koło cały czas, ale ja jednak wolę to co mamy obecnie.

1 polubienie

Kloppa to możemy się pozbyć tylko i wyłącznie jak sam będzie chciał odejść, a w jego miejsce przyjdzie Łysy ( tylko on to level Niemca) + dostanie większy budżet transferowy :joy:. Do tego czasu sobie odpuście, sam jestem wkurzony po meczu, ale oceńmy pracę Jürgena po sezonie, bo dla mnie przy tylu kontuzjach i niesprzyjających okolicznościach jak dopcha nas do top 4 to będzie bardzo duże osiągnięcie.

@everlast masz rację co do przygotowania, ale rozbraja mnie jak tu wszyscy widzą sprawy w czarno białych kolorach. Jedna porażka i już zwalniają Kloppa, a po zwycięstwie z City już ,wracaliśmy do gry o mistrza ":joy:
Na ten moment to Klopp ewentualnie może zmienić coś w swoim sztabie, a nie, że trzeba go od razu zwalniać. Ta sama historia powtarza się z właścicielami. Ludzie chcą ich wyrzucać za słabe wyniki piłkarskie, nie rozumiejąc , że oni są bardziej odpowiedzialni za umowy sponsorskie, rozwijanie marki itd.
Mój post jakby co nie uderza w Ciebie, a ogólnie o nastroje kibiców.

@Flymf ja bym nas jeszcze nie skreślał, bo obok City to tylko my na przestrzeni ostatnich lat jako zespół udowodniliśmy, że jesteśmy wstanie mieć długie zwycięskie serie. Kto wie może po mundialu odpalimy na dobre. W każdym razie z tą kadrą Klopp miał sezon temu 2 miejsce, więc stać nas mimo wszystko na pozytywny rezultat na koniec rozgrywek. Czy tak będzie ? Nie wiem , ale ja poczekam do końca sezonu.

1 polubienie

a myślisz, że kontuzje z czego się biorą. Ktos odpowiada za przygotowania, to nie jest jeden zawodnik, a rozni i poza Diazem , wszyscy mają kontuzje mięśniowe.

Klopp chcial VVD - dostał, chcial Allisona - dostał, chciał Thiago, mimo, że jak dla nas za stary - dostał.
I co nagle od dwóch sezonów nie kupujemy kolejnego pomocnika, bo zarząd nie chce dać pieniędzy?
Dziwne to. Napewno zarząd nie pomaga z transferami, ale ile ma w tym udziału Klopp, ktory sie może uparł na Jude’a i nie chce nikogo innego?
Kto ma decydujący głos przy przedluzaniu kontraktu? trener czy zarząd? każą mu grać tymi piłkarzami złośliwie przedłużają kontrakty?

Ja nadal uważam że to jest ostatni sezon JK. Facet sam zrezygnuje po dramatycznym sezonie i zakończeniu go w okolicach 10 miejsca.

Jedyna szansa żeby został to uratowanie sezonu w drugiej części sezonu. Czy się uda? Wątpię.

W sumie jeszcze dopowiem. To nie tak że JK jest tutaj w 100% winny. W mojej ocenie facet nigdy nie dostał pełnego wsparcia zarządu. Wypowiedzi w mediach to jedno, ale pewnie za kulisami marzyło tym żeby sobie wzmacniać skład przynajmniej w połowie jak Pep.

Owszem dostał, bo udało się sprzedać robala za 140mln. Ale takie transfery z klubu to się zdarzają raz na dekadę.

Ja widzę problem w naszym sztabie medycznym. To nie jest pierwszy raz kiedy zmagamy się z plagą kontuzji. Nie można wszystkiego tłumaczyć zbytnią intensywnością. Drużyny z topu grają nie mniej intensywnie i kontuzje zdarzają się raczej pojedynczym zawodnikom.
Twierdzenie że Klopp zajechał drużynę też mnie nie przekonuje. Legendarne treningi Conte jakoś nie spowodowały plagi kontuzji. Coś musi być nie tak z naszymi fizjo.

1 polubienie

Ludzie na tym forum serio są jacyś posrani. Po meczach z City i WHU ochy achy wracamy na stare tory, potkniecie z Nottingham i znowu punkt wyjsciowy xd. Polaczki zmienni som

2 polubienia

Mecz z Whu był niewiele lepszy niż dzisiejszy. Tylko Whu grało gorzej niż Forest oraz mieliśmy Darwina w dobrej dyspozycji, stad udało się zdobyć 3 punkty.

Dawno nie widziałem tak zaprzepaszczonego sukcesu jak to zrobiono u nas. Chcieli wydoić do cna dojną krowę i to zrobili. Tutaj już nie ma mleka i nie będzie, a pojedyncze podrygi jak wygrana z City to tylko symptomy agonii umierającego organizmu.

Teraz trzeba próbować powtórzyć sukces na zawodnikach, którzy są tzw. underdogam’i. Cofnęliśmy się do roku 2015 kiedy po boisku biegali tacy zawodnicy bez charakteru jak Lucas, czy inny Ricky Lambert (podmienić sobie na Henderson, Gomez, Curtis, czy inny Ox i macie 1:1 to samo), ale nie wiem czy to jest jeszcze możliwe, kiedy na rynku znajdują się tacy gracze jak City, Real, czy inne PSG.

Arsenal zajął nasze miejsce, jako, że w przyrodzie musi zostać zachowana równowaga.

3 polubienia

Tyle dni minęło a wciąż bawi tak samo. :slight_smile: Gdy ta dwójka nie będzie już czarowała w Premier League to liga straci połowę atrakcyjności. Trzeba się cieszyć futbolem dopóki można. W ogóle oni plus Tuchel, Ancelotti i Mourinho to najlepsze co się przydarzyło futbolowi. :slight_smile:

Podsumowanie

Jürgen Klopp Red Card Liverpool Vs Man City - YouTube

Pep Guardiola CRAZY REACTION To Mo Salah Goal - YouTube

Jurgen dostał 30tys £ kary, obyło się bez żadnego zawieszenia.

1 polubienie

Uniknął zawieszenia, jedynie musi zapłacić karę o której wspomniałeś.

Koniec projektu. Coś pięknego dobiegło końca. Czas na zmiany

Napisze tak, pamiętam początek sezonu z Hodgsonem, pamiętam ostatni sezon Jurgena w BVB, ale nie wiem czy teraz tu nie jest nawet gorzej, biorąc pod uwagę to że jednak grają tu teoretycznie nadal wielcy piłkarze.
Z jednej strony nie chce żeby zwalniano Jurgena po tym wszystkim co zrobił dla klubu, ale te 2 porażki z drużynami z końca tabeli w tak słabym stylu to jest już za dużo i nie usprawiedliwia tego nic.

Jurgen się pogubił. Stracił pomysł, stracił kontrolę nad drużyną, z zarządem się nie dogaduje. Nie wierzę, że nie chciał kogoś sprowadzić, ale FSG go blokowało. Tutaj sporo rzeczy się wypaliło.

Ten rozdział się powili kończy było pięknie było super, ale dla mnie ważniejszy jest klub.

Powtarza się sytuacja z Borussi, tam też sie wypalił.

Największym problemem z Kloppem jest to, że nie chce widzieć braków kadrowych i wzmacniać druzyny, gdy wzmocnienia czy nawet uzupełnienia składu są konieczne. Dzisiaj na ławce jedynym ofensywnym zawodnikiem był Fabio (swoją drogą dlaczego nie wszedł zamiast Curtisa?). To trener decyduje czy potrzebuje zawodnikow, czy nie, przecież wiadomo, że mamy sporo zawodników na pół sezonu (Naby, Ox, Thiago, Joel) i do tego kilku kontuzjowanych jeszcze przed startem…
Chyba, że Klopp chciał, ale FSG nie zgodziło sie wydac kasy, albo zaproponowali zeby rok poczekać na Jude’a… ale kwestie transferowe idą jednak na konto Jurgena.

A wyście są głupi. Jeżeli Klopp odejdzie to każdy sezon będzie tak wyglądał. Klopp za to co zrobił powinien mieć jeden słaby sezon dozwolony. Jeżeli kolejny będzie taki sam to się mu podziękuje

4 polubienia