Bardzo podobna sytuacja, bo Tierney w momencie posiadania piłki przez Maca i chwilowym zastoju mógł zakończyć mecz. Bałem się tego, bo znając go myślałem, że już po strzale Tsimikasa zagwizda.
W meczu Realu w momencie składania się do wrzutki sędzia skończył mecz, rywal przestał bronić. To jest właśnie problem z doliczaniem minut, kiedy ma być wykonany rzut rożny, wolny. Każdy doliczy ile chce i skończy kiedy chce.
To jak sędziowie i VAR niszczą piłkę nożną w ostatnich latach to jest niesamowicie przykre i frustrujące dla zwykłego oglądacza, a jeszcze bardziej frustruje, że Ci sędziowie są chronieni, nietykalni i nie ponoszą żadnych konsekwencji za swoje działania a jak już to takie “pod publiczkę”.
Wcale się nie dziwię, że w Turcji ktoś nie wytrzymał i sprzedał wychowawczego liścia sędziemu.
Właśnie obejrzałem te sytuacje i dla mnie to żadna kontrowersja. Jest już prawie 2 minuty po czasie doliczonym, sędzie zaczyna gwizdać kiedy nie ma zagrożenia bramki bo zawodnik realu ma piłkę poza polem karnym gdzieś z boku boiska. Normalna sytuacja, a to że Real strzela sobie bramkę po gwizdku nic nie znaczy, obrońcy już odpuścili
Kontrowersja to było zakończenie połowy/meczy podczas gdy Mane wychodzil sam na sam z bramkarzem albo ostatnio w meczu City
Porównując te 2 sytuacje to mieliśmy trochę szczęścia, bo spokojnie sędzia mógł zakończyć nasz mecz przed dośrodkowaniem Maca. Już drugi raz Tierney plusuje u naszych. W tym hiszpańskim meczu sędzia dał ciała, bo wybrał fatalny moment do zakończenia, ale też z niczego bronić się nie musi, bo żadnego poważnego błędu nie popełnił. Podobna sytuacja co z Hooperem gdy nie puścił gry w meczu z City.
przecież on zaczyna gwizdać jak zawodnik bierze zamach ( na upartego to moze juz ma kontakt z piłką). Jak juz tak chciał gwizdnąć to mogl jak biegl chwile tylem do bramki. Dla mnie to nie jest normalna sytuacja.
Między gwizdkiem a golem dla Realu była SEKUNDA odstępu, wyliczyli to, więc bredzisz.
Z drugiej strony, kibice Realu narzekający na sędziów i VAR, to tak jakby Lenin narzekał na komunizm.
Gil Manzano został zawieszony na dwie kolejki La Liga, zawieszenie może zostać przedłużone.
Śmieszna kara jak na kradzież 2 punktów.
Skoro można relegować klub o klasę niżej to dlaczego by nie spróbować czegoś podobnego z arbitrami. Chociaż może wówczas po kilku kolejkach ‘skończyliby’ się sędziowie.
Albo system spadków i awansów, jak w lidze.
Zrobili tak z Taylorem - po wpadce w PL, dali go do Championship, tam też zrobił gafę, więc postanowili Go wrócić do PL XD.
Podobnie jak sędzia to i Jude został zawieszony na dwa mecze za czerwoną kartkę. Trochę dziwna sytuacja.
Uuuu Barka 3:0 z Atletico, Robercik MVP, lecą po LM ewidentnie, a bez Pedriego i De Jonga grają lepiej niż z nimi.
Lewy ostatnio trochę odżył, chyba zrobił pozytywny test na ojcostwo nadchodzącego dziecka, bo widać jakby znowu złapał trochę luzu.
Niech wygra ligę mistrzów i zdobędzie króla strzelców La ligi.
Oglądam Real-Barca i co słyszę? Że w Hiszpanii nie ma technologii goal-line. No kurde,lekki szok, bardziej zero jedynkowej technologii nie ma chyba w piłce, o ile do VARu mam duże obiekcje tak goalline to złoto i jest teraz nie mała kontrowersja w meczu.
W PL milimetrowe przekroczenia lub nieprzekroczenia wyłapywało i jest to bardzo uczciwe. Dziwne że liga hiszpańska tego nie ma…
E. A no jeśli ich nie stać na goal line to nie było tematu
Rozchodzi się o koszta, jak przecież wytłumaczyli komentatorzy. Nie żeby to wg mnie ich tłumaczyło, no ale cóż. Byle potem nikt nie pierniczył głupot, że to hiszpańska, a nie angielska liga jest najlepszą na świecie. Bo technologicznie ich nawet zjadamy, nie tylko sportowo.
Bellingham to jest absolutny crack.
To ślizganie się Realu po meczach jest już naprawdę obrzydliwe.
Że my nie walczyliśmy o tego Belinghama,;(( to jest klasa Pan Piłkarz. 20 lat a gra jak rutyniarz. My za to mamy Szobo co drugie podanie do rywala ale co tam, kolejny sezon bedzie jego;) DopUki nie bedziemy posiadać jakosciowych graczy dopUty bedziemy przegrywać decydujace mecze.
No niestety nie gra u nas ale dlaczego to w sumie nie wiadomo-czy to nasi odpuscili czy tez on sam wolal jednak Real?
I taka drobna uwaga Szanowny Kolego: popraw ortografie bo te “dopUki i dopUty” az razi w oczy!
Zaczynamy od siebie:
- nie wiadomo
- jeśli “te dopuki i doputy”, to rażą, a nie razi - liczba mnoga
- interpunkcja
- polskie znaki
Co do Bellinghama - nie wiemy, jak wyglądałaby jego gra w PL.
Poprawiłem zgodnie z życzeniem bo przecież to jest najważniejsze.