W pierwszej chwili myślałem, że to prezentacja koszulek Newcastle.
Mnie się nie podobają jako dwójka ManU, podobnie jak nasze stroje nr 2 i 3.
Nasze stroje wyjazdowe nie prezentowały się tragicznie źle, nawet nieźle wyglądają ale i tak dużo im brakuje
Zdawało mi się, że jak podpisywaliśmy z Nike to był to jeden z wyższych kontraktów w EPL a tu się okazuje, że Totki mają więcej od Nike od nas?! Mieliśmy mieć 20proc profitow. WTF
Ogólnie to ten kontrakt zakładał, że LeBron, Drake i inne gwiazdy ze stajni Nike będą promowały LFC I jakoś cholera tego od tych 3 lat nie widać. Zastanawiam się czy jednak deal z NB nie wyszedłby lepiej …
Oni dawali bodajże 45 mln a to jak widać i tak połowa tego co dostaje ManU…
A tego co pamiętam to my podstawy dostaliśmy mniej niż NB nam dawało ale za to procent od sprzedaży i wielkość marki jaką jest Nike zadecydowały.
To są pewnie fixed price, Liverpool dostaje 30 mln pod taką postacią, ale dodatkowo 20% z każdej sprzedaży, co powinno dawać około ~70 mln funtów na sezon od samego Nike.
U nas tak naprawdę dostajemy około 70 milionów rocznie. Kwota stała to 30 milionów funtów +20% od sprzedaży klubowych koszulek/gadżetów. W linku poniżej dokładna analiza.
Umowy sponsorskie klubów PL
Dziękować za materiał. Jak teraz czytam to w tym sezonie będziemy negocjować renewal umowy. Patrząc na oponentów, którzy będą negocjowali w kolejnych latach - oczekiwałbym 100 mln rocznie. Niestety zbiegło się to w czasie z naszą nieobecnością w LM, co osłabia pozycję negocjacyjną. Niemniej - nie spodziewam się, że zmienimy dostawcę na np. Addidasa.
O matko jaki syf Miałem nadzieję, że przecieki co do 3. kompletu nie okażą się prawdą, a tu takie niemiłe zaskoczenie. To się nawet na treningówki nie nadaje.
Pierwszy komplet i drugi elegantia gallia Trzeci nie do zaakceptowania (jak nasza polityka transferowa)…
Nawet nie chce mi się tego skomentować. Tragiczne, ohydne, brzydkie.
ktoś ma pojęcie czy na Nike, albo gdzieś wystartuje sprzedaż nowej koszulki bramkarskiej?
Do jutra mogę skorzystać z rabatu 25% na nike. Jak ktos chce mogę wam coś zamówić z rabatem żeby się nie zmarnował.
O co chodzi z tą koszulka ? Przeróbka ? Czy będzie taki jeden rzut do sprzedaży . Chce taka
Niestety tylko koncept