Kowal z przekory walnął, że Szczęsny nie idzie na jedynkę i tym razem mu się chyba trafiło.
Pena kolejny niezły mecz, nie daje podstaw do zmiany. Ta jedna interwencja na linii 10/10.
Tych kamyczków w ich ogródku jest tyle, że już trawnika nie widać. Gdyby nie wałki sędziowskie na ich korzyść, nie wygraliby tylu LM, a już na pewno nie 3 z rzędu. Kto nie pamięta, ten na YT może poszukać kompilacji, jest tego pełno. A wisienką na torcie jest usunięcie krzyża z herbu dla kontraktu
arabskiego, ale nie przeszkadza to im piać o petrodolarach PSG czy City.
Uwielbiam takie powielanie głupot bez refleksji…
Chodzi o koszulki sprzedawane u Arabów. Normalnie w herbie cały czas krzyż jest i piłkarze biegają z krzyżem na koszulkach.
Tylko tak już jest jak się tylko nagłówki czyta i potem na ich podstawie buduje opinie…
@Kratos
Wypowiedz raczej nie brzmiała tak i on najlepiej wie co miał na myśli. Wątpię żeby cokolwiek się tam sprzedawało z krzyżem. Więc to raczej powszechna praktyka…
Czyli kolega ma rację. Real usunął krzyż na tamtejszy rynek, żeby pasterze się nie wkurzali. Gdzie tu powielanie głupot?
No przekazanie takiej szczątkowej informacji można głupotą nazwać(albo manipulacją), ja np pierwszy raz o tym słyszę i zabrzmiało to tak jakby całkowicie z herbu krzyż usunęli, a okazuje się że to tylko na ten jeden konkretny rynek(i mieli dobry powód), co jest dosyć sporą różnicą.
No ale usunęli. Fakt pozostaje faktem. Mnie nie obchodzi czy tylko na jeden rynek, albo tylko w jednym sklepie. Koszulkę z niepełnym herbem to sobie można od śniadych biznesmenów na targu kupić Swego czasu to była głośna sprawa. A może w Polsce sprzedawajmy koszulki LFC w kolorze niebieskim, bo nam się czerwony przecież źle kojarzy z komunizmem? Przecież to tylko “jeden rynek”…
Dla mnie takie działania to część cenzury i napawają mnie obrzydzeniem. Jeżeli jakiekolwiek państwo jest na tyle totalitarne, ze razi ich mały krzyżyk, będący częścią większego logo, to taki kraj w ogóle nie zasługuje by móc kupić sobie koszulki “normalnego” świata. W ich TV im już nie przeszkadza, czy cenzurują na zywo jak w Iranie*?
*tak, to nagranie to satyra
Bo usunęli, nie mieli żadnego powodu z wyjątkiem pazerności, Arabowie żądając czegoś takiego nie mieli innego powodu niż te złowrogie ich Madryt do dzisiaj razi a Izabela I pewnie się w grobie przewraca, chociaż na kolanach przed nią klękają do dzisiaj i grób całują.Real Madryt to prostytutki. Mnie półksiężyc razi, uważam że flagi Turcji na terenie UE powinny mieć wyłącznie czerwone pole z białą gwiazdą pośrodku.
Nie rozumiem waszego bólu tylnej części ciała. Koszulka to produkt, chcesz wejść na jakiś rynek to dostosowujesz go do potrzeb rynku. Mają odpuścić stały dopływ kasy, bo nie będą chcieli usunąć miniaturowego krzyża
Z krzyżem koszulki, to jakby chcieć sprzedawać wieprzowinę tam i się dziwić , że nie ma popytu.
A że Arabow tak krzyż razi, a chętnie pieniądze zostawiają bez krzyża, to czemu nie usunąć.
To jest biznes.
Raczej Watykan nie rządzi Realem Madryt, a też jak widać jednak mimo wszystko trzymają się tradycji i krzyż pozostaje na herbie i koszulkach.
Oczywiście, że nie rozumiesz.
Znaczy rozumiem może pobudki, ale na nie, nie ma miejsca w wielomilionowych/miliardowych biznesach.
Bardziej dziwi mnie oburzeniem tym faktem i ingorowanie faktów, że to czysto biznesowe decyzje.
Nie, nie rozumiesz. Za to ludzie przeprowadzający wielomiliardowe transakcje rozumieją to jak najbardziej.
Chłopaki, ale w kontekście mojej wypowiedzi nie ma znaczenia dlaczego to zrobili, bo nie o tym pisałem. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, dla chrześcijan taki zabieg będzie obrzydliwy, dla postronnego kibica może to być niesmaczny skok na kasę, ale z perspektywy Realu jest to dobry ruch bo sporo na tym zarobią, a dla muzułmańskiego kibica jest to bardzo pozytywny zabieg.
No właśnie, że nie do końca, bo forma przedstawienia faktu może mieć kolosalne znaczenie. Na tym polegają clickbaity czy manipulacje.
Po ostatnim meczu Barca - Bayern widziałem artykuł, który zaczynał się od stwierdzenia, że Lewy po 12 latach przełamał niechlubną passę i strzelił Bayernowi gola, co dla laika może brzmieć interesująco, ale dla kogoś kto się interesuje piłką jest to absurdalne głupie stwierdzenie.
Ale jest to też obiektywny fakt, że strzelił im gola po 12 latach.
Mam super pomysł żeby powiększyć naszą bazę kibiców w następnym roku zagrajmy z herbem United obok naszego, ewentualnie w ogóle zamieńmy za nasz herb, zróbmy to tylko z naszymi 3 strojami oczywiście
My trochę zarobimy, United będą mieli komu kibicować w lidze mistrzów.
Tak się zastanawiam co by było, gdyby Tottenham zamiast koguta miał świnie w herbie, i oni z tą wieprzowiną chcieliby wejśc do swoich kibiców na rynek arabski?
Właśnie, RACZEJ. Jak nie masz pewności co autor miał na myśli, to po cholerę cytujesz tylko wybrany fragment, z którego robisz burzę? Fakt jest taki, że Real za petrodolary usunął krzyż z herbu, a sam o finansowanie petrodolarami podnosił larum w kontekście PSG czy City.
I zgadza się - już ja wiem, co miałem na myśli, czego o Tobie powiedzieć nie można.
Świnia w Tottenham również nie ma racji bytu, chyba że ludzka. Ale jakby powiedzmy takie Derby miało świnię w herbie to by pewnie na kozę zamienili.
Jeśli wierzyć hiszpańskim mediom to w Realu nie długo już popracuje Carlo. Podobni Perez traci cierpliwość i Włoch może nie dokończyć kontraktu do 2026 roku tylko po sezonie się rozstaną.
I pewnie Xabi w lato na Santiago. Ciekawe kto wtedy do City?
Erik ten Hag, jedyna słuszna opcja.
Możliwe, że Guardiola przedłuży umowę do końca sezonu 25/26. Pewnie będzie to zależało od tego jak toczy się postępowanie w sprawie 115 zarzutów oraz jaką mają szansę na wyjęcie Alonso