La Liga

Bardzo podobna sytuacja, bo Tierney w momencie posiadania piłki przez Maca i chwilowym zastoju mógł zakończyć mecz. Bałem się tego, bo znając go myślałem, że już po strzale Tsimikasa zagwizda.
W meczu Realu w momencie składania się do wrzutki sędzia skończył mecz, rywal przestał bronić. To jest właśnie problem z doliczaniem minut, kiedy ma być wykonany rzut rożny, wolny. Każdy doliczy ile chce i skończy kiedy chce.

1 polubienie

To jak sędziowie i VAR niszczą piłkę nożną w ostatnich latach to jest niesamowicie przykre i frustrujące dla zwykłego oglądacza, a jeszcze bardziej frustruje, że Ci sędziowie są chronieni, nietykalni i nie ponoszą żadnych konsekwencji za swoje działania a jak już to takie “pod publiczkę”.
Wcale się nie dziwię, że w Turcji ktoś nie wytrzymał i sprzedał wychowawczego liścia sędziemu.

Właśnie obejrzałem te sytuacje i dla mnie to żadna kontrowersja. Jest już prawie 2 minuty po czasie doliczonym, sędzie zaczyna gwizdać kiedy nie ma zagrożenia bramki bo zawodnik realu ma piłkę poza polem karnym gdzieś z boku boiska. Normalna sytuacja, a to że Real strzela sobie bramkę po gwizdku nic nie znaczy, obrońcy już odpuścili

Kontrowersja to było zakończenie połowy/meczy podczas gdy Mane wychodzil sam na sam z bramkarzem albo ostatnio w meczu City

Link

Porównując te 2 sytuacje to mieliśmy trochę szczęścia, bo spokojnie sędzia mógł zakończyć nasz mecz przed dośrodkowaniem Maca. Już drugi raz Tierney plusuje u naszych. W tym hiszpańskim meczu sędzia dał ciała, bo wybrał fatalny moment do zakończenia, ale też z niczego bronić się nie musi, bo żadnego poważnego błędu nie popełnił. Podobna sytuacja co z Hooperem gdy nie puścił gry w meczu z City.

1 polubienie

przecież on zaczyna gwizdać jak zawodnik bierze zamach ( na upartego to moze juz ma kontakt z piłką). Jak juz tak chciał gwizdnąć to mogl jak biegl chwile tylem do bramki. Dla mnie to nie jest normalna sytuacja.

7 polubień

Między gwizdkiem a golem dla Realu była SEKUNDA odstępu, wyliczyli to, więc bredzisz.

Z drugiej strony, kibice Realu narzekający na sędziów i VAR, to tak jakby Lenin narzekał na komunizm.

2 polubienia

Gil Manzano został zawieszony na dwie kolejki La Liga, zawieszenie może zostać przedłużone.
Śmieszna kara jak na kradzież 2 punktów.

Skoro można relegować klub o klasę niżej to dlaczego by nie spróbować czegoś podobnego z arbitrami. Chociaż może wówczas po kilku kolejkach ‘skończyliby’ się sędziowie.
Albo system spadków i awansów, jak w lidze.

Zrobili tak z Taylorem - po wpadce w PL, dali go do Championship, tam też zrobił gafę, więc postanowili Go wrócić do PL XD.

1 polubienie

Podobnie jak sędzia to i Jude został zawieszony na dwa mecze za czerwoną kartkę. Trochę dziwna sytuacja.

Uuuu Barka 3:0 z Atletico, Robercik MVP, lecą po LM ewidentnie, a bez Pedriego i De Jonga grają lepiej niż z nimi.

Lewy ostatnio trochę odżył, chyba zrobił pozytywny test na ojcostwo nadchodzącego dziecka, bo widać jakby znowu złapał trochę luzu.

Niech wygra ligę mistrzów i zdobędzie króla strzelców La ligi.

Oglądam Real-Barca i co słyszę? Że w Hiszpanii nie ma technologii goal-line. No kurde,lekki szok, bardziej zero jedynkowej technologii nie ma chyba w piłce, o ile do VARu mam duże obiekcje tak goalline to złoto i jest teraz nie mała kontrowersja w meczu.
W PL milimetrowe przekroczenia lub nieprzekroczenia wyłapywało i jest to bardzo uczciwe. Dziwne że liga hiszpańska tego nie ma…

E. A no jeśli ich nie stać na goal line to nie było tematu :slight_smile:

1 polubienie

Rozchodzi się o koszta, jak przecież wytłumaczyli komentatorzy. Nie żeby to wg mnie ich tłumaczyło, no ale cóż. Byle potem nikt nie pierniczył głupot, że to hiszpańska, a nie angielska liga jest najlepszą na świecie. Bo technologicznie ich nawet zjadamy, nie tylko sportowo.

Bellingham to jest absolutny crack.

To ślizganie się Realu po meczach jest już naprawdę obrzydliwe.

3 polubienia

Że my nie walczyliśmy o tego Belinghama,;(( to jest klasa Pan Piłkarz. 20 lat a gra jak rutyniarz. My za to mamy Szobo co drugie podanie do rywala ale co tam, kolejny sezon bedzie jego;) DopUki nie bedziemy posiadać jakosciowych graczy dopUty bedziemy przegrywać decydujace mecze.

3 polubienia

No niestety nie gra u nas ale dlaczego to w sumie nie wiadomo-czy to nasi odpuscili czy tez on sam wolal jednak Real?

I taka drobna uwaga Szanowny Kolego: popraw ortografie bo te “dopUki i dopUty” az razi w oczy! :grimacing:

1 polubienie

Zaczynamy od siebie:

• nie wiadomo
  • jeśli “te dopuki i doputy”, to rażą, a nie razi - liczba mnoga
  • interpunkcja
  • polskie znaki

Co do Bellinghama - nie wiemy, jak wyglądałaby jego gra w PL.

Poprawiłem zgodnie z życzeniem bo przecież to jest najważniejsze.