Jürgen Klopp

Nieno z zasłużonymi 3 punktami to pojechałes ostro, po zejsciu Thiago zespół zaliczył chyba najgorszy występ w tym sezonie, gdyby nie Alisson to Liverpool by to przegrał.
xG tez to pokazuje Liverpool (1.74) 1-0 (2.19) West Ham

Pierwszą połowę mieliśmy świetna i równie dobrze mogło być 3:0 do przerwy a nie 1:0

Tak samo jak z bramkami west hamu możemy gdybać z ewentualnymi bramkami Liverpoolu. Jednak po co, mecz skończył się 1:0 i moim zdaniem to zasłużony wynik.
Chociażby dlatego że przede wszystkim wykorzystaliśmy swoją sytuację - oni nie (mając nawet rzut karny)

Można również rzucić okiem na statystyki które moim zdaniem przedstawiają kto zapracował i zasłużył na zwycięstwo.

West Ham do zejścia Thiago to już co najmniej dwójkę w pupkę powinien mieć.

Na gorąco po meczu, ale gotuje się od lata. Straciłem wiarę w Kloppa. Chciałbym się mylić, ale nie wierzę, że on z tego gówna coś ulepi. Dawniej widziałem w nim ogień, sezon temu to było widać już zmęczenie, a teraz dostrzegam tylko bezradność i frustracje.

Myślę, że podobnie jak nasza najlepsza dyspozycja tak i jego możliwości z tą drużyną powoli przemijają.

Sezon pokaże ile w moich spostrzeżeniach racji, ale szczerze mówiąc nie widzę nas w maju w TOP4. W tym roku jesteśmy wyjątkowo słabi i to Jurek za to odpowiada.

1 polubienie

Tak krawiec kraje jak mu materiału staje…
Jest uparty ale przy tych właścicielach to i tak dużo zrobił.
Od momentu wygrania LM nie wzmocniliśmy się co sezon, liczyło FSG że jeden transfer na sezon i jakoś to będzie, Jurgen ogarnie kuwetę…
A tu zonk i okazuję się, że są kontuzję i nagle muszą grać zawodnicy których dawno nie powinno być w klubie.
FSG out…

6 polubień

To nie właściciele sprawili, że Salah kopie się po czole pomimo ogromnej podwyżki, że VVD jest cieniem samego siebie, że kapitanem jest Henderson, a jego zastępcą James Milner.

Myślę, że spory udział w przedłużeniu kontraktu tuz jak np. Chamberlein i Gomez też miał Klopp. To jest jego zespół i on ponosi za niego odpowiedzialność.

Właściciele są jacy są, ale z pracownika rozliczasz kierownika bo taka jego rola.

Klopp to fajny chłop, taki przasny sympatyczny wujas, ale nie powinno sie oceniać go jedynie przez różowe okulary bo to FSG jest złe. Cenie Kloppa i szanuje, ale już w niego nie wierze.

Nie ma ku tej wierze przesłanek.

1 polubienie

Niech dalej pieprzy, że nikogo nie potrzebuje kadra jest kompletna, a Gomez i TAA to top obrońców ligi.

1 polubienie

Klopp to na tyle ogarnięty gość, że jeżeli uzna, że pomysł się wyczerpał i nie ma nic lepszego do zaoferowania to sam odejdzie. Dlatego gadanie o zwolnieniu Kloppa nie ma sensu

1 polubienie

Nie chce go zwalniać bo i nie widzę żadnej alternatywny. Boli po prostu fakt, że do kolejnych meczy siadam bez ekscytacji, chęci, a od jakiegoś czasu wiary. Poczekam do końca sezonu wiadomo, ale moją wiare Klopp musi odzyskać :wink:

Ja mam wrażenie, że przy tych właścicielach zwolnienie Jurgena. Doprowadzi nas z powrotem do poziomu za czasów Hodgsona. Właściciele nie sypną większa kasa ani na transfery, ani dla managera co by to poukładał do kupy.

To jest akurat oczywiste. Zresztą kto miałby przyjść w miejsce Jurgena? Tuchel? Kto by to nie był, nie będzie zadowolony z polityki transferowej klubu. Mało który menadżer zgodzi się na takie warunki, na jakie zgodził się Klopp. Liverpool od lat jest klubem, w którym trzeba rzeźbić z przysłowiowego gówna i nie piszę tego w obraźliwym świetle. Nigdy nie było tutaj bogactwa.

1 polubienie

Dokładnie Klopp to na tyle ambitny gość, że nie będzie siedział i przyglądał się jak klub popada w ruinę

Który z topowych trenerów wytrzymałby z takimi właścicielami jak FSG? To tylko Klopp potrafi to wytrzymać, ale jak widać wszytko ma swoją wytrzymałość.

1 polubienie

Klopp chyba się pogubił. Jego konferencje i tłumaczenia stają się coraz bardziej żałosne. Od paru miesięcy nie ma lekarza w klubie, a on wychodzi i mówi że dostał informacje od lekarzy, że dany zawodnik nie jest gotowy do gry w sobotę ale już w niedziele będzie mógł grać lub wznowić treningi na pełnych obrotach. Albo że ucho kogoś zabolało i w żadnym wypadku nie możne grać. Tłumaczenia, że trzeba oszczędzać zawodnika na resztę sezonu do mnie nie trafiają, bo to nie jest sytuacja gdzie jesteśmy w jakiejś walce o mistrza, tylko musimy gonić pierwsza czwórkę i trzeba użyć do tego wszystkich możliwych sposobów. Bo nawet nie chce sobie wyobrażać co się stanie z tym klubem jak nie wejdzie do LM. Mam nadzieje że Klopp coś zmieni ale boje się, że jedyne co po tych meczach zrobi to przedłuży kontrakt z Milnerem bo to jest ten mityczny right player.

Pochettino jest wolny.

Zwalnianie Kloppa to głupota, bo nie ma na rynku trenera o tej jakości. Boje się, że sam odejdzie, jeśli dalej będziemy po uszy w szambie.

nie ta liga. Do Kloppa nie ma startu.

Niech zacznie robic transfery, a nie trzyma sie ulubiencow. Przedluzenie kontraktu z Hendo to sami sobie wlasciciele wymyslili? Tak by za rok mial koniec i ewentualnie wtedy moznaby przedluzyc o sezon za mneijsza pensje. I wiele innych przykladow by sie znalazlo.

Porównajmy jego zapał i emocje w meczu z City do dzisiejszego. Luźny uśmiech, łapki z tyłu, coś tam powie, Oxa pocieszy, ale żadnego konkretnego działania. Wiem, że gra tym co ma, ale sam sobie robi pod górkę. Z City grał Milnerem na przeciw Fodena, a o wiele bardziej był aktywny przy linii. Nie idzie nadążyć nad jego podejściem do meczy.

Ale którego Kloppa? DO tego z sezonu 2021/2022 czy 2022/23?? Bo jak do tego pierwszego to pełna zgoda. Natomiast dzisiejszego Kloppa to Poch zjada przed śniadaniem.

I dlatego od kilku miesięcy jest bez pracy? I średnio poradzil sobie w PSG, majac kadrę o dwa poziomy lepszą niz reszta ligi?

1 polubienie